1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Κέρδη ύψους 6,7 εκατομμυρίων για την AXA το 2021

Κέρδη ύψους 6,7 εκατομμυρίων για την AXA το 2021

Κέρδη ύψους 6,7 εκατομμυρίων για την AXA το 2021
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Γαλλική ασφαλιστική εταιρεία AXA δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021, παρουσιάζοντας ισχυρή αύξηση εσόδων και εξαιρετικές επιδόσεις, χάρη σε ορισμένες βασικές στρατηγικές.

Για το σύνολο του 2021, τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα της AXA ανήλθαν σε €99.931 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 6% από €96.723 εκατομμύρια του 2020.

Στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων (P&C) η εταιρεία είχε αύξηση εσόδων της τάξης του 3% από το 2020, με τις εμπορικές γραμμές να παρουσιάζουν αύξηση κατά 5% που κυρίως οφείλετε στις λόγω των ευνοϊκών επιπτώσεων από τις αλλαγές που έκανε η εταιρεία στις τιμές, ιδίως στην AXA XL, και των σταθερών εσόδων στις προσωπικές γραμμές.

Όσο αφορά τον κλάδο υγείας η αύξηση έφτασε το 5% σε σχέση με το 2020, με συνεχή αύξηση των εσόδων στις περισσότερες γεωγραφικές περιοχές, κυρίως στις επιχειρήσεις του ομίλου στη Γαλλία.

Στον κλάδο Ζωής και αποταμίευσης η εταιρεία είχε αύξηση 9% σε σχέση με το 2020, αντανακλώντας τη σταθερή απόδοση στις ατομικές αποταμιεύσεις στη Γαλλία, που συνδέονται κυρίως με μονάδες. Είδε επίσης ισχυρή αύξηση των εσόδων στην Ασία, κυρίως στην Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ.

Τέλος όσο αφορά την διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, σημείωσε αύξηση 20% από το 2020 λόγω των υψηλότερων αμοιβών διαχείρισης και απόδοσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κόσμος Ασφαλιστική: Με θεαματική αύξηση κερδοφορίας έκλεισε το 2023

Κατά την ίδια περίοδο, τα υποκείμενα κέρδη της AXA ανήλθαν σε €6.762 εκατομμύρια, σημειώνοντας δραματική αύξηση 61% από €4.264 εκατομμύρια το 2020. Συνοψίζοντας την αύξηση των κερδών στους επιμέρους κλάδους συναντάμε τα πιο κάτω αποτελέσματα:

Κλάδος Περιουσίας & Ατυχημάτων: Αύξηση κατά 151% σε σχέση με το 2020, κυρίως λόγω της μείωσης των απαιτήσεων που σχετίζονται με τον COVID-19 και των σταθερών αποτελεσμάτων αναδοχής κινδύνων, ιδίως στην AXA XL.

Κλάδος Υγείας: Αύξηση 2% σε σχέση με το 2020, κυρίως λόγω των υψηλότερων όγκων παραγωγής στις περισσότερες γεωγραφικές περιοχές και των χαμηλότερων φόρων, που αντισταθμίζονται εν μέρει από υψηλότερες απαιτήσεις στο Μεξικό.

Κλάδος Ζωής και Αποταμίευσης: Αύξηση 3% σε σχέση με το 2020, που συνδέεται κυρίως με υψηλότερα τέλη και έσοδα και υψηλότερο καθαρό τεχνικό περιθώριο.

Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων: Αύξηση 25% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2020, αντανακλώντας μια σταθερή αύξηση εσόδων σε συνδυασμό με χαμηλότερο δείκτη κόστους-εισοδήματος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AXA Thomas Buberl σχολίασε ότι η AXA παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις το 2021, χάρη στη στρατηγική της που έχει μεταμορφώσει και απλοποιήσει τον όμιλο.

“Η AXA επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εξαιρετικά αποδοτικών επιχειρήσεων, περιορίζοντας παράλληλα τη μεταβλητότητα και εκτελώντας φιλόδοξες πρωτοβουλίες διαχείρισης κεφαλαίου και ισχύος, προκειμένου να στηρίξει μια σταθερή και ελκυστική απόδοση”,  δήλωσε ο Buberl.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's of London: Ανεπαρκής σε θέματα ESG, σύμφωνα με έκθεση

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.