1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Χορηγούμενο Άρθρο
  6. »
  7. Progressive Home Shield: Ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που είναι ιδανικό για εσάς...

Progressive Home Shield: Ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που είναι ιδανικό για εσάς και την οικογένειά σας

Progressive Home Shield: Ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που είναι ιδανικό για εσάς και την οικογένειά σας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ασφάλιση κατοικίας και περιεχομένου δεν αφορά μόνο το σπίτι, αλλά και τα άτομα της οικογένειας που διαμένουν στο σπίτι, την παροχή ασφάλειας και σιγουριάς ότι θα προστατευτούν σε περίπτωση απώλειας και ζημίας.

Η Progressive Ασφαλιστική σχεδίασε το Progressive Home Shield, ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που είναι το ιδανικό για εσάς και την οικογένειά σας, παρέχοντας σωστή, χρήσιμη και αξιόπιστη ασφαλιστική προστασία.

Μια από τις 36 καλύψεις που προσφέρει το Progressive Home Shield είναι και η Κλοπή που αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο που επιβάλει την ασφάλιση της κατοικίας και του περιεχομένου.

Οι κλοπές αποτελούν ένα από τα σοβαρά εγκλήματα κατά περιουσίας. Εάν ανατρέξει κάποιος στο αρχείο των διαδικτυακών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, θα βρει εκατοντάδες άρθρα που θα μιλάνε για υποθέσεις κλοπών από κατοικίες.

Ενδεικτικά είναι και τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει η Αστυνομία Κύπρου. Συγκεκριμένα, μόνο το 2021 η Αστυνομία Κύπρου ανταποκρίθηκε σε 840 περιστατικά που αφορούσαν κλοπές και συναφή εγκλήματα κατά περιουσίας πολιτών, από τις οποίες μόνο το 54% έχουν εξιχνιαστεί.

Από τα πιο πάνω αντιλαμβανόμαστε ότι οι Κλοπές από κατοικίες είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που πρέπει ο καθένας να λαμβάνει υπόψη του. Κατά γενική ομολογία το έργο της Αστυνομίας είναι ιδιαίτερα δύσκολο από την ανταπόκριση σε περιστατικά, τη λήψη καταθέσεων και τη συλλογή τεκμηρίων μέχρι τη στοιχειοθέτηση της υπόθεσης και την παραπομπή υπόπτων ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η αστυνομία από την πλευρά της προτρέπει κατά συχνά διαστήματα τους πολίτες να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση, να ενημερώνονται και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την αποτελεσματικότερη διαφύλαξη της περιουσίας τους.

Οι πολίτες έχουν δύο βασικούς τρόπους να προστατέψουν πρώτα την ίδια τους την περιουσία αλλά και να διασφαλίσουν ότι ένα τέτοιο περιστατικό δεν θα διαταράξει τουλάχιστο οικονομικά την οικογένεια. Οι δύο τρόποι είναι τα μέτρα προστασίας και η Ασφάλιση.

Μέτρα Προστασίας

Η αστυνομία σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τα θέματα κλοπών από κατοικίες, δημοσιεύει συχνά χρήσιμες συμβουλές και προτρέπει τους ιδιοκτήτες να επανεξετάσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας του σπιτιού τους και να εφαρμόσουν τα μέτρα για την προστασία της περιουσίας τους.

Μερικά από τα μέτρα είναι τα εξής:

  • Όταν απουσιάζουν από το σπίτι, να μην αφήνουν ενδείξεις που να προδίδουν την απουσία τους.
  • Να φροντίζουν να είναι καλά κλειδωμένο και να συνεργάζονται με γείτονες της εμπιστοσύνης τους, για την αλληλοεπιτήρηση των σπιτιών τους.
  • Να μην αφήνουν τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.
  • Να μην αφήνουν εκτεθειμένα, χρήματα, κοσμήματα, σημαντικά έγγραφα ή άλλα τιμαλφή και όπου είναι δυνατόν, αυτά να φυλάσσονται σε χρηματοκιβώτιο.
  • Να βεβαιώνονται ότι έχουν ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς.
  • Εάν διαθέτουν σύστημα συναγερμού ή/και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, να βεβαιώνονται ότι τα έχουν θέσει σε λειτουργία και ότι αυτά δεν έχουν υποστεί οποιεσδήποτε βλάβες.    

Ασφάλιση

Τα πιο πάνω που αναφέραμε είναι μέτρα που μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα μίας απόπειρας κλοπής στην κατοικία αλλά δεν είναι ικανά, δυστυχώς, να την εξαλείψουν. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι ένα τέτοιο περιστατικό, πέραν της αναστάτωσης που φυσιολογικά θα προκαλέσει, δεν θα ανατρέψει τον οικονομικό προγραμματισμό ή θα αλλάξει το επίπεδο διαβίωσης και της οικογένειας.

Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι ασφαλίζοντας σωστά την οικία και το περιεχόμενο της επιλέγοντας ένα συμβόλαιο που καλύπτει την κλοπή. Μέσω της ασφάλισης μπορεί ο κάθε πολίτης, να μεταφέρει τον κίνδυνο των οικονομικών ζημιών, ως αποτέλεσμα ενός περιστατικού κλοπής (και όχι μόνο) στην ασφαλιστική του εταιρεία.

Η Progressive Ασφαλιστική συνιστά ανεπιφύλακτα το Progressive Home Shield για μια πλήρη ασφάλεια της κατοικίας και περιεχομένου έναντι κλοπής και όλων των άλλων κινδύνων που καραδοκούν. Για περισσότερες πληροφορίες https://progressiveic.com/ipid

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.