1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Insurance Europe: Υπερβολικές οι απαιτήσεις αναφορικά με την καταβολή προμηθειών στα...

Insurance Europe: Υπερβολικές οι απαιτήσεις αναφορικά με την καταβολή προμηθειών στα επενδυτικά προϊόντα!  

Insurance Europe: Υπερβολικές οι απαιτήσεις αναφορικά με την καταβολή προμηθειών στα επενδυτικά προϊόντα!  
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Συνεχίζεται η συζήτηση στην Ευρώπη γύρω από την νέα Στρατηγικής Ιδιωτικών Επενδύσεων, με την Insurance Europe να επανέρχεται χθες με μία νέα ανακοίνωση όπου εκφράζει ξανά την ανησυχία της ότι αυτή δεν είναι προς το συμφέρων των καταναλωτών ενώ αναφέρεται σε νέες απαγορεύσεις προμηθειών αλλά και στις απαιτήσεις για καταβολή προμηθειών σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η Insurance Europe ανησυχεί ότι ο συνολικός αντίκτυπος των πολλών νέων απαιτήσεων στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Στρατηγική Λιανικών Επενδύσεων θα καταστήσει το επενδυτικό ταξίδι των καταναλωτών πολύ μεγαλύτερο, πιο περίπλοκο και πιο εκφοβιστικό από πριν.

Εντός ενός κατάλληλα σχεδιασμένου νομοθετικού πλαισίου, τα βασιζόμενα σε ασφάλιση επενδυτικά προϊόντα είναι καίριας σημασίας ώστε οι καταναλωτές να επενδύουν με εμπιστοσύνη στις κεφαλαιαγορές, να έχουν πρόσβαση σε ασφαλιστική προστασία και να προετοιμάζονται για τα γηρατειά.

 Έτσι, η Insurance Europe υποστηρίζει σθεναρά τον δεδηλωμένο στόχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Στρατηγική Λιανικών Επενδύσεων για αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στις κεφαλαιαγορές.

Η Insurance Europe χαιρετίζει τις προσπάθειες στις προτάσεις της Επιτροπής να καταστήσει το νομοθετικό πλαίσιο πιο φιλικό προς την ψηφιακή τεχνολογία, να εξορθολογίσει την ενημέρωση των καταναλωτών και να προωθήσει τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ

Ωστόσο, υπάρχουν τρεις νέες απαγορεύσεις προμηθειών, για πωλήσεις μόνο εκτέλεσης, πωλήσεις χωρίς παροχή συμβουλών  και ανεξάρτητες συμβουλές. Επιπλέον, προτείνονται νέες υπερβολικές απαιτήσεις για την καταβολή προμήθειας στο πλαίσιο του πρόσθετου κριτηρίου του «βέλτιστου συμφέροντος» για άλλες συμβουλευτικές πωλήσεις.

Επιπλέον, η καθιέρωση δεικτών αναφοράς «οικονομικής αποδοτικότητας» όσον αφορά το κόστος και τις επιδόσεις είναι πιθανό να οδηγήσει σε καθορισμό των τιμών. Συνολικά, τα μέτρα αυτά δεν θα οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα για τους καταναλωτές. Στην πραγματικότητα, θα έρχονται σε αντίθεση με τους στόχους της στρατηγικής· Θα περιορίσουν σημαντικά την πρόσβαση των καταναλωτών σε επενδυτικές ευκαιρίες και είναι πιθανό να αυξήσουν τα υφιστάμενα κενά στις συντάξεις και την προστασία.

Η Insurance Europe πιστεύει ακράδαντα ότι οι καταναλωτές εξυπηρετούνται καλύτερα όταν λαμβάνουν απλές και σαφείς πληροφορίες, έχουν εύκολη πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες, ασφαλιστική προστασία και συμβουλές όταν τις χρειάζονται και μπορούν να επιλέξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που ταιριάζουν στις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους. Οι προτάσεις για τη στρατηγική επενδύσεων στο λιανικό εμπόριο υστερούν σε αυτούς τους τομείς.

Η Insurance Europe θα συνεχίσει να αναλύει τις λεπτομέρειες των προτάσεων και να επισημαίνει τον τρόπο με τον οποίο η ασφάλιση μπορεί να συμβάλει στη γεφύρωση των κενών συνταξιοδότησης και προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η ΕΕ να παραμείνει στην πορεία για την υλοποίηση του Solvency II, ζητά η ασφαλιστική βιομηχανία

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.