1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Ολοκλήρωσε τις εργασίες του η 23η Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών στην...

Ολοκλήρωσε τις εργασίες του η 23η Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών στην Ύδρα από την ΕΑΕΕ

Ολοκλήρωσε τις εργασίες του η 23η Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών στην Ύδρα από την ΕΑΕΕ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η καθιερωμένη, ετήσια Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών που διοργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ύδρα από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου.

Φέτος υπήρξε ρεκόρ συμμετοχής με πάνω από 320 υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς, τόσο από την Ελλάδα όσο και από χώρες της Ευρώπης. Η συνάντηση έδωσε και την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν συζητήσεις για καίρια θέματα της ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς, να ανταλλάξουν απόψεις και να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με στόχο την ενίσχυση και την ανάπτυξη συνεργασιών.

Το παρόν στη φετινή Συνάντηση έδωσαν μεταξύ άλλων η Βουλευτής, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Το έναυσμα των εργασιών του συνεδρίου έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ αναφέρθηκε σε μία σειρά από προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ασφαλιστική αγορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ακολούθως στην Ελλάδα: τον πληθωρισμό, την ψηφιοποίηση, την ενσωμάτωση κριτηρίων ESG στη λειτουργία της, την κανονιστική συμμόρφωση και την προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού υψηλού επιπέδου. Ο κ. Σαρρηγεωργίου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο κενό προστασίας που υπάρχει στη χώρα μας. Πολιτεία και ασφαλιστική αγορά πρέπει να συνεργαστούν ώστε να μειωθούν οι ανασφάλιστοι, που είναι επικίνδυνα πολλοί και φέρουν καθημερινά το ρίσκο να καλύψουν μόνοι τους το κόστος από μία ζημιά, πρόβλημα υγείας και άλλα, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συναίνεσης όλου του πολιτικού τόξου για να μειωθεί το κενό προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το Cyprus Insurance News για 3η χρονιά Υποστηρικτής Επικοινωνίας στο συνέδριο του ΠΣΕΑΔ
Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία σημείωσε τη σημασία της ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς για την εθνική οικονομία και τα θέματα που συζητούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αγορά αυτή, με επίκεντρο, αυτά της βιωσιμότητας και του ψηφιακού μετασχηματισμού των ασφαλιστικών εταιριών, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στα θέματα της νομοθεσίας για τη βιώσιμη χρηματοδότηση (sustainable finance).

Την ομιλία της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ακολούθησε η συνεδριακή ενότητα με θέμα “Insurance forecast: trends, challenges & risks” στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Mark Cooper, Chief Market Development Officer, Lloyd’s Europe, Nikhil da Victoria Lobo, Head Western & Southern Europe, Managing Director, Swiss Re, Teoman Kaplan, Head of Insurance Advisory, Allianz Global Investors GmbH, και Angus Scorgie, Head of Prudential Regulation & International Affairs, Insurance Europe.  Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ. Giuseppe Zorgno, Country Manager, AIG Europe SA, του παραρτήματος της Ελλάδος.

Οι ομιλητές εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς, τις τάσεις και τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος με ιδιαίτερη έμφαση στο κενό προστασίας, στους μεγάλους κινδύνους όπως η κλιματική αλλαγή και οι φυσικές καταστροφές, στον πληθωρισμό, το εποπτικό πλαίσιο και άλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μας άφησε «άφωνους» το 9ο συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε συζήτηση υψηλόβαθμων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς με θέμα τις εξελίξεις του κλάδου στην Ελλάδα. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Αντιμησάρης CEO της ERGO Hellas, Νικόλαος Χαλκιόπουλος CIO της Allianz – Ευρωπαϊκή Πίστη, και Robert Constantin Gauci, CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής. Συντόνισε η κ. Ελίνα Παπασπυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ.

Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση αναφέρθηκαν σε σημαντικά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά θέματα όπως η επίδραση της τεχνολογίας, ο ρόλος της διαμεσολάβησης, τα άλματα αξιοπιστίας και φερεγγυότητας που έχει κάνει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια και το πώς ανταποκρίνεται η αγορά στις ανάγκες των πολιτών.

Τη Συνάντηση στήριξαν οι χορηγοί των εκδηλώσεων AON Greece Reinsurance Solutions, Carpenter Turner SA, Eurolife FFH, Howden και SRS Group of Companies η οποία χορήγησε και το δώρο της διοργάνωσης, καθώς και η Ιnteramerican με την παροχή ασθενοφόρου.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.