1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Insurance Europe: Η αναθεώρηση της IORP II θα πρέπει να σεβαστεί...

Insurance Europe: Η αναθεώρηση της IORP II θα πρέπει να σεβαστεί τις εθνικές απαιτήσεις στα συνταξιοδοτικά συστήματα

Insurance Europe: Η αναθεώρηση της IORP II θα πρέπει να σεβαστεί τις εθνικές απαιτήσεις στα συνταξιοδοτικά συστήματα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe απάντησε στη δημόσια διαβούλευση της EIOPA για τις τεχνικές συμβουλές για την αναθεώρηση της Οδηγίας IORP II της ΕΕ εκφράζοντας την άποψη ότι η αναθεώρηση θα πρέπει να γίνει με βάση μια ελάχιστη εναρμόνιση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των εθνικών συνταξιοδοτικών συστημάτων.

Στην απάντηση της Insurance Europe αναφέρεται πως, η αναθεώρηση θα πρέπει να βασίζεται σε μια προσέγγιση ελάχιστης εναρμόνισης, σεβόμενη τα ειδικά χαρακτηριστικά των διαφορετικών συνταξιοδοτικών συστημάτων στα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως συγκεκριμένους εθνικούς κανόνες που εισάγουν συγκεκριμένες απαιτήσεις ως προς την προνομιούχα ρύθμιση, τη διακυβέρνηση και τη διαφάνεια.

Η Ιnsurance Europe εκτιμά τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) για την προώθηση μιας αναλογικής αναθεώρησης των απαιτήσεων διακυβέρνησης και προνομιούχας ρύθμισης. Ωστόσο, οι ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης θα προτιμούσαν μια προσέγγιση που θα λαμβάνει υπόψη τους πραγματικούς κινδύνους που αντιπροσωπεύουν τα IORPs και λιγότερο τα στοιχεία όπως το μέγεθος και η εσωτερική οργάνωσή τους.

Συγκεκριμένα η Ιnsurance Europe δεν υποστηρίζει τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας “IORPs με χαμηλό προφίλ ρίσκου που να υπόκεινται σε αναλογικά μέτρα”. Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει σε παραμορφώσεις του ανταγωνισμού μεταξύ αυτών των IORPs που ανήκουν στη νέα κατηγορία και αυτών που την αποκλείουν, ανεξάρτητα από τα πραγματικά ρίσκα που συνεπάγονται οι δραστηριότητες των IORPs. Αντ’ αυτού, η Insurance Europe προτείνει την αρχή της αναλογικότητας βασισμένη σε μια ευρύτερη εφαρμογή της προσέγγισης βασισμένης στο ρίσκο. Οι απαιτήσεις της αναθεωρημένης Οδηγίας θα πρέπει να βασίζονται στη φύση, την πολυπλοκότητα και την κλίμακα των ρίσκων που συνεπάγονται από τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται από τους IORPs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ

Παράλληλα συμφωνεί με την ανάγκη να ληφθούν υπόψη σημαντικά θέματα όπως οι κίνδυνοι βιωσιμότητας και η προώθηση της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης στα όργανα διοίκησης. Ωστόσο, τέτοια κρίσιμα θέματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαφορετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, με την IORP II να επικεντρώνεται σε προνομιούχα ρυθμιστικά και διακυβερνητικά θέματα.

Δείτε την απάντηση της Insurance Europe προς τη διαβούλευση της EIOPA για την αναθεώρηση της IORP II, εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.