1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Οι απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα

Οι απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα

Οι απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πιο έξυπνοι και πιο ύπουλοι γίνονται οι απατεώνες στον κυβερνοχώρο, δήλωσε η Mary Erdoes, επικεφαλής της JPMorgan στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Η τράπεζα τον τελευταίο καιρό υφίσταται ένα τσουνάμι κυβερνοεπιθέσεων ως αποτέλεσμα της επιδεξιότητας των χακερς και της αυξημένης χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης.

Στην ομιλία της την περασμένη εβδομάδα στο οικονομικό φόρουμ του Davos, η Erdoes αποκάλυψε πως η τράπεζα δίνει 15 δισ. δολάρια ετησίως στον τομέα της τεχνολογίας και έχει αυξήσει το εργατικό δυναμικό της επενδύοντας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και των νέων τεχνολογιών, με 62.000 τεχνολόγους, διαβάζουμε σε δημοσίευμα των Financial Times.

«Έχουμε περισσότερους μηχανικούς από την Google ή την Amazon. Γιατί; Επειδή πρέπει.», επισήμανε η Εrdoes ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Είναι πολύ δύσκολο και θα γίνει όλο και πιο δύσκολο».

Καθώς ωστόσο οι κυβερνοεγκληματίες γίνονται «πιο έξυπνοι, πιο επιδέξιοι, πιο γρήγοροι και πιο ύπουλοι» απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια, οι απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων -ιδίως σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα- έχει γίνει πλέον καθημερινότητα.

Σύμφωνα μάλιστα με την Sophos, μία Βρετανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας, ο αριθμός των ransomware επιθέσεων στον χρηματοοικονομικό τομέα τον περασμένο χρόνο εκδήλωσε μία αύξηση του 64%  φτάνοντας σε διπλάσια επίπεδα σε σχέση με το 2021.

Η τράπεζα υφίσταται 45 δισεκατομμύρια προσπάθειες haching καθημερινά, τόνισε η Erdoes ωστόσο αυτό το νούμερο αργότερα διορθώθηκε από την JPMorgan αναφέροντας πως ανταποκρίνεται σε «παρατηρούμενη δραστηριότητα που συλλέγεται από τα τεχνολογικά εργαλεία της τράπεζας». Με λίγα λόγια το αναφερόμενο νούμερο αποτελεί δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα, είτε αφορούν κακόβουλες προσπάθειες είτε αυτοματοποιημένες διαδικασίες και εργασίες υπαλλήλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται το Μάϊο το 2nd Thessaloniki Cyber Security Conference

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι τράπεζες του δυτικού κόσμου έχουν γίνει στόχος μαζικών επιθέσεων, από τις οποίες πολλές έχουν αποδοθεί σε Ρώσους χάκερς ως αντίδραση στις κυρώσεις που έχει δεχτεί η χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Στο ήδη θυελλώδης τοπίο που έχει σχηματιστεί στον κυβερνοχώρο, έρχεται η τεχνητή νοημοσύνη. Ο ρόλος της, διττός.

Από την μία υποδομές και οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να θωρακίσουν τα συστήματα και να προλάβουν κυβερνοεπιθέσεις, ενώ από την άλλη κακόβουλοι χρήστες υιοθετούν πρακτικές AI, ώστε να εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο κατά την επίθεση.

Πηγή: cybernews.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.