1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Γ. Θεοχαρίδης: Υπάρχει σταθερότητα στο χρηματοοικονομικό σύστημα

Γ. Θεοχαρίδης: Υπάρχει σταθερότητα στο χρηματοοικονομικό σύστημα

Γ. Θεοχαρίδης: Υπάρχει σταθερότητα στο χρηματοοικονομικό σύστημα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα στην Κύπρο, σχολίασε σε δηλώσεις του στο InBusiness TV, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Γιώργος Θεοχαρίδης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Θεοχαρίδης ανέφερε ότι μετά από το 2013 επήλθαν πολλές αλλαγές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει μία σταθερότητα έκτοτε, που δεν παρατηρείτο πριν από το 2013.  

«Υπάρχει σταθερότητα στον τραπεζικό τομέα, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει και στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα. Θα έλεγα ότι υπάρχει καλύτερη, περισσότερη και πιο αποτελεσματική εποπτεία του τομέα, γεγονός που θωρακίζει, τόσο τον τομέα όσο και την κυπριακή οικονομία», υπέδειξε σχετικά.  

Αναφερόμενος στο ουκρανικό, ο κ. Θεοχαρίδης υπογράμμισε ότι η κατάσταση σίγουρα επηρεάζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως κι άλλους τομείς της οικονομίας, ενώ προέτρεψε να μην αγνοούμε τη διετή κρίση που προκάλεσε η πανδημία και η οποία προηγήθηκε της υφιστάμενης.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεφαλαιαγοράς, η Κύπρος βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στην κρίση και να περάσει σε καλύτερες μέρες.

Περισσότερα στο InBusiness TV

Πηγή: inbusinessnews

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.