1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οδική Ασφάλεια
  6. »
  7. Ποιοί είναι καλύτεροι οδηγοί, οι χρήστες iPhone ή Android;

Ποιοί είναι καλύτεροι οδηγοί, οι χρήστες iPhone ή Android;

Ποιοί είναι καλύτεροι οδηγοί, οι χρήστες iPhone ή Android;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Κάποτε συζητούσαμε για τη μάχη των φύλων όσον αφορά το ποιος είναι καλύτερος οδηγός (ο άνδρας ή η γυναίκα). Καμία φορά τα στερεότυπα μας έχουν και ηλικιακό χαρακτήρα με τους νέους να δέχονται πυρά ή τους… παππούδες στο άλλο άκρο.

Πάμε να δούμε μία πιο μοντέρνα συγκριτική έρευνα για το ποιος κρατά καλύτερα το τιμόνι των τεσσάρων τροχών.

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα από όλα ότι δεν χρειάζεται να παρεξηγηθείτε όσοι έχετε στην κατοχή σας iPhone ή ένα πιο… κοινό smartphone με λειτουργικό Andriod. Η έρευνα διεξήχθη στις ΗΠΑ και έλαβε υπόψη 20.000 οδηγούς εγγεγραμμένους σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία. Η Jerry επέλεξε οδηγούς κάθε ηλικιακής κατηγορίας, από διάφορες τάξεις και με ανακατεμένα οικονομικά και μορφωτικά κριτήρια. Ποιο ήταν όμως το συμπέρασμα της ιδιαίτερης έρευνας;

Οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος της Google ήταν καλύτεροι οδηγικά και στις έξι διαφορετικές κατηγορίες που προχώρησε σε έρευνα η ασφαλιστική εταιρεία σε σχέση με αυτούς με λειτουργικό iOS. Οι φίλοι της Apple λοιπόν φάνηκαν να υστερούν στη συνολική συμπεριφορά στο δρόμο, το φρενάρισμα, την υπερβολική ταχύτητα, την απόσπαση της προσοχής από το δρόμο, την επιτάχυνση και το στρίψιμο. Προκαλούν περισσότερα ατυχήματα με λίγα λόγια και ενδεχομένως το λειτουργικό της Apple να φέρει κάποια ευθύνη για αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Οι οδηγοί πιθανό να εκμεταλλεύονται το κινητό τηλέφωνο με τις υψηλές δυνατότητες για να τσεκάρουν τα email τους, να δουν τις ειδοποιήσεις στο Instagram και το Facebook ή ακόμη και να δουν ταινία ή βίντεο στο Netflix και το Youtube αντίστοιχα. Αυτό μειώνει το χρόνο αντίδρασης ή τους οδηγεί σε λάθη που μετουσιώνονται σε ατυχήματα και ακόμη και δυστυχήματα καμία φορά.

Μία άλλη οπτική έχει να κάνει ίσως με τη λογική σκέψη ενός κατόχου «φθηνού» smarthone. Κάποιος συνετός χαρακτήρας γενικότερα δεν νοιάζεται και τόσο για το φαίνεστε και έχει άλλες προτεραιότητες στη ζωή του. Αυτός ο «τύπος» λοιπόν ασχολείται περισσότερο με το τιμόνι όταν είναι καθοδόν και δε ρισκάρει ούτε τη ζωή του, ούτε καν να χάσει δύο ώρες από αυτήν με το να τσακώνεται ή να περιμένει την οδική βοήθεια. Όποια και αν είναι η αλήθεια, οι Αμερικάνοι έβγαλαν τα συμπεράσματα τους μέσω της έρευνας των 20.000 οδηγών-κατόχων κινητών τηλεφώνων. Έχει βάση και στα μέρη μας άραγε ή όχι;

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.