1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Έρευνα StockWatch: Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες εταιρείες στις Ασφαλίσεις Ζωής...

Έρευνα StockWatch: Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες εταιρείες στις Ασφαλίσεις Ζωής για το 2022

Έρευνα StockWatch: Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες εταιρείες στις Ασφαλίσεις Ζωής για το 2022
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Χωρίς αλλαγές στην πρώτη τριάδα των πιο αξιόπιστων εταιρειών στις ασφαλίσεις ζωής και μικρή υποχώρηση του γενικού δείκτη αξιοπιστίας, καταγράφει πρόσφατη έρευνα της StockWatch η οποία δημοσιοποιήθηκε πριν μερικές βδομάδες.

Η έρευνα StockWatch Trust Index αποτελεί ακόμη ένα χρήσιμο εργαλείο για τις εταιρείες για να αξιολογήσουν την απήχηση τους στο καταναλωτικό κοινό. Ο δείκτης αποτυπώνει τις αντιλήψεις των καταναλωτών για τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου ζωής, στηριζόμενος στις απαντήσεις που δίνουν σε δύο ερωτήσεις – πόσο αξιόπιστη είναι η ασφαλιστική εταιρεία και αν θα συστηνόταν σε τρίτους.

Στην πρώτη θέση η Eurolife

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι καταναλωτές κατέταξαν στην πρώτη θέση, ως την πιο αξιόπιστη εταιρεία του κλάδου, την εταιρεία Eurolife. Ο δείκτης αξιοπιστίας της εταιρείας για το 2022 ήταν στο 6,9 σημειώνοντας ελαφριά μείωση σε σχέση με το 7,0 του 2021 ενώ ο δείκτης σύστασης ήταν στο 6,0.

Σχολιάζοντας στο Cyprus Insurance News τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, ο Γενικός Διευθυντής της Eurolife, κ. Αβραάμ Πεκρής δήλωσε πως «η ανάδειξη της Eurolife ως η πιο αξιόπιστη εταιρεία στον Κλάδο Ζωής, είναι αποτέλεσμα της δυνατής σχέσης εμπιστοσύνης που έχουμε κτίσει με τους πελάτες μας, εδώ και 33 χρόνια. Ως ηγέτιδα εταιρεία στην ασφαλιστική βιομηχανία, πορευόμαστε με εχέγγυο το κύρος και την αξιοπιστία μας, αναβαθμίζοντας συνεχώς το ρόλο των Ασφαλιστικών Συμβούλων μας και των προϊόντων που προσφέρουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της CNP για τα σενάρια εξαγοράς

Προσθέτοντας ότι «η πρωτιά μας στην έρευνα αξιοπιστίας της Stockwatch πιστοποιεί και την πρόσφατη διάκρισή μας ως η κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία Κλάδου Ζωής στην Κύπρο, στο πλαίσιο των «Global Insurance Awards 2021», που διοργανώνει κάθε χρόνο το διεθνές οικονομικό περιοδικό, World Finance».

Η πρώτη τριάδα

Την πρώτη τριάδα και με τον ίδιο δείκτη αξιοπιστίας συμπληρώνουν άλλες δύο εταιρείες κολοσσοί και διαχρονικοί πρωταγωνιστές της εγχώριας αγοράς στις ασφαλίσεις ζωής.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε την εταιρεία Universal Life με δείκτη αξιοπιστίας 6,6 και δείκτη σύστασης 5,7 σημειώνοντας μικρή οπισθοχώρηση σε σχέση με τ’ αποτελέσματα του 2021 όπου οι συγκεκριμένοι δείκτες ήταν στο 6,9 και 6,0 αντίστοιχα.

Στην Τρίτη θέση είναι η εταιρεία CNP Cyprialife με δείκτη αξιοπιστίας επίσης 6,6 και δείκτη σύστασης 5,6, επίσης σημειώνοντας μία μικρή μείωση σε σχέση με το 2021 όπου οι δείκτες ήταν 6,8 και 5,8.

Οι υπόλοιπες εταιρείες

Την πρώτη πεντάδα θα συμπληρώσουν άλλες 2 μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Στην τέταρτη θέση συναντάμε την εταιρεία Metlife με δείκτη αξιοπιστίας 5,9 και καταφέρνοντας να ανέβει μία θέση στην φετινή έρευνα σε σχέση με το 2021. Ο δείκτης σύστασης της εταιρείας ήταν στο  4,7.

Στην πέμπτη θέση υποχωρώντας μία θέση σε σχέση με πέρσι, βρίσκουμε την εταιρεία μέλος του συγκροτήματος της Ελληνικής Τράπεζα, Hellenic Life με δείκτη αξιοπιστίας 5,7 και δείκτη σύστασης 4,6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αθηνά Σιηπιλλή Τσίγκη: «Στη Εurolife οι γυναίκες έχουν πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα»

Τέλος στις υπόλοιπες 3 θέσεις συναντάμε τις εταιρείες Εθνική Ασφαλιστική, Altius Insurance και Prime Insurance

Οι λεπτομέρειες της έρευνας

Το μέγεθος του δείγματος ήταν 600 άτομα. Η κάλυψη ήταν παγκύπρια, αστικές και αγροτικές περιοχές, άντρες και γυναίκες 18 χρονών και άνω.

Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

Η μέθοδος συλλογής στοιχείων ήταν με τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της RΑΙ.

Η συλλογή των στοιχείων έγινε μεταξύ 10-21 Μαρτίου 2022.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.