1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης: Όλες οι εξελίξεις για την πράσινη κάρτα και...

Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης: Όλες οι εξελίξεις για την πράσινη κάρτα και της διεθνή ασφάλιση αυτοκινήτων

Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης: Όλες οι εξελίξεις για την πράσινη κάρτα και της διεθνή ασφάλιση αυτοκινήτων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με μεγάλη επιτυχία το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης στην Ελλάδα πραγματοποίησε στις 4 Απριλίου ενημερωτική συνάντηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σύστημα της Διεθνούς Ασφάλισης Αυτοκινήτου.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στην επέτειο των 75 χρόνων λειτουργίας του Συστήματος και στη μεγάλη προσφορά του σε εκατομμύρια πολίτες που ταξιδεύουν χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν νέα ασφάλιση όταν διασχίζουν τα σύνορα των 50 χωρών που συμμετέχουν σε αυτό καθώς  και σε εκατομμύρια θύματα διασυνοριακών τροχαίων ατυχημάτων που εξυπηρετούνται όπως ακριβώς τα θύματα των εθνικών τροχαίων.

Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν περισσότεροι από πενήντα (50) εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών-μελών του Γραφείου που δραστηριοποιούνται στον διακανονισμό διασυνοριακών τροχαίων ατυχημάτων και ανταποκριτές αλλοδαπών ασφαλιστικών εταιρειών.

Μετά από  την εισαγωγή του Προέδρου κ. Τάσσου Παγώνη, παρουσιάσεις έκαναν η Γενική Διευθύντρια κα Άννα Κωνσταντίνου και τα στελέχη του Γραφείου κυρίες Μαρία Αντωνοπούλου, Λίνα Αγγελοπούλου, Φωτεινή Αβραμούδα και Μαργαρίτα Τσομίδη. 

Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν ήταν οι εξελίξεις που  συνεχώς βελτιώνουν και διευκολύνουν την διεθνή κυκλοφορία των αυτοκινήτων όπως είναι η νέα ηλεκτρονική μορφή της πράσινης κάρτας και ο νέος αυτοματοποιημένος τρόπος επικοινωνίας και διεξαγωγής των πληρωμών και επανεισπράξεων μεταξύ των Εθνικών Γραφείων αλλά και περισσοτέρων από τις 1500 ασφαλιστικές εταιρείες που εκπροσωπούν. Επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση  της πρόσφατης ελληνικής και ευρωπαϊκής νομολογίας για την ασφάλιση αστικής ευθύνης των διασυνοριακών  τροχαίων ατυχημάτων και τη διεθνή δικαιοδοσία από τη Νομική Σύμβουλο του Γραφείου κα Ελένη Κατσαρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Από Λεμεσό για Πειραιά φέτος! Τι ισχύει με την ασφάλιση αυτοκινήτου;

Οι συμμετέχοντες επεσήμαναν τη μεγάλη συμβολή των ενημερωτικών αυτών συναντήσεων στις καλές σχέσεις και στην καλή συνεργασία που είναι απαραίτητες στο χώρο του  διακανονισμού  του τροχαίου ατυχήματος και η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης για τακτική διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.