1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η δύναμη της αντασφάλισης: Νέα έκθεση διατυπώνει συστάσεις για μια ανοικτή...

Η δύναμη της αντασφάλισης: Νέα έκθεση διατυπώνει συστάσεις για μια ανοικτή παγκόσμια αγορά αντασφάλισης

Η δύναμη της αντασφάλισης: Νέα έκθεση διατυπώνει συστάσεις για μια ανοικτή παγκόσμια αγορά αντασφάλισης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Αντασφαλίσεων της Insurance Europe (RAB) δημοσίευσε μια ολοκληρωμένη έκθεση σχετικά με τη σημασία μιας ανοικτής παγκόσμιας αντασφαλιστικής αγοράς.

Με τίτλο «Η δύναμη της αντασφάλισης: Υποστήριξη της ανθεκτικότητας των κοινωνιών μέσω μιας ανοικτής και καλά ρυθμιζόμενης αντασφαλιστικής αγοράς», η έκθεση εξηγεί πώς οι βασικές πτυχές του επιχειρηματικού μοντέλου αντασφάλισης, ιδίως η παγκόσμια διαφοροποίηση, επιτρέπουν στον κλάδο να συμβάλει στη μείωση των κενών ασφαλιστικής προστασίας, στην προώθηση της καινοτομίας, στην υποστήριξη της προσαρμογής στους αυξανόμενους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής και στη βελτίωση της οικονομικής ανθεκτικότητας.

Η έκθεση σημειώνει: «Σε ένα πλαίσιο σημαντικά αυξανόμενων απωλειών από καταστροφές παγκοσμίως —συνέπεια της οικονομικής ανάπτυξης, της κλιματικής αλλαγής και των παγκοσμιοποιημένων αλυσίδων παραγωγής και διανομής— η αποτελεσματική συγκέντρωση των κινδύνων σε διασυνοριακό επίπεδο είναι πλέον σημαντικότερη από ποτέ».

Διατυπώνει συστάσεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των φραγμών πρόσβασης στην αγορά και τον τρόπο στήριξης ενός υγιούς ανταγωνιστικού κλάδου που μπορεί να συνεχίσει να διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προστασία των ασφαλιστών και, ουσιαστικά, να συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της ασφαλιστικής κάλυψης παγκοσμίως.

Οι συστάσεις της έκθεσης για το εμπόριο αντασφαλίσεων και τις πολιτικές αντασφάλισης

Βέλτιστες πρακτικές:

  • Προώθηση της ελεύθερης ροής συνδεδεμένων και μη συνδεδεμένων αντασφαλιστικών κεφαλαίων και πληρωμών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας.
  • Αναγνώριση της ιδιαίτερης φύσης της αντασφάλισης, δηλαδή, ότι πρόκειται για μια επιχείρηση μεταξύ επαγγελματιών κινδύνου, και ότι η αξία της βασίζεται στην εμπειρογνωμοσύνη κινδύνων αιχμής, στη συνεχή καινοτομία προϊόντων και στην παγκόσμια διαφοροποίηση.
  • Προώθηση προληπτικής ρύθμισης βάσει κινδύνου που αναγνωρίζει δίκαια τα οφέλη της αντασφάλισης για τους αντασφαλιζομένους μέσω κατάλληλης κεφαλαιακής ελάφρυνσης.
  • Προώθηση της διεθνούς εποπτικής συνεργασίας και παρακολούθηση επιτυχημένων παραδειγμάτων, όπως η καλυπτόμενη συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ.
  • Διασφάλιση εποπτείας βασιζόμενης στον κίνδυνο της αντασφάλισης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδηγία IRRD: Οι ασφαλιστικές ζητούν χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή της

Αντιπαραγωγικές πρακτικές:

  • Περιορισμός ή αποθάρρυνση των διασυνοριακών δραστηριοτήτων με βάση τη γεωγραφική θέση ενός αντασφαλιστή ή τη νομική μορφή του.
  • Ενθάρρυνση της εγχώριας μεροληψίας μέσω ευνοϊκότερης μεταχείρισης των εγχώριων αντασφαλιστών.
  • Περιορισμός της παγκόσμιας διαφοροποίησης των κινδύνων μέσω φραγμών στη δυνατότητα μεταβίβασης/υποκαταστασιμότητας του κεφαλαίου ή μέσω εντοπισμού των περιουσιακών στοιχείων.
  • Περιορισμός της αντασφαλιστικής ικανότητας με την υποχρεωτική εξασφάλιση αποθεματικών.
  • Επιβολή περιορισμών στα εσωτερικά μοντέλα των αντασφαλιστών και αναγνώριση της διαφοροποίησης των κινδύνων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.