1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. MDRT Workshop: Όταν η παρακίνηση γίνεται συνήθεια, η επιτυχία είναι δεδομένη

MDRT Workshop: Όταν η παρακίνηση γίνεται συνήθεια, η επιτυχία είναι δεδομένη

MDRT Workshop: Όταν η παρακίνηση γίνεται συνήθεια, η επιτυχία είναι δεδομένη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μία ακόμη πετυχημένη εκδήλωση πρόσθεσε στο ενεργητικό του το MDRT Ελλάδος, με το εργαστήριο που διοργάνωσε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, το οποίο είχε θέμα «Turn Motivation into a Habit!». Με έναν συνδυασμό ζωντανής και ηλεκτρονική παρουσίας (καθώς ο Covid στάθηκε εμπόδιο για πολλούς), ομιλητές και συμμετέχοντες δημιούργησαν μία ζεστή και γόνιμη συνθήκη αλληλεπίδρασης.

Καταλυτική ήταν η συμβολή της Σοφίας Ζερβουδάκη, Country Chair του MDRT στην Ελλάδα, η οποία κατάφερε να χειριστεί με επιτυχία τις δυσκολίες του εγχειρήματος διοργάνωσης και συντονισμού μίας υβριδικής εκδήλωσης. Βέβαια είχε και μία άξια ομάδα να την στηρίζει, τα μέλη της ελληνικής Επιτροπής Επικοινωνίας και συγκεκριμένα τους Ιωάννη Παναγόπουλο, Κατερίνα Χαραλαμπίδου, Θωμά Πουρλίδα, Άννα Νιολάκη, Ηλία Αποστολόπουλο, Νικόλα Γογγάκη, Νίκο Δαμάλα, Λουκά Δαρζέντα και Μέη Σωτοπούλου.

Προσκεκλημένοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι εξής:

– Η Vanessa Bucklin, συγγραφέας του βιβλίου «The Penultimate Step», η οποία μοιράστηκε την προσωπική της ιστορία επιτυχίας, που ξεκίνησε από μία μικρή κωμόπολη της Montana, με γονείς αγρότες, συνεχίστηκε με μία δεκαπεντάχρονη καριέρα στην τοπική τράπεζα και απογειώθηκε όταν στα 35 της χρόνια και έχοντας 3 μικρά παιδιά αποφάσισε να κάνει την ανατροπή και να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών, καταφέρνοντας μέσα σε 10 μήνες να πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή στο MDRT. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Στην τράπουλα της ζωής μοιράζονται στον καθένα μας κάποια χαρτιά. Ορισμένοι κρατούν καλύτερα χαρτιά από τους άλλους. Όμως δεν έχει σημασία τι χαρτιά μας μοιράστηκαν, αλλά αν θα τα παίξουμε σωστά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο: Μεθοδολογία Ψηφιακής Στρατηγικής για Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα

– Ο δρ Sanjay Tolani, μέντορας χιλιάδων χρηματοοικονομικών συμβούλων, έδωσε το δικό του στίγμα, απαντώντας με το αφοπλιστικό του χαμόγελο στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων. Χαρακτήρισε το 2022 ως χρονιά-πρόκληση, καθώς η οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει, οπότε οι άνθρωποι αρχίζουν και πάλι να ξοδεύουν. «Υπάρχουν δύο τρόποι να πουλήσετε ασφάλιση, είτε φοβίζοντας τους πελάτες σας είτε κάνοντάς τους ευτυχισμένους. Με το φόβο πουλάτε γρηγορότερα, αλλά με την ευτυχία πουλάτε περισσότερο».

– Ο δρ Σάββας Τρίχας, TEDx speaker από την Κύπρο, αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία της προσοχής, χαρακτηρίζοντάς την ως «σούπερ εργαλείο» και παρέθεσε τεχνικές για να μπορέσει ένας ομιλητής να διατηρήσει αμείωτη την προσοχή του ακροατηρίου του, μεταξύ των οποίων σωστή γλώσσα του σώματος, μικρές προτάσεις, παραβίαση των προσδοκιών με στυλ, εναλλαγές και βέβαια χρήση σύντομων προσωπικών ιστοριών, συναισθηματικά φορτισμένων, που θα τον βοηθήσουν να συνδεθεί με το κοινό και να περάσει πιο εύκολα τα μηνύματα που θέλει.

– Ο Eszylfie Taylor, επικεφαλής της Taylor Insurance and Financial Services, εμπνευστής της Taylor method, ο οποίος με τη μοναδική του ενέργεια και την απόλυτη εστίασή του στη νίκη έδωσε στους συμμετέχοντες πολύτιμες συμβουλές επιτυχίας, οι οποίες συνοψίζονται στους τέσσερις βασικούς άξονες της μεθόδου του: σωστή προσέγγιση του πελάτη, συλλογή στοιχείων που θα βοηθήσουν να σκιαγραφήσουμε το προφίλ του, εντοπισμός των στοιχείων εκείνων που μας δίνουν την ευκαιρία να του προτείνουμε τα κατάλληλα ασφαλιστικά προϊόντα και τέλος σωστό κλείσιμο της συνάντησης. Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου ασφαλιστικού συμβούλου, αυτά είναι: θάρρος, σκληρή δουλειά, σωστή συμπεριφορά, καμία δικαιολογία, χαρακτήρας και προσδοκίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τι σημαίνει το να είσαι μέλος του MDRT και τι κερδίζεις από αυτό

Τέλος ο Κυριάκος Χατζηστεφάνου, Zone Chair του MDRT για την Ευρώπη, αναφέρθηκε στις προοπτικές του οργανισμού, αλλά και στα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στα μέλη του, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να παρευρεθούν στην ετήσια συνάντηση του MDRT, που θα πραγματοποιηθεί στη Βοστώνη τον Ιούνιο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Φαληρικόν Art & Events, έναν πολυχώρο τέχνης και εκδηλώσεων urban – industrial αισθητικής στο Μικρολίμανο του Πειραιά. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: Interamerican, MetLife, Mega Brokers, Απόλλων Brokers.

Πέπη Μοίραλη, privateinsurance.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.