1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Μπαράζ προσλήψεων στην Chubb Insurance καθώς στελεχώνεται το διεθνές Hub της...

Μπαράζ προσλήψεων στην Chubb Insurance καθώς στελεχώνεται το διεθνές Hub της Θεσσαλονίκης

Μπαράζ προσλήψεων στην Chubb Insurance καθώς στελεχώνεται το διεθνές Hub της Θεσσαλονίκης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε λειτουργία έχει τεθεί η επένδυση του πολυεθνικού κολοσσού των ασφαλίσεων.

Με δυναμικό τρόπο φαίνεται ότι εξελίσσεται η επένδυση του πολυεθνικού κολοσσού των ασφαλίσεων Chubb Insurance στη Θεσσαλονίκη. Μόλις δυόμισι μήνες μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι θα δημιουργήσει ένα διεθνές Κέντρο Ψηφιακών Λύσεων και Υπηρεσιών που θα λειτουργήσει και ως hub ανάπτυξης νέων εφαρμογών, η εταιρεία έχει ήδη συγκροτήσει έναν πυρήνα ανθρώπων που θα την βοηθήσουν να ξετυλίξει το σχέδιο της και παράλληλα έχει ξεκινήσει να επιδίδεται σε ένα μπαράζ προσλήψεων.

Οι θέσεις εργασίας, όπως εμφανίζονταi στην ιστοσελίδα της πολυεθνικής, που είναι υπό τη διοίκηση του κ. Εβαν Γκρίνμπεργκ (φωτ.), αφορούν κυρίως 20 κατηγορίες εξειδικευμένων επαγγελματιών του ευρύτερου χώρου της τεχνολογίας και των ψηφιακών εργαλείων.

Συγκεκριμένα αναζητούνται οι εξής ειδικότητες:

-Solution Architect

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

-Data Architect

-ML Engineer

-QA Engineer

-Lead QA Engineer

-SharePoint Architect

-IT Project Manager

-Java Software Engineer

-Data Engineer (Azure)

-Data Platform Engineer

-IT Business Analyst

-Application Development Lead

-Lead UI Engineer

-Finance Solution Architect

-.Net Software Engineer

-MS Dynamic / CRM Engineer

-Project Support & QA Officer

-Lead Database Administrator (DBA)

-Software Developers & Engineers, EMEA IT Hub

-Workplace Programme Manager

Σύμφωνα με πληροφορίες το hub, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί έχοντας ως βάση το Κέντρο Καινοτομίας της Deloitte στη Θεσσαλονίκη (Deloitte Alexander Competence Center) απασχολεί ήδη περί τους 30 ανθρώπους με την προοπτική ως το τέλος της χρονιάς να φθάσει τους 150. Εφόσον μάλιστα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το βαθμό επιτυχίας που μπορεί να επιτύχει το Hub, τότε η ασφαλιστική έχει σχέδιο για την περαιτέρω επέκταση του φθάνοντας ακόμη και τους 500 υπαλλήλους.

Γι αυτό εξάλλου οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία βρίσκεται ήδη στη διαδικασία ανεύρεσης δικού της χώρου ώστε να αναπτυχθεί απρόσκοπτα.

«Ανοίγουμε ένα τεχνολογικό Hub στην Ελλάδα και κοιτάμε να προσλάβουμε μία ευρεία γκάμα τεχνολογικών ταλέντων που θα το χτίσουν», σημείωνε στο επίσημο ανακοινωθέν η εταιρεία, διευκρινίζοντας ότι «το Hub θα αναπτύσσετι καινοτόμες τεχνολογίες που θα βελτιώνουν την εμπειρία των καταναλωτών, θα αυξάνουν την αποδοτικότητα και θα επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Chubb». Μάλιστα προσδιόριζε ότι «οι μηχανικοί και οι προγραμματιστές που θα απασχολούνται στο κέντρο, θα οδηγήσουν σε πρωτοβουλίες σε τομείς όπως η ευφυής αυτοματοποίηση διαδικασιών, η μηχανική μάθηση, το cloud και η ανάλυση δεδομένων, καθώς και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων υποδομής».

Ανάλογα hubs διαθέτει η Chubb στις ΗΠΑ, το Μεξικό και την Ινδία

Το αξιοσημείωτο είναι πως η Chubb δεν έχει εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα, ούτε σκοπεύει να αποκτήσει σύντομα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο σχεδιασμός της Chubb – σημειωτέον – δεν περιλαμβάνει εμπορική δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα, ενώ το Τεχνολογικό της Hub στη Θεσσαλονίκη θα έχει παγκόσμια εμβέλεια, υποστηρίζοντας τη δραστηριότητα του αμερικανικού Ομίλου ανά την υφήλιο.

Η Chubb θεωρείται η 11η μεγαλύτερη στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά χαρακτηρίζεται διεθνώς ως “γίγαντας” του κλάδου των ασφαλίσεων. Η μητρική εταιρεία Chubb Ltd είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και περιλαμβάνεται στο δείκτη S&P 500. Κατέχει assets αξίας 200 δισ. δολ., τα εγγεγραμμένα της ασφάλιστρα το 2022 έφτασαν στα 52 δισ. δολάρια και είχε καθαρή κερδοφορία ύψους 5,3 δισ δολ.

Μεγαλύτεροι μέτοχοι στον όμιλο είναι εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων. Κατά σειρά η Vanguard Group εμφανίζεται να ελέγχει άνω του 8% του μετοχικού κεφαλαίου, η BlackRock το 6,25%, η Wellington Management το 5,32%, η Price (T.Rowe) Associates το 5,21% κ.ο.κ.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.