1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Μελέτη: Πιο πιθανό οι άνδρες οδηγοί να τρακάρουν τη στιγμή που...

Μελέτη: Πιο πιθανό οι άνδρες οδηγοί να τρακάρουν τη στιγμή που παρκάρουν!

Μελέτη: Πιο πιθανό οι άνδρες οδηγοί να τρακάρουν τη στιγμή που παρκάρουν!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε πως οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς σε ατυχίες κατά το παρκάρισμα σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Η συζήτηση σχετικά με τις ικανότητες οδήγησης μεταξύ ανδρών και γυναικών μαίνεται εδώ και χρόνια, με τους άνδρες οδηγούς να ισχυρίζονται συχνά ότι οι γυναίκες οδηγοί είναι λιγότερο επιδέξιες, ιδίως όταν πρόκειται για στάθμευση. Ωστόσο, πρόσφατες στατιστικές έχουν ανατρέψει αυτό το πανάρχαιο στερεότυπο, αποκαλύπτοντας ότι οι γυναίκες είναι στην πραγματικότητα πιο ικανές στον ελιγμό των αυτοκινήτων σε στενά σημεία.

Μια νέα μελέτη ρίχνει φως σε αυτό το ενδιαφέρον θέμα, αποκαλύπτοντας ότι οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς σε ατυχίες κατά το παρκάρισμα σε σύγκριση με τις γυναίκες. Η μελέτη αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ένα σημαντικό 21% των ανδρών οδηγών παραδέχθηκαν μικρές συγκρούσεις κατά τη στάθμευση, ενώ μόνο το 14% των γυναικών βρέθηκαν σε παρόμοιες καταστάσεις.

Τα περιστατικά αυτά κυμαίνονταν από την ακούσια πρόσκρουση σε άλλα οχήματα έως την επαφή με αντικείμενα όπως κολωνάκια, τοίχους και φράχτες, ενώ προσπαθούσαν να πλοηγηθούν σε περιορισμένους χώρους. Επιπλέον, η μελέτη αποκάλυψε ότι το 16% των ανδρών ανέφεραν ότι χτύπησαν άλλο αυτοκίνητο ή ακίνητο αντικείμενο έως και τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος, σε αντίθεση με το χαμηλότερο 8% των γυναικών. Εκπληκτικά, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες ήταν κατά 50% πιο πιθανό να συγκρουστούν με άλλα οχήματα κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος σε σύγκριση με τις γυναίκες. Επιπλέον, το 6% των ανδρών ομολόγησαν ότι αντιμετώπισαν έως και επτά ατυχήματα που σχετίζονταν με το παρκάρισμα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με το μικρότερο 4% των γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Παρά τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν απερίφραστα τις ανώτερες δεξιότητες στάθμευσης των γυναικών, η έρευνα αποκάλυψε μια μάλλον παράδοξη τροπή. Περισσότεροι από τους μισούς άνδρες, περίπου το 53%, χαρακτήρισαν τους εαυτούς τους ως επιδέξιους παρκαδόρους, ενώ ένα πιο μέτριο 37% των γυναικών θεώρησε καλές τις ικανότητές τους στο παρκάρισμα.

Η ολοκληρωμένη αυτή μελέτη, που διεξήχθη από την ασφαλιστική εταιρεία Forbes Advisor, περιελάμβανε τις απόψεις 2.000 ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, μετρώντας τις εμπειρίες τους από ατυχήματα σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων από τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα από τη μελέτη είναι ότι σχεδόν το ένα τέταρτο και των δύο φύλων, συνολικά το 23%, παραδέχτηκε ότι είτε προσέκρουσε είτε γρατζούνισε εμπόδια κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος τον περασμένο χρόνο. Είναι ενδιαφέρον ότι ένα σημαντικό 45% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούσαν τον εαυτό τους ικανό στο παρκάρισμα.

Σε απάντηση αυτών των ευρημάτων, ο Kevin Pratt, εκπρόσωπος του Forbes Advisor, σημείωσε: «Η έρευνά μας δείχνει ότι πολλοί οδηγοί, ιδιαίτερα οι άνδρες, δυσκολεύονται να μπουν σε χώρους στάθμευσης, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων
Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.