1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Μόνο το 18% των ασφαλιστικών οργανισμών αξιοποιούν επαρκώς τα δεδομένα που...

Μόνο το 18% των ασφαλιστικών οργανισμών αξιοποιούν επαρκώς τα δεδομένα που συλλέγουν!

Μόνο το 18% των ασφαλιστικών οργανισμών αξιοποιούν επαρκώς τα δεδομένα που συλλέγουν!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Παγκόσμια, οι ασφαλιστές που είναι σε θέση να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δεδομένα που συλλέγουν, κερδίζουν ήδη μερίδιο αγοράς βελτιώνοντας τους βασικούς τους δείκτες και δημιουργώντας εξειδίκευση όσο αφορά την διαχείριση του κινδύνου. Όλα αυτά σύμφωνα με έκθεση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Capgemini.

«Μόνο το 18% των ασφαλιστικών οργανισμών έχουν τόσο τις τεχνικές δυνατότητες, όσο και την κουλτούρα στον οργανισμό για την υποστήριξη προγραμμάτων που καθοδηγούνται από δεδομένα και αντλούν πλήρη αξία από τον αυξανόμενο όγκο δεδομένων», ανέφερε σε δήλωση της η Ramana Bhandaru, ηγετικό στέλεχος της Capgemini. «Αυτοί οι οργανισμοί αναφέρονται ως «κυρίαρχοι των δεδομένων» και είναι σημαντικά μεγαλύτεροι από τους ανταγωνιστές τους, με τους περισσότερους να έχουν κατά μέσο όρο πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα».

Η έκθεση, «Data-Powered Insurer: Unlocking the Data Premium at Speed and Scale», ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι ασφαλιστικοί οργανισμοί επωφελούνται από το να βασίζονται στα  δεδομένα, τι κάνουν διαφορετικά αυτοί οι οργανισμοί και πως χρησιμοποιούν τα δεδομένα πιο αποτελεσματικά. Η έκθεση περιλαμβάνει συνεντεύξεις από 510 ασφαλιστικά στελέχη σε 204 ασφαλιστικούς οργανισμούς με τουλάχιστον έναν ειδικό στον τομέα των δεδομένων.

Σχεδόν όλοι οι οργανισμοί που χαρακτηρίζονται «κυρίαρχοι των δεδομένων» έχουν αναφέρει βελτιωμένο combined ratio και ισχυρότερο Net Promoter Score σε σύγκριση με περίπου τους άλλους μισούς ασφαλιστικούς οργανισμούς. Αυτοί οι οργανισμοί συνήθως παρουσιάζουν τρεις διαφορές, το 92% έχουν έναν κεντρικό φορέα διακυβέρνησης, το 62% συνεργάζονται με insurtechs και το 97% έχουν δημιουργήσει ανοιχτές διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών για να επιτρέψουν σε εξωτερικά μέρη να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

«Έχει γίνει όλο και πιο δύσκολο για τους παραδοσιακούς ασφαλιστές να ανταγωνιστούν τις εταιρείες insurtech», ανέφερε ο Σεθ Ραχλίν, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στην Capgemini. «Αυτοί οι οργανισμοί μπορούν να ανταγωνιστούν μόνο με την υιοθέτηση μιας προσέγγισης που καθοδηγείται από τα δεδομένα για να κερδίσουν μερίδιο αγοράς, να βελτιώσουν τους βασικούς τους δείκτες και να δημιουργήσουν νοημοσύνη στην διαχείριση κινδύνου».

Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί χρησιμοποιούν δεδομένα για να αναπτύξουν νέες λύσεις, να δημιουργήσουν υπηρεσίες αξίας έτσι ώστε να προσελκύσουν πελάτες και να έχουν μοναδικά ευρήματα σχετικά με τον κίνδυνο και την τιμολόγηση του. Οι ασφαλιστές με πηγές που συλλέγουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, όπως η τηλεματική, τα wearables και τα δεδομένα κοινωνικών μέσων, βελτιώνουν τις εξαιρέσεις των πελατών με ευκολία, προσαρμόζουν τις συμβουλές προς τους πελάτες ενώ προσφέρουν δυναμική τιμολόγηση και εξατομικευμένη εικόνα.

Μόνο το 40% των ασφαλιστών χρησιμοποιούν δεδομένα για να εισέλθουν σε νέες αγορές και το 43% έχουν εκσυγχρονιστεί και αναβαθμίσει τους αλγορίθμους κινδύνου, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έκθεση προτείνει τέσσερις τομείς στους οποίους πρέπει να επενδύσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες:

  • Δημιουργία υποδομών που θα επιτρέπουν την ταχεία εφαρμογή πληροφοριών που προέρχονται από δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης μιας σύγχρονης τεχνολογικής πλατφόρμας και την έγκαιρη παροχή δεδομένων.
  • Δημιουργία κατάλληλων μοντέλων λειτουργίας για την κλιμάκωση υποθέσεων χρήσης ασφάλισης που καθοδηγούνται από δεδομένα.
  • Προώθηση μιας ισχυρής κουλτούρας δεδομένων σε ολόκληρο τον οργανισμό υιοθετώντας και ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν δεδομένα.
  • Οργάνωση ενός οικοσυστήματος ανοιχτών δεδομένων και συνεργασία με insurtech εταιρείες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αυτοί είναι οι λόγοι που μας αποσπούν την προσοχή στην οδήγηση!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.