1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Νέοι CEO για Εθνική Ασφαλιστική και Allianz Ελλάδος

Νέοι CEO για Εθνική Ασφαλιστική και Allianz Ελλάδος

Νέοι CEO για Εθνική Ασφαλιστική και Allianz Ελλάδος
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αλλαγή στις διευθύνσεις δύο Ασφαλιστικών Εταιρειών που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας είχαμε τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα με επίσημη της ανακοίνωση η Εθνική Ασφαλιστική καλωσορίζει τον κ. Robert Gauci στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας ενώ στην Allianz Ελλάδος ο Χρήστος Γεωργακόπουλος αναλαμβάνει τον ρόλο του CEO της εταιρείας από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Ο Robert Gauci και επίσημα CEO στην Εθνική Ασφαλιστική

Η Εθνική Ασφαλιστική με επίσημη ανακοίνωσή της καλωσορίζει τον κ. Robert Gauci στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

“Η Εθνική Ασφαλιστική ανακοινώνει ότι, ο κ. Robert Gauci αναλαμβάνει την ευθύνη του Διευθύνοντος Συμβούλου, αντικαθιστώντας τον κ. Σταύρο Κωνσταντά.

Με μακρόχρονη θητεία 25 ετών σε ηγετικές θέσεις πολυεθνικών ασφαλιστικών οργανισμών, ο κ. Robert Gauci τίθεται επικεφαλής της πρώτης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελλάδας.

Μέχρι πρόσφατα ήταν Πρόεδρος της Uniqa Insurance Group για την Τσεχία και τη Σλοβακία. Νωρίτερα κατείχε ανώτατους ρόλους στην AXA, συμπεριλαμβανομένων του Διευθύνοντος Συμβούλου για την Τσεχία και τη Σλοβακία και του COO για την Ιταλία, όπου ηγήθηκε του μετασχηματισμού των εταιριών και της περαιτέρω ανάπτυξής τους. Στο ξεκίνημα της καριέρας του εργάστηκε για την AIG και αργότερα για την Metlife.

Ο κ. Άλεξ Φωτακίδης, Partner & Head of Greece, CVC Capital Partners, εκ μέρους του μετόχου δήλωσε ότι «καλωσορίζουμε τον Robert, ως Έλληνα του εξωτερικού, στην Ελλάδα και στην πρώτη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας μας, ώστε με τη σημαντική διεθνή εμπειρία του, και μαζί με την ήδη ενισχυμένη διοικητική ομάδα, να καταστήσει την Εθνική εταιρεία-πρότυπο, να υλοποιήσει τον επενδυτικό σχεδιασμό της, τις καινοτόμες δράσεις και τις στρατηγικές επιδιώξεις της», ενώ συμπλήρωσε «ευχαριστούμε τον Σταύρο για την πολυετή συνεισφορά του στην Εθνική και ιδιαίτερα για την άριστη συνεργασία κατά τη μετοχική μετάβαση και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές επιδιώξεις του».

Σημειώνεται ότι, η θητεία του κ. Σταύρου Κωνσταντά ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2022 και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Robert Gauci αναλαμβάνει στην 1η Ιανουαρίου 2023.”

Ποιος είναι ο Robert Gauci 

Ο Robert Gauci είναι από το 2020 πρόεδρος του ασφαλιστικού ομίλου Γιούνικα Group για την Τσεχία και την Σλοβακία.

Πριν αναλάβει τη θέση αυτή ήταν ο επικεφαλής της AXA σε Τσεχία και Σλοβακία και Transformation Chief Operating Officer της AXA στην Ιταλία. Την προηγούμενη εξαετία διετέλεσε CEO της MetLife στην Ιταλία (2007 -2013), ενώ έχει εργαστεί για 11 χρόνια και στον όμιλο της AIG.

Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος επίσημα CEO της Allianz Ελλάδος

Η Allianz Ελλάδος ανακοινώνει ότι ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, παράλληλα με τη σημερινή του θέση ως CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη, θα αναλάβει το ρόλο του CEO της Allianz Ελλάδος από την 1η Ιανουαρίου 2023, μετά την αποχώρηση της Φιλίππας Μιχάλη στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η αλλαγή υπόκειται στην έγκριση της ρυθμιστικής αρχής.

Η Φιλίππα Μιχάλη εντάχθηκε στην Allianz πριν από 25 χρόνια και είναι CEO της Allianz Ελλάδος για σχεδόν οκτώ χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, εφάρμοσε επιτυχημένα μια αναπτυξιακή στρατηγική, μετασχηματίζοντας και απλοποιώντας το επιχειρηματικό μοντέλο. Επιπρόσθετα, η Allianz Ελλάδος έχει διακριθεί ως Ηγέτης Πιστότητας στην ελληνική αγορά τα τελευταία επτά χρόνια, με τις καλύτερες επιδόσεις (Net Promoter Score – NPS) στις σχετικές έρευνες ικανοποίησης πελατών, ενώ είναι γνωστή και για την έντονη αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ο Sergio Balbinot, Μέλος του Δ.Σ. της Allianz SE, δήλωσε: «Η Φιλίππα Μιχάλη έγινε CEO της AllianzΕλλάδος το 2015, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετώπιζε σημαντικές προκλήσεις. Έκτοτε, διακρίθηκε στην ηγεσία των ανθρώπων της, ενισχύοντας δυναμικά τη θέση μας στην ελληνική αγορά. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω για όλα όσα έχει επιτύχει μαζί με την ομάδα της και της εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Τώρα η Allianz Ελλάδος ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, μαζί με την ομάδα της Ευρωπαϊκής Πίστης. Υπό την έμπειρη ηγεσία του Χρήστου Γεωργακόπουλου, θα διαμορφώσουμε μια εταιρία-ηγέτη στην αγορά, που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία τόσο από την Ευρωπαϊκή Πίστη όσο και από την Allianz Ελλάδος.»

Ο κ. Γεωργακόπουλος έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα, εδώ και 45 χρόνια. Υπό τη δική του καθοδήγηση, η Allianz Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Πίστη θα δημιουργήσουν από κοινού τη Νο 1 ασφαλιστική εταιρία στις Γενικές Ασφαλίσεις – την 5η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην ελληνική αγορά.

Αυτή η εξέλιξη φέρνει τη νέα πορεία που ξεκίνησαν μαζί η Allianz Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Πίστη νωρίτερα το 2022,  ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό της προορισμό. Οι δύο ομάδες εργάζονται από κοινού για τη συγχώνευση των δύο εταιριών στην Ελλάδα, μια προσπάθεια που υπόκειται στην έγκριση της ρυθμιστικής αρχής και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023 – κάνοντας πραγματικότητα το όραμα για “Μία Allianz” (One Allianz) στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.