1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Η Meta μηνύει εφαρμογή για κλοπή πάνω από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς...

Η Meta μηνύει εφαρμογή για κλοπή πάνω από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς WhatsApp

Η Meta μηνύει εφαρμογή για κλοπή πάνω από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς WhatsApp
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Meta μήνυσε αρκετές κινεζικές εταιρείες όπως HeyMods, Highlight Mobi και HeyWhatsApp για την ανάπτυξη και την υποτιθέμενη χρήση “ανεπίσημων” εφαρμογών WhatsApp Android για την κλοπή πάνω από ένα εκατομμύριο λογαριασμών WhatsApp από τον Μάιο του 2022.

Πώς μπορεί να επηρεαστεί ένας χρήστης;

Μόλις εγκαθίστανται οι κακόβουλες εφαρμογές προτρέπουν τους χρήστες να εισαγάγουν τα διαπιστευτήρια χρήστη του WhatsApp με σκοπό την κατάληψη του λογαριασμού τους, για την συλλογή ευαίσθητων πληροφοριών και την αποστολή spam μηνυμάτων.

Πώς να προφυλαχθείτε

  1. Μην κατεβάζετε εφαρμογές και ενημερώσεις (updates) εφαρμογών από ύποπτες πηγές.
  2. Να γίνεται έλεγχος των κριτικών (user reviews) των εφαρμογών πριν την λήψη τους.
  3. Να δίνεται προσοχή ως προς τις εξουσιοδοτήσεις που ζητά η εφαρμογή εάν έχουν σχέση με την λειτουργία της εν λόγω εφαρμογής και κυρίως στις υψηλού ρίσκου.
  4. Να γίνεται έλεγχος κατανάλωσης της μπαταρίας και των δεδομένων διαδικτύου, καθώς αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποια εφαρμογή χρησιμοποιείται εν αγνοία του χρήστη.
  5. Βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία Play Protect του Google Play Store είναι ενεργοποιημένη στη συσκευή σας έτσι ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει κακόβουλες εφαρμογές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σκοτεινή πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.