1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι 15 ασφαλιστικές εταιρείες με την μεγαλύτερη παραγωγή στην Ευρώπη!

Οι 15 ασφαλιστικές εταιρείες με την μεγαλύτερη παραγωγή στην Ευρώπη!

Οι 15 ασφαλιστικές εταιρείες με την μεγαλύτερη παραγωγή στην Ευρώπη!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η νέα έκθεση της Insurance Europe αποτυπώνει τις τάσεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Ευρώπη, βασιζόμενη σε επικαιροποιημένα στοιχεία για το 2020. Όπως αναφέρει η έκθεση, το 2020 η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων σημείωσε πτώση της τάξης του 4% σε σχέση με το 2019, γεγονός το οποίο αποδίδεται ασφαλώς στις προεκτάσεις της πανδημία καθώς και στην απότομη πτώση της παραγωγής στον κλάδο ζωής (-9,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος).

Σύμφωνα με την έκθεση, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για το 2020 στις χώρες μέλη της ανέρχεται στα 1,264 τρισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η ασφαλιστική αγορά παρουσιάζει συγκεντρωτικές τάσεις, δεδομένου ότι οι τρεις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στην Ευρώπη καλύπτουν σχεδόν το 20% των ασφαλίστρων, με το άθροισμα της παραγωγής τους να διαμορφώνεται στα 247,605 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γαλλικός όμιλος AXA βρίσκεται στην πρώτη θέση στη λίστα των εταιρειών με τη μεγαλύτερη παραγωγή για το 2020, με συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 93,915 δισ. ευρώ. Υψηλή παραγωγή παρουσιάζει και η Allianz με συνολική παραγωγή 82,986 δισ. ευρώ, αλλά και η Generali με παραγωγή 70,704 δισ. ευρώ. Την πρώτη πεντάδα κλείνουν η Zurich με 42,296 ευρώ και η Talanx με παραγωγή 41,105 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Δείτε στον παρακάτω πίνακα τους ασφαλιστικούς ομίλους με την μεγαλύτερη παραγωγή στην Ευρώπη

Οι 15 ασφαλιστικές εταιρείες με την μεγαλύτερη παραγωγή στην Ευρώπη!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.