1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Γιατί τα καινούργια αυτοκίνητα δεν έχουν μηδέν χιλιόμετρα;

Γιατί τα καινούργια αυτοκίνητα δεν έχουν μηδέν χιλιόμετρα;

Γιατί τα καινούργια αυτοκίνητα δεν έχουν μηδέν χιλιόμετρα;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η απόκτηση ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου που μας αρέσει είναι πάντα μια ευχάριστη διαδικασία η οποία δημιουργεί ανυπομονησία και μας γεμίζει χαρά. Μέχρι να δούμε την ένδειξη στο οδόμετρο…

Η έκφραση «με μηδέν χιλιόμετρα» είναι από αυτές που θέλουμε να ακούμε όταν πρόκειται για το νέο αυτοκίνητό μας. Να αισθανόμαστε ότι πραγματικά θα κάνει τα πρώτα μέτρα του στον δρόμο με εμάς πίσω από το τιμόνι του.

Ωστόσο, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αυτό δεν ισχύει. Το νέο αυτοκίνητό μας που μόλις παραλάβαμε από την επίσημη αντιπροσωπεία έχει κάνει ήδη κάποια χιλιόμετρα, όπως μαρτυρά η ένδειξη στο οδόμετρό του η οποία συχνά είναι διψήφια. Αυτό μας απογοητεύει και μας χαλά κάπως την ευχαρίστηση που νιώθαμε.

Αν ο χαρακτήρας μας είναι πιο ευέξαπτος από αυτόν άλλων ανθρώπων τότε ίσως ζητήσουμε τον λόγο και πιθανόν να διαφωνήσουμε με τον υπάλληλο ή με τον διευθυντή της αντιπροσωπείας επειδή το αυτοκίνητο δεν είναι… «του κουτιού», όπως λέμε. Κάποιος άλλος το οδήγησε και ποιος ξέρει που πήγε και τι έκανε…

Η εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό, δηλαδή γιατί η ένδειξη στο οδόμετρο του καινούργιου αυτοκινήτου μας δεν είναι μηδενική, είναι απλή. Έχει να κάνει με τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου που εφαρμόζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε κάθε όχημα που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής.

Υπάλληλοί της είναι επιφορτισμένοι με το να οδηγούν το αυτοκίνητο σε κάποια απόσταση και να διαπιστώσουν εάν όλα είναι όπως πρέπει αναφορικά με την ποιότητα συναρμογής του, τη σωστή λειτουργία του κινητήρα και του συστήματος πέδησης, για τυχόν ανεπιθύμητους θορύβους που ίσως δημιουργούνται κατά την κίνηση.

Στη συνέχεια το κάθε όχημα θα πρέπει να οδηγηθεί για κάποια απόσταση, μέχρι να φορτωθεί σε κάποιο πλοίο, τραίνο ή πλατφόρμα μεταφοράς του ως το μέρος που θα γίνει ο έλεγχος πριν την παράδοση στον πελάτη. Κατόπιν, πιθανόν να πρέπει να μετακινηθεί για να φορτωθεί ξανά σε πλατφόρμα για να καταλήξει στην αντιπροσωπεία απ’ όπου αυτός θα το παραλάβει. Εκεί, θα διανύσει και πάλι κάποια μέτρα μέχρι να μπει στον χώρο όπου θα περιμένει τον ιδιοκτήτη του.

Αθροιστικά, αυτή η απόσταση κυμαίνεται συνήθως από έξι έως 15 χιλιόμετρα και είναι λογικό να υπάρχει ως ένδειξη. Το γεγονός δεν αλλάζει το ότι εμείς είμαστε ο πρώτος ιδιοκτήτης του και ότι το αυτοκίνητο είναι πραγματικά καινούργιο και ελεγμένο για να μας προσφέρει ό,τι αναμένουμε και έχουμε ονειρευτεί από αυτό.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.