1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Κέρδισε τις εντυπώσεις το συνέδριο της SoEasy Insurance με θέμα «Οικονομία,...

Κέρδισε τις εντυπώσεις το συνέδριο της SoEasy Insurance με θέμα «Οικονομία, Πληθωρισμός και Ασφαλίσεις Γενικού Κλάδου»

Κέρδισε τις εντυπώσεις το συνέδριο της SoEasy Insurance με θέμα «Οικονομία, Πληθωρισμός και Ασφαλίσεις Γενικού Κλάδου»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 24 Μαρτίου 2023 με μεγάλη επιτυχία το συνέδριο που διοργάνωσε η SoEasy Insurance σε συνεργασία με την Arch Insurance με τον τίτλο «Οικονομία, Πληθωρισμός και Ασφαλίσεις Γενικού Κλάδου».

Το συνέδριο προσέλκυσε μεγάλο αριθμό ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ενώ η πλούσια και ουσιαστική θεματολογία του κέρδισε το ενδιαφέρον όσων το παρακολούθησαν. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος ήταν η παραμονή σχεδόν του συνόλου των συνέδρων στην αίθουσα καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθύνων Σύμβουλο της SoEasy Insurance, κ. Γιάννη Νικολάου, o οποίος ευχαρίστησε όλους όσους για άλλη μία φορά στηρίζουν με την παρουσία τους τις πρωτοβουλίες της εταιρείας.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε για ένα δικό του σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ), κ. Κυριάκος Ανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλαγές που συντελούνται στον τομέα της διαμεσολάβησης με την παραδοσιακή επαφή με τον πελάτη να μετατρέπετε σε σύνθετη η οποία συνδυάζει τη φυσική και την ψηφιακή παρουσία. Η SoEasy Insurance, συνέχισε ο κ. Ανδρέου, πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα και ευχήθηκε να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερα βήματα για ένα καλύτερο μέλλον για τον διαμεσολαβητή, για την ασφαλιστική βιομηχανία και γενικότερα για τον τόπο μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η Κύπρος καλωσορίζει την AXERIA με μια βραδιά που ενώνει παράδοση και πρόοδο

Το παρών τους στο συνέδριο έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ), κ. Ηλίας Τσολάκης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της ομοσπονδίας κ. Νίκος Γεώργιος.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Τσολάκης αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές αναφέρθηκε στη δράση της ομοσπονδίας αναφορικά με την υποχρεωτικότητα της Ασφάλισης Ακίνητης Περιουσίας από ζημιές που προξενούνται από φυσικά φαινόμενα λέγοντας ότι η παγκόσμια κοινότητα επιβάλλεται να συνδράμει σε αυτό το σκοπό. Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ομοσπονδίας, κ. Νίκος Γιώργος, τόνισε τη σημασία τέτοιων συνεδρίων αφού όπως είπε η συνεχής εκπαίδευσης αποτελεί ένα αδιαμφησβήτητο εργαλείο για τη βελτίωση του ρόλου του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή ώστε να προωθεί το σημαντικό αγαθό της ασφάλισης.

Το παρών του στο συνέδριο έδωσε και ο Managing Director της Howden Hellas, κ. Gerry Tighe, ο οποίος με τη σειρά του απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.

Το πρώτο μέρος του συνεδρίου έκλεισε με τον σύντομο χαιρετισμό του κ. Πάνου Ιωάννου, Διευθύνων Συμβούλου της New Box Insurance που αντιπροσωπεύει την Arch Insurance στην Κύπρο. Αρχικά ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στη συμβολικότητα της συγκεκριμένης ημέρας αφού ακριβώς πριν δύο χρόνια ξεκίνησε η συνεργασία με την Arch Insurance ενώ αναφερόμενος στα επιτεύγματα της New Box Insurance και της SoEasy Insurance αναφέρθηκε στα πολύ καλά αποτελέσματα που κατέγραψαν τα τελευταία 2 χρόνια αλλά και τους πρώτους μήνες του 2023. Όπως είπε ο κ. Ιωάννου με αφορμή και το σλόγκαν της εταιρείας που είναι «Thinking outside of the box» για να πετύχεις σε οτιδήποτε πρέπει να σκέφτεσαι και να ενεργείς έξω από το κουτί, ναι μην ακολουθείς το κατεστημένο και να μην κάνεις αυτό που έχεις συνηθίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η Κύπρος καλωσορίζει την AXERIA με μια βραδιά που ενώνει παράδοση και πρόοδο

Ακολούθως τον λόγο πήρε για την πρώτη παρουσίαση του συνεδρίου ο κ. Βαλάντης Ελπιδόρου, Head of Property and Casualty στην Arch Re, όπου αναφέρθηκε στις κυριότερες τάσεις που παρατηρούνται στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο αυξημένο κόστος αντασφάλισης λόγο των μεγάλων καταστροφών που προκαλεί η Κλιματική Αλλαγή ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο λειτουργικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται οι ασφαλιστικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια και τις αλλαγές που συντελούνται. Αναφέρθηκε ακόμη σε κάποιες τάσεις που παρατηρούνται και ίσως αποτελέσουν απειλή για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή όπως το λεγόμενο embedded insurance και την προσπάθεια τεχνολογικών κολοσσών ή μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών να εισέλθουν στην ασφαλιστική αγορά.

Η επόμενη παρουσίαση ήταν αυτή που διαφοροποίησε αρκετά το συγκριμένο συνέδριο που τον λόγο πήρε ο καταξιωμένος και έμπειρος οικονομολόγος κ. Μάριος Κληρίδης, όπου αναφέρθηκε στις κυριότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Κυπριακή Οικονομία σήμερα. Ξεκινώντας με μία σύντομη ανασκόπηση του οικονομικού περιβάλλοντος από το 2013 μέχρι σήμερα ο κ. Κληρίδης αναφέρθηκε στις μελλοντικές προοπτικές της Κυπριακής Οικονομίας τόσο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροχρόνια.

Το συνέδριο έκλεισε με μία πολύ ενδιαφέρουσα ανοικτή συζήτηση στην οποία έλαβαν μέρος 4 διακεκριμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές της SoEasy Insurance όπου κατέθεσαν τη δική τους προσέγγιση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής αλλά και το πως πρέπει να αντιδράσει σε αυτές για να πετύχει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η Κύπρος καλωσορίζει την AXERIA με μια βραδιά που ενώνει παράδοση και πρόοδο

Το συνέδριο έκλεισε με δεξίωση όπου οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις τόσο για όσα λέχθηκαν στο συνέδριο αλλά και για άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ της ιστοσελίδας μας από το συνέδριο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.