1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Όμιλος Ασφαλιστικών Εταιρειών στο ΗΒ θα επιστρέψει £30 εκατ. σε πελάτες...

Όμιλος Ασφαλιστικών Εταιρειών στο ΗΒ θα επιστρέψει £30 εκατ. σε πελάτες λόγω υπερχρέωσης!

Όμιλος Ασφαλιστικών Εταιρειών στο ΗΒ θα επιστρέψει £30 εκατ. σε πελάτες λόγω υπερχρέωσης!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το ποσό των 30 εκατομμυρίων λιρών θα κληθεί να επιστρέψει ο όμιλος Direct Line, μετά από υπερχρέωση ορισμένων πελατών της για ασφαλιστικά συμβόλαια αυτοκινήτου και κατοικίας.

Ο όμιλος Direct Line, που έχει κάτω από την ομπρέλα του τις ασφαλιστικές εταιρείες Churchill, Direct Line και Privilege, παραβίασε τους κανόνες που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν τους πιστούς πελάτες να χρεώνονται περισσότερο από τους νέους χρήστες.

Συγκεκριμένα, την 1η Ιανουαρίου 2022, η ρυθμιστική αρχή Financial Conduct Authority (FCA) απαγόρευσε στους ασφαλιστές κατοικιών και αυτοκινήτων να χρεώνουν τους υπάρχοντες πελάτες περισσότερο κατά την ανανέωση από ό, τι θα περίμεναν να πληρώσουν όταν σύναπταν ένα νέο συμβόλαιο με την ίδια εταιρεία. Πριν τεθούν σε εφαρμογή αυτοί οι κανόνες, πολλοί ασφαλιστές αύξησαν τις τιμές για τους υπάρχοντες πελάτες.

Σύμφωνα με τον όμιλο Direct Line, ένα λάθος στην εφαρμογή αυτών των κανόνων στις τρεις μάρκες ασφάλισης αυτοκινήτων και κατοικιών είχε ως αποτέλεσμα ορισμένοι πελάτες να πληρώσουν υψηλότερη τιμή ανανέωσης από ό, τι θα έπρεπε. Ο όμιλος επανεξετάζει τώρα όλες τις ανανεώσεις ασφάλισης κατοικίας και αυτοκινήτων που έγιναν από τότε που τέθηκαν σε ισχύ οι κανόνες της FCA.

Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο πόσοι ακριβώς πελάτες επηρεάζονται, αν και η Direct Line λέει ότι η πλειοψηφία που έχει δει αύξηση στα ασφάλιστρά τους δεν ήταν υπερχρεωμένη.

Τι λέει η εταιρεία;

Ένας εκπρόσωπος του ομίλου Direct Line δήλωσε: «Πάντα επιδιώκαμε να λειτουργούμε σύμφωνα με τους κανόνες τιμολόγησης της FCA. Αυτό που έχει καταστεί σαφές από τη συνεργασία μας με τη ρυθμιστική αρχή είναι ότι υπάρχει μια ομάδα πελατών που μπορεί να έχουν χρεωθεί εσφαλμένα. Οι εργασίες συνεχίζονται ήδη για την επιβεβαίωση αυτών των πελατών, ώστε να μπορέσουμε να ζητήσουμε συγγνώμη και να επιστρέψουμε τυχόν χρήματα που τους οφείλονται το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.