1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Προσωπική Ανάπτυξη
  6. »
  7. Πέρα από τον ανταγωνισμό: Μείνετε στην κορυφή του επαγγελματικού παιχνιδιού

Πέρα από τον ανταγωνισμό: Μείνετε στην κορυφή του επαγγελματικού παιχνιδιού

Πέρα από τον ανταγωνισμό: Μείνετε στην κορυφή του επαγγελματικού παιχνιδιού
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

*Γράφει η Πηνελόπη Μαγουλιανίτη, Certified Mindset & Transformational Coach

Σ ’ένα ανταγωνιστικό επαγγελματικό περιβάλλον, η προσωπική βελτίωση αποτελεί τον πυρήνα της επιτυχίας. 

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να προσπαθήσει να εφαρμόσει στρατηγικές οι οποίες μπορούν μεν να βοηθήσουν αλλά εάν δεν ενισχυθούν με το σωστό τρόπο σκέψης δε θα μπορέσουν να παραμείνουν βιώσιμες και να συμβάλουν στην προσωπική και επαγγελματική σας ανάπτυξη.

Πώς μπορούμε να παραμείνουμε στην κορυφή χωρίς να επιβαρύνεται η ακεραιότητα μας;

Με διαρκή εκπαίδευση και σωστή αντιμετώπιση των σκέψεων και πράξεων που μας κρατάνε πίσωΟ χρόνος που θα αφιερώσετε στο να καταλάβετε την ποιότητα των σκέψεων σας γύρω από τις ικανότητες σας είναι κατασταλτικός παράγοντας μίας επιτυχημένης καριέρας.

Εάν πιστεύεται ότι έχετε την απαραίτητη πείρα και γνώση για να επιτύχετε και πιστεύετε στον εαυτό σας τότε, τα εμπόδια και οι αποτυχίες δε θα σας σταματήσουν στο να συνεχίσετε να προσπαθείτε για να ανελιχθείτε και να αυξήσετε τον κύκλο εργασιών σας.

Στις περιπτώσεις όμως που αμφιβάλετε για τις ικανότητες σας, αμφιβάλετε εάν θα μπορέσετε να υλοποιήσετε τα σχέδια σας εκεί είναι που χρειάζεστε την βοήθεια ενός coach. Ένας coach μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις ικανότητες σας, να ξεπεράσετε εμπόδια και να σχεδιάσετε την επαγγελματική σας πορεία με σαφήνεια και αποφασιστικότητα.

Η ικανότητα σας να προσαρμόζεστε σε νέες καταστάσεις και αλλαγές στον εργασιακό σας περιβάλλον είναι επίσης απαραίτητη. Συχνά το εργασιακό περιβάλλον αντιμετωπίζει απρόβλεπτες προκλήσεις γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην αντιδρούμε αλλά με σωστές επιλογές να ανταποκρινόμαστε στα καινούργια δεδομένα.

Οι σχέσεις είναι βασικές για την επιτυχία σας. Ένα ευρύ δίκτυο επαφών μέσω επαγγελματικής δικτύωσης θα σας βοηθήσει όχι μόνο στο να γνωρίσετε πιθανούς πελάτες αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να βελτιώσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, μια βασική πτυχή για να διακριθείτε.

Οι αξίες μας είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο καθώς μας βοηθούν τόσο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Όταν ορίσετε και εφαρμόζετε τις προσωπικές σας αξίες στην επαγγελματική σας ζωή, θα δημιουργήσετε ένα αξιόπιστο και συνεπές προφίλ, δύο στοιχεία απαραίτητα για επαγγελματική επιτυχία.

Η επιτυχία έρχεται όταν ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε πέραν από το τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ένας σωστός επαγγελματίας δεν επαναπαύεται, αλλά συνεχώς ψάχνει καινούργιους τρόπους, δουλεύει να βελτιώσει τον εαυτό του, να βρει καινούργιους τρόπους να εφαρμόσει τις ιδέες του και αμφισβητεί το status quo.

Επιμονή και η αποφασιστικότητα είναι ακόμη δύο στοιχεία τα οποία θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε την επιτυχία που θέλουμε στην καριέρα μας. Η ζωή μας είναι γεμάτη από εμπόδια και προκλήσεις. Η επιτυχία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Κάθε εμπόδιο είναι μία ευκαιρία να μάθουμε, να δοκιμάσουμε διαφορετικές μεθόδους και πάνω απ’ όλα να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο τι θέλουμε να πετύχουμε και αποφασιστικοί, παρά τα εμπόδια.

Τέλος, η επαγγελματική εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο. Από τον τρόπο που ντύνεστε μέχρι τον τρόπο που συμπεριφέρεστε, όλα συμβάλλουν στην επαγγελματική σας εικόνα. Συχνά πέφτουμε στη παγίδα να πιστεύουμε ότι δεν είναι απαραίτητο όμως η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που θα καθορίσει την πορεία μίας σχέσης.

Μία σωστή επαγγελματική εμφάνιση δε βασίζεται μόνο στον τρόπο ντυσίματος. Ένας σωστός επαγγελματίας φροντίζει τον εαυτό του σε σώμα και μυαλό. Τακτική άσκηση, σωστή διατροφή, καθημερινός διαλογισμός είναι μερικά από τα εφόδια που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος, να κρατήσετε το μυαλό σας αισιόδοξο ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίζετε καταστάσεις με ψυχραιμία.

Η επιτυχία, χρειάζεται συνεχής ανάπτυξη και επένδυση στον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, την καλλιέργεια επαγγελματικών σχέσεων, την προσαρμογή σε νέες τεχνολογίες και τη συνεχή επένδυση στην προσωπική αυτό-ανάπτυξη.

Η επιτυχία είναι παιχνίδι του μυαλού.

Εάν θέλετε να ζείτε τη ζωή που ονειρεύεστε πρέπει πρώτα να αποφασίσετε να δουλέψετε στον εαυτό σας. Οι σκέψεις μας δημιουργούν τα αποτελέσματα μας. Όλοι οι επιτυχημένοι δουλεύουν να βελτιώσουν την ποιότητα των σκέψεων τους και να ξεπεράσουν πεποιθήσεις που τους κρατάνε πίσω.

Η αληθινή επιτυχία είναι η διαρκής πρόοδος και ανάπτυξη, και όχι μια μεμονωμένη επίτευξη. Χρειάζεται θέληση και επιμονή και δεν είναι ποτέ θέμα τύχης.


*Γράφει η Πηνελόπη Μαγουλιανίτη, Certified Mindset & Transformational Coach

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.