1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Επιδόσεις ρεκόρ για την Allianz

Επιδόσεις ρεκόρ για την Allianz

Επιδόσεις ρεκόρ για την Allianz
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Allianz ανακοίνωσε τα λειτουργικά κέρδη και τα βασικά καθαρά έσοδα των μετόχων τόσο για το τέταρτο τρίμηνο όσο και για ολόκληρο το έτος του 2023, σημειώνοντας επιδόσεις ρεκόρ.

Το 2023, ο συνολικός όγκος εργασιών της Allianz αυξήθηκε κατά 5,5% στα 161,7 δισεκατομμύρια ευρώ, με τον τομέα περιουσίας-ατυχημάτων να ηγείται αυτής της ανάπτυξης λόγω των θετικών επιδράσεων τιμολόγησης και όγκου και της ισχυρής υποστήριξης από τον τομέα ζωής/υγείας, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, η αύξηση αυτή αντισταθμίστηκε ελαφρώς από τη μείωση των εσόδων στον τομέα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Ο εσωτερικός ρυθμός αύξησης, προσαρμοσμένος ως προς τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις ενοποιήσεις, διαμορφώθηκε σε 8,0%, κυρίως λόγω των τομέων περιουσίας-ατυχημάτων και ζωής/υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει αυτόν τον τομέα, με την Allianz να αναφέρει πρόσφατα μια στρατηγική επένδυση στον διαχειριστή χρημάτων AlTi Global Inc. για την επέκταση των παγκόσμιων συμμετοχών του ασφαλιστικού γίγαντα στη διαχείριση πλούτου.

Το τέταρτο τρίμηνο σημειώθηκε αύξηση 7,8% στον συνολικό όγκο εργασιών της Allianz στα 39,6 δισ. ευρώ, με συνεισφορές από όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

Η ανάπτυξη του τομέα ζωής/υγείας ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία, ενώ ο τομέας περιουσίας-ατυχημάτων επωφελήθηκε από την αύξηση που οφείλεται στις τιμές. Ο τομέας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σημείωσε επίσης κέρδη από υψηλότερα τέλη απόδοσης, συμβάλλοντας σε εσωτερικό ρυθμό ανάπτυξης 10,9% σε όλους τους τομείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η Allianz προειδοποιεί: Η χρονιά πολλαπλών εκλογών αυξάνει τον κίνδυνο πολιτικής βίας

Τα λειτουργικά κέρδη για το έτος αυξήθηκαν κατά 6,7% στα 14,7 δισ. ευρώ, με επικεφαλής τον τομέα ζωής/υγείας, παρά τις υψηλότερες αξιώσεις από φυσικές καταστροφές που επηρεάζουν τον τομέα περιουσίας-ατυχημάτων. Τα βασικά καθαρά έσοδα των μετόχων αυξήθηκαν στα 9,1 δισ. ευρώ, από 7,0 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ωθούμενα από το βελτιωμένο λειτουργικό και μη λειτουργικό αποτέλεσμα, το οποίο περιελάμβανε εφάπαξ πρόβλεψη κατά το προηγούμενο έτος. Τα καθαρά έσοδα που αναλογούν στους μετόχους αυξήθηκαν κατά 33,0% στα 8,5 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία αποφάσισε επίσης να αυξήσει τον δείκτη πληρωμών της στο 60% από 50%, προτείνοντας μέρισμα ανά μετοχή €13,80 για το 2023, σημειώνοντας αύξηση 21,1% από το 2022. Επιπλέον, η Allianz ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στις 22 Φεβρουαρίου 2024.

Για το τέταρτο τρίμηνο, τα λειτουργικά κέρδη ήταν ισχυρά στα €3,8 δισ., αυξημένα κατά 17,0%, κυρίως λόγω των επιδόσεων του επιχειρηματικού τομέα ζωής/υγείας. Τα βασικά καθαρά έσοδα των μετόχων αυξήθηκαν σε 2,4 δισ. ευρώ και τα καθαρά έσοδα που αναλογούν στους μετόχους διπλασιάστηκαν σε 2,2 δισ. ευρώ.

Στον τομέα ασφάλισης περιουσίας-ατυχημάτων, ο συνολικός όγκος εργασιών αυξήθηκε κατά 8,4% στα €76,5 δισ. για το έτος, με την εσωτερική ανάπτυξη να αντανακλά ισχυρές επιδόσεις, υποστηριζόμενες από σημαντικές επιδράσεις τιμών και όγκου. Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν μικρή αύξηση στα 6,9 δισ. ευρώ, παρά τη μικρή αύξηση του συνδυασμένου δείκτη λόγω υψηλότερων απαιτήσεων από φυσικές καταστροφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο

Ο κλάδος ζωής/υγείας ανακοίνωσε ισχυρά λειτουργικά κέρδη, με την παρούσα αξία των ασφαλίστρων για νέες επιχειρήσεις (PVNBP) να αυξάνεται στα 67,3 δισ. ευρώ, λόγω των υψηλότερων όγκων πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα λειτουργικά κέρδη για το έτος αυξήθηκαν στα 5,2 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω των επιδόσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες περιοχές.

Στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, τα λειτουργικά έσοδα μειώθηκαν ελαφρώς κατά 1,8% στα 8,1 δισ. ευρώ για το έτος, αν και τα λειτουργικά κέρδη παρέμειναν σταθερά στα 3,1 δισ. ευρώ. Ο τομέας σημείωσε ανθεκτικές καθαρές εισροές, με τα περιουσιακά στοιχεία τρίτων υπό διαχείριση να φτάνουν τα 1,712 τρισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2023.

«Η πειθαρχία της στρατηγικής, της εκτέλεσης και της διαχείρισης κεφαλαίων ενισχύει τις προοπτικές λειτουργικών κερδών μας για το 2024, τη νέα μερισματική πολιτική μας και το ανανεωμένο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών. Το επόμενο έτος, θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στο ξεκλείδωμα των πλεονεκτημάτων της κλίμακας μας για να αυξήσουμε περαιτέρω την παραγωγικότητά μας και στη μετατροπή της εξαιρετικής εμπειρίας των πελατών μας σε κερδοφόρα ανάπτυξη πελατών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Oliver Bäte.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.