1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη παραγωγή ασφαλίστρων το 1ο εννεάμηνο του...

Οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη παραγωγή ασφαλίστρων το 1ο εννεάμηνο του 2022!

Οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη παραγωγή ασφαλίστρων το 1ο εννεάμηνο του 2022!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε για άλλο ένα τρίμηνο η παραγωγή ασφαλίστρων στη χώρα μας, αποδεικνύοντας την υψηλή του ανθεκτικότητα ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων. Σε μία περίοδο που η ενεργειακή κρίση, ο υψηλός πληθωρισμός και ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργούσαν ένα απολύτως αβέβαιο περιβάλλον, η ασφαλιστική βιομηχανία κατάφερε να παρουσιάζει ξανά θετική ανάπτυξη, μεγαλύτερη μάλιστα του ΑΕΠ της χώρας.

Αυτό κατέδειξαν τα αποτελέσματα που δημοσίευσε πριν μερικές ημέρες ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου με τον Γενικό Διευθυντή του συνδέσμου, κ. Ανδρέα Αθανασιάδη, να εκφράζει στο Cyprus Insurance News ικανοποίηση για τους θετικούς ρυθμούς που κινήθηκε η ασφαλιστική αγορά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Σε επίπεδο ασφαλιστικών εταιρειών, η μεγάλη πλειοψηφία των εταιρειών είδε την παραγωγή ασφαλίστρων τους να αυξάνεται σε σύγκριση με το 1ο εννεάμηνο του 2021. Ας πάμε όμως να δούμε τις εταιρείες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε παραγωγή ασφαλίστρων για τους πρώτους 9 μήνες του χρόνου.

Γενικός Κλάδος

Ο Γενικός Κλάδος κατέγραψε ασφάλιστρα ύψους €313.9 εκατομμυρίων σημειώνοντας αύξηση 4,8% σε σχέση με το 2021. Με εξαίρεση τον κλάδο «Ατυχημάτων και Υγείας» που παρουσίασε οριακή οπισθοχώρηση και τον κλάδο πιστώσεων, όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι σημείωσαν αύξηση ασφαλίστρων.

Οι εταιρείες με τα υψηλότερα ασφάλιστρα

Στην πρώτη θέση σε επίπεδο παραγωγής ασφαλίστρων για το 1ο εξάμηνο, συναντάμε τις Γενικές Ασφάλειες Κύπρου με καταγεγραμμένα μικτά ασφάλιστρα ύψους €44,3 εκατομμυρίων που αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 14,1%. Η εταιρεία παρουσίασε αύξηση ασφαλίστρων ύψους 11,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 4 γυναίκες στην κορυφή της ασφαλιστικής βιομηχανίας της Κύπρου

Στη δεύτερη θέση θα βρούμε την CNP Ασφαλιστική, με καταγεγραμμένα μικτά ασφάλιστρα ύψους €43,4 εκατομμυρίων που αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 13,8% με την αύξηση ασφαλίστρων της εταιρείας να διαμορφώνεται στο 6% σε σχέση με το 1ο εννεάμηνο του 2021.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Trust Insurance, με μικτά ασφάλιστρα που έφτασαν τα €31,3 εκατομμύρια διαμορφώνοντας το μερίδιο αγοράς της στο 10% ενώ η αύξηση σε σχέση με το 2021 ήταν στο 8,1%.

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση θα βρούμε τις εταιρείες Παγκυπριακή Ασφαλιστική και AIG με μικτά καταγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους €29,5 και €22,7 εκατομμυρίων αντίστοιχα. Η Παγκυπριακή Ασφαλιστική με μερίδιο αγοράς 9,4%, παρουσίασε αύξηση ύψους 2,1% σε σχέση με πέρσι ενώ η AIG με μερίδιο αγοράς 7,2% παρουσίασε αύξηση ύψους 0,8%.

Οι εταιρείες με την μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής

Όσον αφορά τις εταιρείες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση ασφαλίστρων το 1ο εννεάμηνο του χρόνου, στην πρώτη θέση συναντάμε την ALLIANZ με συνολικά μικτά ασφάλιστρα ύψους €3,7 εκατομμυρίων και αύξηση 22,4% (€3 εκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο του 2021).

Ακολουθεί η Interamerican που δραστηριοποιείται στη χώρα μας με το direct brand της, την Anytime, η οποία κατέγραψε ασφάλιστρα €6,4 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση 20,7% σε σύγκριση με την περσινή ίδια περίοδο (€5,3 εκατομμύρια το 1ο εννεάμηνο του 2021).

Τέλος, στην τρίτη θέση όσον αφορά την μεγαλύτερη αύξηση ασφαλίστρων συναντάμε την Progressive Ασφαλιστική με αύξηση 13,5% αφού έφτασε τα €4,6 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα €4 εκατομμύρια το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ελληνική Τράπεζα: Μείωση καθαρών εσόδων από ασφαλιστικές εργασίες λόγο αντασφάλισης το 2023

Κλάδος Ζωής

Η αύξηση ασφαλίστρων που σημείωσαν οι εταιρείες του  κλάδου ζωής για τους πρώτους 9 μήνες του 2022, κινήθηκε και πάλι σε πολύ υψηλά επίπεδα αφού με ασφάλιστρα ύψους €451,66 εκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένων συμβολαίων του κλάδου «Ατυχημάτων και Υγείας», παρουσίασε αύξηση 12,4% ενώ εάν αφαιρέσουμε τα ασφάλιστρα του κλάδου «Ατυχημάτων και Υγείας», η αύξηση φτάνει το 15,8%.

Οι εταιρείες με την μεγαλύτερη παραγωγή (περιλαμβανομένων των ασφαλίστρων Ατυχημάτων και Υγείας)

Η κατάταξη των εταιρειών του κλάδου δεν παρουσίασε ιδιαίτερες μεταβολές. Στην πρώτη θέση του κλάδου παραμένει η Eurolife με μικτά ασφάλιστρα ύψους €122,3 εκατομμυρίων που αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς που φτάνει το 27,1%. Η Eurolife κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή της κατά 11,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στη δεύτερη θέση θα συναντήσουμε πάλι την CNP Cyprialife με €97,6 εκατομμύρια μικτά ασφάλιστρα και μερίδιο αγοράς 21,6%. Η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή της κατά 8,2% σε σχέση με πέρσι.

Στην τρίτη θέση επίσης σταθερά θα βρούμε την Universal Life με τα μικτά ασφάλιστρα της ασφάλιστρα να παρουσιάζουν μικρή κάμψη ύψους -1,8% και να διαμορφώνονται στα €76,6 εκατομμύρια. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας διαμορφώθηκε στο 17%.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε την εταιρεία Metlife με ασφάλιστρα ύψους €42,4 εκατομμυρίων σημειώνοντας αύξηση 6,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Το μερίδιο αγοράς της Metlife διαμορφώθηκε στο 9,4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπέρασαν τα €1,2 δις τα ασφάλιστρα της Κυπριακής αγοράς το 2023

Τέλος στην πέμπτη θέση έχουμε την Hellenic Life με την εντυπωσιακή αύξηση του 58,1% σε σχέση με πέρσι. Η εταιρεία σημείωσε ασφάλιστρα ύψους €33,4 εκατομμυρίων κατέχοντας στο τέλος του εννεαμήνου μερίδιο αγοράς 7,4%.

Κλάδος Ατυχημάτων και Υγείας

Ο κλάδος «Ατυχημάτων και Υγείας» στις εταιρείες του κλάδου ζωής συνεχίζει να παρουσιάζει μικρή μείωση σε σχέση με το 2021 αφού τα μικτά ασφάλιστρα του διαμορφώθηκαν στα €77,2 εκατομμύρια σημειώνοντας μείωση 1,75%. Οι εταιρείες του Γενικού Κλάδου που δραστηριοποιούνται στον Κλάδο αυτό, σημείωσαν ασφάλιστρα ύψους €23,05 εκατομμυρίων.

Οι εταιρείες που ξεχώρισαν σε παραγωγή

Στην κορυφή του κλάδου συναντάμε την Universal Life με ασφάλιστρα ύψους €29,95 εκατομμυρίων τα οποία είναι μειωμένα κατά 1,52% σε σχέση με το 2021. Το μερίδιο αγοράς στον κλάδο για την Universal Life είναι στο 38,8%.

Ακολουθεί η Eurolife με τα ασφάλιστρα της να ανήλθαν στα €18,07 εκατομμύρια, σημειώνοντας μικρή αύξηση ύψους 1,04% σε σχέση με το 2021. Το μερίδιο αγοράς τις εταιρείας διαμορφώθηκε στο 23,4%.

Τέλος, στην τρίτη θέση του κλάδου με μερίδιο αγοράς επίσης 21,6%, συναντάμε την Metlife, η οποία για το πρώτο εννεάμηνο του χρόνου κατέγραψε ασφάλιστρα ύψους €16,7 εκατομμυρίων σημειώνοντας μείωση ύψους -2,56% σε σχέση με το 2021.

Σημείωση: Το άρθρο αφορά τις εταιρείες μέλη του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), οι οποίες κατέχουν το 98% των συνολικών ασφαλίστρων της εγχώριας αγοράς.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.