1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Insurance Europe: Βλέπει θετικά την ενσωμάτωση των κινδύνων βιωσιμότητας στην οδηγία...

Insurance Europe: Βλέπει θετικά την ενσωμάτωση των κινδύνων βιωσιμότητας στην οδηγία  Φερεγγυότητα II

Insurance Europe: Βλέπει θετικά την ενσωμάτωση των κινδύνων βιωσιμότητας στην οδηγία  Φερεγγυότητα II
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe δημοσίευσε την περασμένη βδομάδα τις θέσεις της αναφορικά με την ενσωμάτωση των κινδύνων βιωσιμότητας στις πρόνοιες της οδηγίας «Φερεγγυότητα II».

Σύμφωνα με την ένωση των Ασφαλιστικών Εταιρειών της Ευρώπης, ο κλάδος υποστηρίζει την φιλόδοξη ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιωσιμότητα και δεσμεύονται να συνεχίσουν να συμβάλλουν και να αξιοποιούν τις τρέχουσες δράσεις τους για τη μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη κοινωνία αλλά και να διαδραματίζουν τον δικό τους ρόλο στην επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Insurance Europe, η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό στοιχείο της επανεξέτασης της Φερεγγυότητας II και οι ασφαλιστικές εταιρείες υποστηρίζουν τις αλλαγές που μπορούν να συμβάλουν στην αποσαφήνιση του τρόπου με τον οποίο οι κίνδυνοι βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων για την κλιματική αλλαγή, ενσωματώνονται κατάλληλα στο πλαίσιο της οδηγίας «Φερεγγυότητα II», στον βαθμό που αυτό δεν συμβαίνει ήδη.

Αν και για τις ασφαλιστικές εταιρείες οι απαιτήσεις για ενσωμάτωση των κινδύνων βιωσιμότητας στις αποφάσεις τους που αφορούν τις επενδύσεις, την αναδοχή κινδύνων και τα αποθεματικά τους αποτελούν ήδη μέρος της Φερεγγυότητας II, ο κλάδος αναγνωρίζει το όφελος από την προσθήκη ορισμένων περαιτέρω διευκρινίσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ

Σύμφωνα με την Insurance Europe, ο κλάδος υποστηρίζει τις προτάσεις της Επιτροπής σχετικά με τη βιωσιμότητα όπως:

  • Τακτική επανεξέταση και επικαιροποίηση, όπου χρειάζεται, του πεδίου εφαρμογής και της βαθμονόμησης των παραμέτρων του τυποποιημένου υποδείγματος που αφορούν τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών που σχετίζονται με το κλίμα.
  • Η συμπερίληψη της ανάλυσης σεναρίων κλιματικής αλλαγής στο ORSA.
  • Εξουσιοδότηση της EIOPA να διερευνήσει κατά πόσον δικαιολογείται η διαφοροποιημένη προληπτική μεταχείριση για τα πράσινα/κόκκινα περιουσιακά στοιχεία όπως και για τα περιουσιακά στοιχεία με κοινωνικό στόχο, βάσει αποδεικτικών στοιχείων που αποδεικνύουν τις διαβαθμίσεις του κινδύνου.

Επιπρόσθετα, κλάδος υποστηρίζει σχέδια μετάβασης, τα οποία θα πρέπει να καταρτίσει και να δημοσιοποιήσει ένα πολύ ευρύ φάσμα εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών, όπως προβλέπονται επί του παρόντος σε διακλαδικές οδηγίες. Ως εκ τούτου, για να αποφευχθούν περιττές αλληλεπικαλύψεις και ασυνέπειες, δεν χρειάζεται να συμπεριληφθούν σχέδια μετάβασης στην ειδική για τον κλάδο νομοθεσία, όπως η Solvency II.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.