1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Aviva αποχωρεί επίσημα από την Ιταλική αγορά ολοκληρώνοντας την πώληση...

Η Aviva αποχωρεί επίσημα από την Ιταλική αγορά ολοκληρώνοντας την πώληση με την CNP Assurances

Η Aviva αποχωρεί επίσημα από την Ιταλική αγορά ολοκληρώνοντας την πώληση με την CNP Assurances
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Aviva έχει πλέον αποχωρήσει πλήρως από την ιταλική αγορά μετά από πώληση διαφόρων επιχειρήσεων ασφάλισης ζωής ύψους 543 εκατομμυρίων στην CNP Assurances.

Η Βρετανική ασφαλιστική εταιρεία είχε προηγουμένως παραχωρήσει τις δραστηριότητές Γενικής Ασφάλισης στην Allianz έναντι 330 εκατομμύριων ευρώ, σε μια συμφωνία που οριστικοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Η συμφωνία με την Allianz αφορούσε ένα χαρτοφυλάκιο με μικτή παραγωγή ασφαλίστρων περίπου 400 εκατομμυρίων που αφορά τόσο τον κλάδο μηχανοκίνητων οχημάτων όσο και τους υπόλοιπούς κλάδους (non-motor) της εταιρείας.

Το πεδίο εφαρμογής της συμφωνίας με την CNP αφορά το 51% της Aviva S.p.A., μιας ασφαλιστικής εταιρείας ζωής στην οποία η UniCredit S.p.A. κατέχει μερίδιο 49%.

Απόρροια αυτής της συμφωνίας η Aviva S.p.A. θα μετονομαστεί σε CNP Vita Assicura.

Η CNP αποκτά επίσης το 100% της Aviva Life S.p.A., επίσης μιας ασφαλιστικής εταιρείας ζωής που πρόκειται να μετονομαστεί σε CNP Vita Assicurazione.

Εν τω μεταξύ, η Aviva Italia Servizi S.c.a.r.l., η οποία παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης επιχειρήσεων στις δύο ασφαλιστικές εταιρείες θα αλλάξει το όνομα της σε CNP Vita SCARL1.

«Τις τελευταίες 24 ώρες ολοκληρώσαμε τις πωλήσεις τόσο της Aviva Poland όσο και της ιταλικής επιχείρησης ασφάλισης ζωής», δήλωσε η Amanda Blanc, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου της Aviva.

“Πρόκειται για σημαντικά βήματα προόδου καθώς απλοποιούμε ριζικά την Aviva. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και οι δύο επιχειρήσεις θα ευδοκιμήσουν υπό τους εξαιρετικούς νέους ιδιοκτήτες τους και εύχομαι σε αυτούς και σε όλους τους ανθρώπους τους κάθε μελλοντική επιτυχία.»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.