1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά σε «Νέα Εποχή» – Όλα όσα λέχθηκαν...

Η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά σε «Νέα Εποχή» – Όλα όσα λέχθηκαν από τον CEO της εταιρείας στην Ύδρα!

Η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά σε «Νέα Εποχή» – Όλα όσα λέχθηκαν από τον CEO της εταιρείας στην Ύδρα!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε νέα εποχή εισέρχεται η Εθνική Ασφαλιστική με την αναδιάρθρωση της δομής της, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Robert Gauci στο ετήσιο Insurance & Reinsurance Meeting της ΕΑΕΕ στην Ύδρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο με τη νέα εμπορική στρατηγική που υιοθετείται, ο στόχος είναι η διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης και η ενίσχυση της κερδοφορίας ενώ τόνισε πως μέχρι τον Σεπτέμβριο, η διοίκηση θα έχει ενσωματώσει στο προσωπικό της τη μεγάλη πλειονότητα των “ενοικιαζόμενων” εργαζομένων, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν μέσω νέων προσλήψεων, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ και της ψηφιοποίησης.

Ο Gauci ανέφερε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 50-60 νέων εργαζομένων, με στόχο την ενσωμάτωση προσωπικού με διαφορετικές δεξιότητες από αυτές που κατέχουν συνήθως οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό θα οδηγήσει και σε ανακατανομή εργαζομένων σε νέες θέσεις, όπου θα εκπαιδευτούν σε νέα επαγγελματικά πεδία. Οι εργαζόμενoι που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στη νέα φιλοσοφία της εταιρείας θα αποχωρήσουν, ενώ θα γίνουν και προσλήψεις νέων εργαζομένων με εξειδίκευση στο μάρκετινγκ και την ψηφιοποίηση.

Έντονες ωστόσο είναι οι αντιδράσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής μιλώντας για ομαδικές απολύσεις “ενοικιασμένου” προσωπικού που εδώ και χρόνια εντάσσεται στο δυναμικό της εταιρείας. “Αυτή είναι η πολιτική ανάπτυξης της εταιρίας που το fund CVC έχει επιλέξει και εφαρμόζει στην Εταιρία μας”, δηλώνει σε επίσημη ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 150 εργαζόμενoι έχουν ήδη αποχωρήσει από την Εθνική Ασφαλιστική μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, ενώ 215 άτομα εργάζονται αυτή τη στιγμή υπό το καθεστώς “ενοικιαζόμενων” εργαζομένων.

Όπως τονίζει ο Gauci θα γίνει αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ ακόμα προσθέτει: “Προχωράμε γρήγορα γιατί θέλουμε όλοι να προσαρμοστούν στο νέο μοντέλο ανάπτυξης. Αναπτύσσουμε μια διαφορετική κουλτούρα, αλλάζουμε ολοκληρωτικά την οργανωτική δομή και λειτουργία της εταιρείας”, “ο μέτοχος είναι αποφασισμένος να επενδύσει σε μια νέα Εθνική Ασφαλιστική, συνειδητοποιώντας ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.