1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι θέσεις της Insurance Europe για τις ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων...

Οι θέσεις της Insurance Europe για τις ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων στον κυβερνοχώρο!

Οι θέσεις της Insurance Europe για τις ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων στον κυβερνοχώρο!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe απάντησε σε έγγραφο συζήτησης της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) σχετικά με τις μεθοδολογίες που αφορούν τις ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων στον κυβερνοχώρο για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την Insurance Europe, κάθε άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων θα πρέπει να έχει σαφείς στόχους, κατάλληλα χρονοδιαγράμματα και να είναι ανάλογη προς τους στόχους της. Δεν μπορεί να υπάρχει μία ενιαία προσέγγιση για τις ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων όσον αφορά τον κίνδυνο ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο και τον κίνδυνο ανάληψης κινδύνων στον κυβερνοχώρο. Υπάρχουν διαφορετικές επιπτώσεις σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο και η καταλληλότητα καθορίζεται από παράγοντες όπως το μέγεθος, το είδος των ασφαλιστικών προϊόντων και οι δομές των διαδικασιών και των συστημάτων.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό των προσομοιώσεων ακραίων καταστάσεων στον κυβερνοχώρο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αγορά ωριμάζει και παραμένει εξαιρετικά εξειδικευμένη. Ως εκ τούτου, οποιεσδήποτε ευρωπαϊκές προσομοιώσεις ακραίων καταστάσεων θα πραγματοποιηθούν σε κρίσιμη στιγμή και θα επηρεάσουν την ανάπτυξη της αγοράς, καθώς και ρυθμιστικές και βιομηχανικές παραμέτρους και προσεγγίσεις.

Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων μιας άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων στον κυβερνοχώρο θα πρέπει να προσεγγίζεται με εξαιρετική προσοχή. Στο πλαίσιο αυτό, ο κλάδος θα ήθελε να επαναλάβει τη θέση του ότι η δημοσίευση των αποτελεσμάτων δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε κατάλληλη για οποιαδήποτε άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να συμμετάσχετε στο 7ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.