1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Γενικός Κλάδος: Αυτές οι εταιρείες ξεχώρισαν το πρώτο εξάμηνο

Γενικός Κλάδος: Αυτές οι εταιρείες ξεχώρισαν το πρώτο εξάμηνο

Γενικός Κλάδος: Αυτές οι εταιρείες ξεχώρισαν το πρώτο εξάμηνο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Εξαιρουμένων των συμβολαίων Ατυχημάτων και Υγείας από εταιρείες του Κλάδου Ζωής, ο Γενικός κλάδος κατάφερε να σημειώσει αύξηση παραγωγής κατά 3% το πρώτο εξάμηνο του έτους ξεπερνώντας τα 200 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα του ΣΑΕΚ. Με τις 14 από τις 21 εταιρείες του κλάδου να σημειώνουν αύξηση ασφαλίστρων, το πρώτο μισό του έτους μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό για τον κλάδο λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγο και της πανδημίας.  

Όσο αφορά τις εταιρείες που κυριάρχησαν κατά το πρώτο εξάμηνο, είχαμε ανατροπή στην κορυφή αφού οι Γενικές Ασφάλειες κατάφεραν να πάρουν την πρωτιά «εκτοπίζοντας» την CNP Ασφαλιστική που κατείχε την πρώτη θέση το 1ο τρίμηνο του έτους αλλά και συνολικά ολόκληρο το 2020. Με παραγωγή 29,7 εκατομμύριών οι Γενικές Ασφάλειες επιβεβαίωσαν την ηγετική τους θέση στην αγορά, σημειώνοντας αύξηση 13,2% σε σχέση με τα 26,9 εκατομμύρια της ίδια περιόδου το 2020.

Στην δεύτερη θέση με 26,2 εκατομμύρια έμεινε η CNP Ασφαλιστική που όμως κατάφερε επίσης να αυξήσει τα ασφάλιστρα της κατά 2,9% αφού την ίδια περίοδο του 2020 είχε σημειώσει ασφάλιστρα 26,2 εκατομμυρίων.

Στην Τρίτη θέση συναντάμε την Παγκυπριακή Ασφαλιστική η οποία επίσης κατάφερε να σημειώσει αύξηση ασφαλίστρων. Η παραγωγή της εταιρείας έφτασε τα 20,9 εκατομμύρια καταγράφοντας αύξηση 4% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας για την Atlantic Insurance το 2023

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Trust Insurance με 19,8 εκατομμύρια και αύξηση 6,1% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο και η AIG με ασφάλιστρα 15,6 εκατομμύρια και αύξηση 3,7%.

Τέλος αξιοσημείωτη είναι η αύξηση που κατάφερε να καταγράψει η Anytime της Interamerican η οποία έφτασε -το 22,2% αφού έκλεισε το πρώτο εξάμηνο στα 3,5 εκατομμύρια σε σχέση με τα 2,9 εκατομμύρια της περσινής περιόδου.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.