1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Λ. Ποχάνης: Η ψηφιακή και προσωπική εξυπηρέτηση, κλειδί για ασφαλιστικές του...

Λ. Ποχάνης: Η ψηφιακή και προσωπική εξυπηρέτηση, κλειδί για ασφαλιστικές του αύριο

Λ. Ποχάνης: Η ψηφιακή και προσωπική εξυπηρέτηση, κλειδί για ασφαλιστικές του αύριο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η αρμονία ψηφιακής και προσωπικής εξυπηρέτησης, είναι το κλειδί για τις ασφαλιστικές του αύριο, αναφέρει ο Εκτελεστικός Πρόεδρος των ασφαλιστικών εταιρειών της Τράπεζας Κύπρου (Γενικές Ασφάλειες και Eurolife), Λούης Ποχάνης.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch αναφέρει ότι ο κλάδος κατάφερε να αντιμετωπίσει αλώβητος τις δυσκολίες που βρέθηκαν μπροστά του και να αναπτύξει περαιτέρω τις εργασίες του.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η αξία της ασφάλισης όλων των κλάδων όπως ασφάλιση ζωής, υγείας και περιουσίας, έχει γίνει πλέον βίωμα για τους περισσότερους συμπολίτες μας.

Σημειώνει ότι το ενδιαφέρον των πολιτών για ιδιωτική ασφάλιση αυξάνεται συνεχώς και αυτό αντικατοπτρίζεται στην αύξηση του αριθμού ασφαλιστηρίων και του όγκου των ασφαλίστρων των τελευταίων χρόνων.

Η συνύπαρξη ασφαλιστικών εταιρειών και ΓεΣΥ είναι απαραίτητη για τρεις λόγους, αναφέρει.

Πρώτο, η δημόσια υγεία δεν είναι εύκολο να διαθέσει όλους τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για να παρέχει όλο το φάσμα ιατρικών υπηρεσιών που έχει ανάγκη μια κοινωνία.

Δεύτερο, είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να επιλέγει τις υπηρεσίες που επιθυμεί και από ποιον θα τις λαμβάνει.  Και τρίτο, ο ιατρικός κλάδος έχει ανάγκη από τον υγιή ανταγωνισμό, αυτόν που θα παρέχει σε όλους το κίνητρο που απαιτείται για να είναι σε εγρήγορση και να εξελίσσονται συνεχώς, με επενδύσεις, νέο εξοπλισμό, εκπαίδευση και εισαγωγή νέων μεθόδων ιατρικής περίθαλψης.

Η συνέντευξη

Ερ.: Πόσο επηρέασε τον ασφαλιστικό κλάδο η πανδημία;

Απ.: Η πανδημία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια οικονομία, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες συνθήκες. Η χώρα μας, έχοντας καταφέρει να επανέλθει από την κρίση του 2013, αναγκάστηκε να «οχυρωθεί» ξανά για να αντιμετωπίσει αυτή τη φορά τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που προκλήθηκαν σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Ο ασφαλιστικός κλάδος, όπως και το 2013, στάθηκε στο πλευρό του πολίτη. Με εχέγγυο τις ιστορικά γερές του βάσεις και αντοχές και με επίγνωση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, κατάφερε να αντιμετωπίσει αλώβητος τις δυσκολίες που βρέθηκαν μπροστά του και να αναπτύξει περαιτέρω τις εργασίες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 4 γυναίκες στην κορυφή της ασφαλιστικής βιομηχανίας της Κύπρου

Η ασφαλιστική βιομηχανία κατά την πανδημία αναγνωρίστηκε από το κράτος ως μια ουσιώδης υπηρεσία η οποία συνέχισε να λειτουργεί κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων.

Η κατανόηση που έδειξε στις ανάγκες των πελατών της και οι διευκολύνσεις που παρείχε στις πληρωμές των ασφαλίστρων την ισχυροποίησαν στη συνείδηση των πολιτών ως ένα συνεργάτη που μπορούν να εμπιστευθούν.

Ερ.: Ο κόσμος φαίνεται να αντιλήφθηκε περισσότερο την αξία της ασφάλισης;

Απ.: Η αξία της ασφάλισης όλων των κλάδων όπως ασφάλιση ζωής, υγείας και περιουσίας, έχει γίνει πλέον βίωμα για τους περισσότερους συμπολίτες μας.

Η προσπάθεια της ασφαλιστικής βιομηχανίας να αναδείξει τη σημαντικότητα της ολοκληρωμένης κάλυψης υγείας και να βρει τρόπους, συνδυάζοντας την ιδιωτική και δημόσια κάλυψη, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς, ό,τι κι αν τους συμβεί, ενίσχυσε την ασφαλιστική συνείδηση των πολιτών.

H πανδημία, από την πλευρά της, έφερε στο προσκήνιο την κεφαλαιώδη σημασία της πρόληψης και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε κάθε πολίτη, ως κοινωνικό αγαθό.

Το ενδιαφέρον των πολιτών για ιδιωτική ασφάλιση αυξάνεται συνεχώς και αυτό αντικατοπτρίζεται στην αύξηση του αριθμού ασφαλιστηρίων και του όγκου των ασφαλίστρων των τελευταίων χρόνων. Αυτό ισχύει για όλους τους κλάδους ασφάλισης.

Ερ.: Ποιες οι προκλήσεις για τις ασφαλιστικές το επόμενο διάστημα;

Απ.: Βρισκόμαστε στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, όπου πρωταγωνιστές είναι τα big data, το διαδίκτυο και η τεχνητή νοημοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αθηνά Σιηπιλλή Τσίγκη: «Στη Εurolife οι γυναίκες έχουν πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα»

Οι ασφαλιστικές εταιρείες που θα επιβιώσουν τα επόμενα χρόνια, είναι αυτές που θα καταφέρουν να προσαρμοστούν καλύτερα και γρηγορότερα στις απαιτήσεις της νέας εποχής, επενδύοντας σε σύγχρονα διαδικτυακά εργαλεία που θα αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες και υπηρεσίες. Που θα έχουν στο επίκεντρό τους τις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες του πελάτη παρέχοντας τους μοναδική, προσεγμένη και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση,

Ερ.: Η λειτουργία του Γενικού Σχεδίου Υγείας πόσο επηρεάζει τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών;

Απ.: Το αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη στην ιδιωτική ασφάλιση και πρόσβαση σε επιπλέον υπηρεσίες και επιλογές χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά το κράτος, εξασφαλίζει πως η ασφάλιση στον κλάδο υγείας θα συνεχίσει, καθώς η ιδιωτική ασφάλιση πάντα θα λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με το εθνικό σύστημα υγείας.

Με την έναρξη του Γενικού Σχεδίου Υγείας, η ασφάλιση προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν και αναδιαμορφώθηκε, δίνοντας προτεραιότητα σε ευέλικτα προϊόντα και υπηρεσίες που συμπληρώνουν το σύστημα, με επιλογές που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των πελατών, αλλά και στις οικονομικές τους δυνατότητες.

Ερ.: Μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη ασφαλιστικών εταιρειών και ΓεΣΥ;

Απ.: Η συνύπαρξη ασφαλιστικών εταιρειών και ΓεΣΥ είναι απαραίτητη για αρκετούς λόγους. Πρώτο, η δημόσια υγεία δεν είναι εύκολο να διαθέσει όλους τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για να παρέχει όλο το φάσμα ιατρικών υπηρεσιών που έχει ανάγκη μια κοινωνία. Δεύτερο, είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να επιλέγει τις υπηρεσίες που επιθυμεί και από ποιον θα τις λαμβάνει.  Και τρίτο, ο ιατρικός κλάδος έχει ανάγκη από τον υγιή ανταγωνισμό, αυτόν που θα παρέχει σε όλους το κίνητρο που απαιτείται για να είναι σε εγρήγορση και να εξελίσσονται συνεχώς, με επενδύσεις, νέο εξοπλισμό, εκπαίδευση και εισαγωγή νέων μεθόδων ιατρικής περίθαλψης.

Ερ.: Ποια τα επόμενα βήματα για τις ασφαλιστικές της Τρ. Κύπρου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 4 γυναίκες στην κορυφή της ασφαλιστικής βιομηχανίας της Κύπρου

Απ.: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι ριζικές αλλαγές που φέρνει είναι ορατά στην οικονομία και την καθημερινότητά μας.  Η προσαρμογή στους διαρκώς αυστηρότερους κανόνες εποπτείας σε θέματα επάρκειας κεφαλαίων και ρευστότητας αποτελούν βασικό μέρος της ατζέντας των αλλαγών. Δεδομένα που μας επιβάλλουν συνεχή εγρήγορση.

Στις Γενικές Ασφάλειες και στη Eurolife, ως οι πρωτοπόρες ασφαλιστικές εταιρείες του τόπου, χαράσσουμε συνεχώς  την πορεία της ανάπτυξης και της προόδου, με γνώμονα να εξελιχθούμε και εμείς προς όφελος των πελατών μας και της κοινωνίας.

Προχωρούμε μπροστά με στόχο να ολοκληρώσουμε την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον πελάτη, που αναμένει και πρέπει να λαμβάνει όλο και πιο ποιοτική εμπειρία εξυπηρέτησης που να διευκολύνει τη ζωή και την εργασία του.

Η ψηφιοποίηση βέβαια, θα συνεχίσει στις ασφαλιστικές μας εταιρείες να συνδυάζεται πάντα με την προσωπική εξυπηρέτηση.

Ερ.: Ποιοι οι στόχοι σας για το επόμενο διάστημα;

Απ.: Σήμερα, η ασφάλιση συναντά ολοένα και περισσότερες προκλήσεις και ευκαιρίες. Οι καταρτισμένοι άνθρωποι μας στις Γενικές Ασφάλειες και στη Eurolife, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες υποδομές και τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, αποτελούν την κινητήρια δύναμη μας.

Στη νέα εποχή, οι ασφαλιστικές εταιρείες της Τράπεζας Κύπρου στοχεύουν σε περαιτέρω ανάπτυξη των προσφερόμενων υπηρεσιών τους έτσι ώστε να προσδώσουν πρόσθετο όφελος και αξία στον πελάτη τους.

Η δυναμική αυτή, των δύο εταιρειών μαζί, και η επένδυση στην τεχνολογία και στην ψηφιοποίηση και απλούστευση των διαδικασιών θα αποφέρει σοβαρό πλεονέκτημα για τις δεκάδες χιλιάδες πελατών των δύο ασφαλιστικών εταιρειών.

Η συλλογική δύναμη πυρός που έχουμε είναι αξεπέραστη και αντανακλάται στις κρίσιμες ώρες ανάγκης, όπου οι πελάτες απευθύνονται σε μας και βρίσκουν την υποστήριξη που χρειάζονται.

Πηγή: stockwatch.com | Της Γεωργίας Χαννή

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.