1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Generali: Εξαγορά “μαμούθ” της Liberty Mutual στην Ευρώπη έναντι 2,3 δισ....

Generali: Εξαγορά “μαμούθ” της Liberty Mutual στην Ευρώπη έναντι 2,3 δισ. ευρώ

Generali: Εξαγορά “μαμούθ” της Liberty Mutual στην Ευρώπη έναντι 2,3 δισ. ευρώ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Generali επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά των ασφαλίσεων κατά ζημιών με την απόκτηση της Liberty Mutual στην Ευρώπη

Η Assicurazioni Generali SpA, μια από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο, συμφώνησε να αποκτήσει τον όμιλο επιχειρήσεων της αμερικανικής Liberty Mutual Holding Co. στην Ευρώπη, σε μια συναλλαγή αξίας 2,3 δισ. ευρώ ($2,5 δισ.). Αυτή η συμφωνία αποτελεί μέρος της στρατηγικής της να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ασφαλίσεων κατά ζημιών και να ενισχύσει την παρουσία της σε αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές αγορές.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την απόκτηση της θυγατρικής Liberty Seguros, η οποία δραστηριοποιείται στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Με αυτήν την εξαγορά, η Generali ενισχύει τη θέση της στον ισπανικό ασφαλιστικό κλάδο και εισέρχεται για πρώτη φορά στην αγορά περιουσίας και ατυχημάτων της Ιρλανδίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, Philippe Donnet, ανέφερε ότι αυτή η εξαγoρά θα δημιουργήσει σημαντική μακροπρόθεσμη αξία για την εταιρεία και για όλους τους ενδιαφερόμενους. Η Εταιρεία έχει ως στόχο να βελτιώσει την κερδοφορία της επικεντρώνοντας σε πιο προσοδοφόρες αγορές και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στις ασφαλίσεις ατυχημάτων και περιουσίας.

Με αυτήν την εξαγoρά, η Generali θα είναι σε θέση να προσφέρει πλήρη και καινοτόμες ασφαλιστικές λύσεις στους πελάτες της σε πολλές αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές αγορές. Η εταιρεία συνεχίζει να εξερευνά ευκαιρίες συγχωνεύσεων και εξαγορών, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της και να ενισχύσει την παρουσία της στον κόσμο των ασφαλίσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επίσημη επιβεβαίωση για τις διαπραγματεύσεις πώλησης της CNP Cyprus - Τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα

Η Citigroup Inc. και η Credit Suisse Group AG τέλεσαν ως σύμβουλοι της Generali, ενώ η Bank of America Corp. υπήρξε ο σύμβουλος της Liberty Mutual.

Η αγορά αυτή θα θέσει τη Generali σε μια ισχυρή θέση στον ασφαλιστικό κλάδο της Ισπανίας και θα την εισάγει για πρώτη φορά στην αγορά περιουσίας και ατυχημάτων της Ιρλανδίας.

Ο Christian Badorff, αντιπρόεδρος της Moody’s Investors Service, επισήμανε ότι αυτή η συμφωνία συμφωνεί με τις φιλοδοξίες της Εταιρείας για επέκταση στην Ισπανία και την Πορτογαλία και θα ενισχύσει περαιτέρω τη βάση εσόδων της στις ασφαλίσεις εκτός του τομέα ζωής. Μετά τις πρόσφατες μικρότερες εξαγορές, η Generali έχει πλέον εκμεταλλευτεί πλήρως τον προγραμματισμένο προϋπολογισμό της για συγχωνεύσεις και εξαγορές για την περίοδο 2022-2024, όπως δήλωσε ο κ. Badorff.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.