1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Πάνος Τσιολής: «Το 2022 ήταν μία μαγική χρονιά για την Ideal...

Πάνος Τσιολής: «Το 2022 ήταν μία μαγική χρονιά για την Ideal Insurance»

Πάνος Τσιολής: «Το 2022 ήταν μία μαγική χρονιά για την Ideal Insurance»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Χαρακτηρίζοντας το 2022 ως μία μαγική χρόνια, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ασφαλιστικού Γραφείου Ideal Insurance, Πάνος Τσιολής, ξεδιπλώνει τον σχεδιασμό της εταιρείας του για το μέλλον ενώ αξιολογεί τα επιτεύγματα της τόσο το 2022 αλλά και την τρέχουσα χρονιά.

Μιλώντας για το πάντα επίκαιρο θέμα της ασφαλιστική συνείδησης μας λέει χαρακτηριστικά ότι τα τελευταία χρόνια οι ενέργειες της εταιρείας του στον τομέα αυτό έχουν πυλώνες τα 4Ε, Ενημέρωση, Επιμόρφωση , Επεξήγηση και Ειλικρίνεια προς το κοινό για τα προϊόντα και την αξία του θεσμού της ασφάλισης.

Ακόμη μιλάμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές σήμερα, τα ανταγωνιστικά δίκτυα και τις αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη!

Ποια ήταν τα κυριότερα επιτεύγματα της Ideal Insurance το 2022; Πως αξιολογείτε γενικότερα τη χρονιά σε σχέση με τους στόχους που είχατε θέσει;

Μια μαγική χρονιά αφού διακριθήκαμε και πάλι και στους 2 κλάδους ασφαλίσεων που δραστηριοποιούμαστε, με τη διαφορά ότι το 2022 είχαμε αποτελέσματα ρεκόρ σε σχέση με το παρελθόν. Η χρονιά ήταν πολύ πιο πετυχημένη από τους στόχους που είχαμε θέσει στο ξεκίνημα της. Το να βραβεύεσαι διαδοχικά και διαχρονικά και στους 2 κλάδους της ασφαλιστικής βιομηχανίας, πιστεύω καταδεικνύει την ποιότητα των υπηρεσιών μας , τη σταθερότητα μας, την ανάπτυξη μας και την προστιθέμενη αξία που δίνουνε στους πελάτες μας.

Η συμμετοχή μας στους Elite του κλάδου είναι πλέον δεδομένη με τη συνεχή παρουσία μας στο M.D.R.T και στους κορυφαίους της αγοράς  του Γενικού Κλάδου. Επίσης προσωπικά, με χαροποιεί το γεγονός ότι η ομάδα μας μεγαλώνει αφού είχαμε προσθήκες νέων αξιόλογων συνεργατών που χαράζουμε πορεία μαζί και τους ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται στις 21 Μαΐου το 9ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Κλείνοντας το 2022 είχε και κάποια νέα στοιχεία όπως η παροχή mentoring σε άλλους συναδέλφους αλλά και οι 2 Παγκόσμιας εμβέλειας διακρίσεις σε Insurance Awards και η προσωπική μου Διάκριση στον κλάδο ζωής σε επίπεδο Ευρώπης-Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Τέλος αξίζει να σημειώσω τη συμμετοχή μου σε κριτικές επιτροπές βραβείων στον κλάδο της ψηφιακής ασφάλισης αλλά και σαν ομιλητής σε ασφαλιστικά συνέδρια σε Κύπρο και εξωτερικό.

Ποιοι οι στόχοι σας για τη νέα χρονιά που διανύουμε αλλά και στο ευρύτερο μέλλον;

Φυσικά η συνεχή σταθερή ανάπτυξη μας τόσο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Κάθε χρόνο θέλουμε να βάζουμε ακόμα ένα λιθαράκι και να δίνουμε αξία στους πελάτες μας.

Η ενδυνάμωση του γραφείου μας και οι προσθήκες ακόμα μερικών εκλεκτών συνεργατών είναι επίσης στους στόχους μας.

panos-6o-insurtech

Ποιες είναι οι κυριότερες προκλήσεις που έχετε να αντιμετωπίσετε σαν επιχείρηση;

Η διαχείριση του χρόνου και ο προγραμματισμός που βρίσκονται σε μια λεπτή γραμμή ισορροπίας.  Όπως προανάφερα οι επιτυχίες και διακρίσεις μας σε όλους τους κλάδους, το mentoring και η διοίκηση του γραφείου συνδυαστικά προϋποθέτουν ένα καθημερινό αυστηρό πρόγραμμα που χρειάζεται οργάνωση και πειθαρχία.

Ακόμη μία πρόκληση, είναι η ολοκλήρωση των τεχνολογικών μας εργαλείων και η πλήρης ψηφιοποιήση του πελατολογίου μας στο CRM μας.

Μιλήστε μας λίγο για την ομάδα της Ideal Insurance. Έχετε πλάνα για επέκταση των συνεργασιών σας;

Ναι όπως γνωρίζετε η ομάδα μας εμπλουτίζετε τόσο με νέες προσθήκες αλλά και με συναδέλφους οι οποίοι ασχολούνται με τον έναν από τους δύο κλάδους, στους οποίους παρέχουμε τις λύσεις για να δραστηριοποιηθούν και στον άλλο κλάδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα στρατηγική συνεργασία Ideal Insurance και Greystar Property Management Services

Την ίδια στιγμή είναι στα πλάνα μας η ενίσχυση μας με νέο «αίμα» που εντάσσετε στον κλάδο αλλά και με άλλες συνέργειες που αποτελούν το μέλλον για την ασφαλιστική Διαμεσολάβηση!

Πως η Ideal Insurance συνεισφέρει στην ευρύτερη προσπάθεια της βιομηχανίας να ενδυναμώσει την ασφαλιστική κουλτούρα στην κοινωνία;

Τα τελευταία χρόνια ένας από τους στόχους μας είναι να προκαλέσουμε τη ασφαλιστική συνείδηση, να επιμορφώσουμε την κοινωνία και έτσι να δημιουργήσουμε τη κατάλληλη κουλτούρα.

Το πετυχαίνουμε μέσο του στρατηγικού digital μάρκετινγκ που εφαρμόζουμε, αξιοποιώντας όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ιστοσελίδα μας για να προβάλουμε το έργο αυτό.

Όλα αυτά, έχοντας πυλώνες τα 4Ε. Ενημέρωση, Επιμόρφωση , Επεξήγηση , Ειλικρίνεια προς το κοινό για τα προϊόντα και την αξία του θεσμού της ασφάλισης. Πέραν τούτου μέσω της κοινωνικής μας εταιρικής ευθύνης αλλά και της παρουσίας μας σε διάφορα Μ.Μ.Ε.

Σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΕΑΔ έχετε μία πιο ευρύτερη εικόνα της αγοράς. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής σήμερα;

Οι προκλήσεις μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς και είναι στο χέρι μας να τις μετατρέψουμε σε ευκαιρίες. Προκλήσεις , αλλαγές , κρίσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Τα πράματα είναι απλά. Πρέπει να μάθουμε να συμβαδίζουμε με την κάθε κατάσταση, είτε ονομάζεται τεχνολογία, νομοθεσία, Ευρωπαϊκές οδηγίες. Άρα η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

panos-tsiolis-panel

Πώς προσεγγίζετε γενικότερα τον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στη διαδικασία πώλησης ενός ασφαλιστικού προϊόντος; Πώς επηρεάζουν τα «ανταγωνιστικά» δίκτυα πωλήσεων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ideal Insurance Blog: Η προστασία της οικογένειας

Προσωπικά δίνω την ψυχή μου, το είναι μου! Αγαπώ αυτό που κάνω , δεν είναι εργασία, αγγαρεία αλλά είναι λειτούργημα. Χρειάζεται σοβαρότητα, μελέτη , σωστή διαχείριση των ασφαλίσιμων κινδύνων του πελάτη, ανάλυση αναγκών, ιεράρχηση, σχεδιασμός και πλάνο, επαναξιολόγηση και αναθεώρηση. Είμαστε υπόλογοι και συνυπεύθυνοι για τη διασφάλιση του μέλλοντος αλλά και της διαφύλαξης των άυλων και υλικών υπαρχόντων των πελατών μας. Είναι μια πράξη αγάπης! Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής τους !

Τα ανταγωνιστικά δίκτυα επηρεάζουν αλλά ο επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι αναντικατάστατος. Έβαλε τη τεχνολογία στη ζωή του και είναι και ο ίδιος διαδικτυακός. Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων όπου οι διανομείς δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία και κατάρτιση, με αποτέλεσμα να προκύπτουν πιθανά λάθη και παραλείψεις.

Εγώ προσωπικά όταν θέλω ψάρι πάω σε ψαραγορά και όχι σε κρεοπωλείο. Το μήνυμα μου προς το κοινό είναι ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ.

Ποια τα κριτήρια επιλογής των ασφαλιστικών εταιρειών που συνεργάζεστε;

Λαμβάνω υπόψη τα προϊόντα, τη τεχνολογία, την ιστορία , τη φήμη αλλά και τους ανθρώπους που στελεχώνουν την κάθε ασφαλιστική.

Ποιες αλλαγές εντοπίζετε εσείς στις συμπεριφορές και τις συνήθειες των καταναλωτών και πως πρέπει να προσαρμοστεί ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής.

Βάλαμε όλοι στη ζωή μας τη τεχνολογία, έχουμε αλλιώτικους τρόπους επικοινωνίας και το πλαστικό χρήμα κυριαρχεί. Πρέπει ο επαγγελματίας να είναι ένα βήμα μπροστά από τα τεκταινόμενα!

ideal-insurance-wide

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.