1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Έλον Μασκ: Η Tesla Insurance μετατρέπει την «εφιαλτική» εμπειρία αξιώσεων σε...

Έλον Μασκ: Η Tesla Insurance μετατρέπει την «εφιαλτική» εμπειρία αξιώσεων σε «όνειρο»

Έλον Μασκ: Η Tesla Insurance μετατρέπει την «εφιαλτική» εμπειρία αξιώσεων σε «όνειρο»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

«Επιδίωξη της Tesla Insurance είναι να μετατρέψει έναν εφιάλτη σε όνειρο», αυτό ανέφερε την περασμένη βδομάδα ο ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla κατά τη διάρκεια μίας τηλεδιάσκεψης που αφορούσε την κερδοφορία των ασφαλιστικών προγραμμάτων της εταιρείας.

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του ισχυρού άνδρα της Tesla απαντώντας μαζί με τον Οικονομικό Διευθυντή της εταιρείας Zachary Kirkhorn, σε ερώτηση ενός αναλυτή σχετικά με τα περιθώρια κέρδους και τα ασφάλιστρα των προγραμμάτων ασφάλισης της εταιρείας.

Αναφέροντας ότι είναι πολύ νωρίς για να κοινοποιηθούν λεπτομέρειες σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, ο Zachary Kirkhorn επικεντρώθηκε στα εθνικά και παγκόσμια σχέδια επέκτασης της εταιρείας αλλά και στο γεγονός ότι όπου είναι διαθέσιμη η Tesla Insurance οι δρόμοι είναι ασφαλέστεροι.

Αναφορικά με την ανάπτυξή των δραστηριοτήτων της Tesla Insurance, ο οικονομικός διευθυντής είπε ότι αναμένει μέχρι το τέλος του έτους, η εταιρεία να είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστής αυτοκινήτων Tesla στην πολιτεία του Τέξας ενώ πέραν της επέκτασης της εταιρείας σε ακόμη τρείς πολιτείες την περασμένη βδομάδα, η ομάδα της Tesla Insurance εργάζεται για να δώσει στο 80 τοις εκατό των πελατών στις ΗΠΑ πρόσβαση σε ένα νέο προϊόν της μέχρι το τέλος του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η «επανάσταση» των ηλεκτρικών οχημάτων: Tι σημαίνει για τις Ασφαλιστικές εταιρείες;

Αυτή την στιγμή η Tesla Insurance είναι διαθέσιμη σε οκτώ πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των τριών που προστέθηκαν αυτή την εβδομάδα ενώ σύντομα θα στρέψει την προσοχή της και στην επέκταση εκτός των ΗΠΑ.

Με εξαίρεση την πολιτεία της Καλιφόρνιας, η Tesla χρησιμοποιεί στον υπολογισμό των ασφαλίστρων δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που αφορούν την συμπεριφορά του οδηγού. Μιλώντας γι’ αυτό το θέμα, ο Zachary Kirkhorn είπε ότι «εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι πέρα από τα οικονομικά. Είναι μία προσπάθεια να κάνουμε κάτι καλό για τους πελάτες μας, να εξοικονομήσουμε χρήματα και να κάνουμε τους δρόμους ασφαλέστερους»

«Έχοντας ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο για τον τρόπο οδήγησης τους, έχει ως αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων Tesla να τα οδηγούν με ασφαλέστερο τρόπο» συμπλήρωσε ο Μασκ. Οι οδηγοί λαμβάνουν σχόλια και βαθμολογία σε πραγματικό χρόνο,  δίνοντας τους την δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν τι αλλαγές πρέπει να κάνουν στον τρόπο οδήγησης τους για να πληρώνουν λιγότερα ασφάλιστρα.

Στόχος της εταιρείας στο μέλλον είναι να εξετάσει πώς μπορεί να αλλάξει το σχεδιασμό του αυτοκινήτου ή του λογισμικού, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ενός ατυχήματος.

Όσο αφορά την διαχείριση των αξιώσεων, ο Kirkhorn εξήγησε ότι αυτή γίνετε εσωτερικά και ότι «από την στιγμή που λαμβάνουμε ειδοποίηση για ένα ατύχημα, δουλεύουμε για προετοιμάσουμε την εκτίμηση της ζημιάς, και στην συνέχεια χρησιμοποιήσουμε τα κέντρα επιδιορθώσεων της εταιρείας για να κάνουμε τις απαιτούμενες επισκευές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η «επανάσταση» των ηλεκτρικών οχημάτων: Tι σημαίνει για τις Ασφαλιστικές εταιρείες;

Συμπληρώνοντας σε αυτό το θέμα ο Έλον Μάσκ είπε ότι «η εμπειρία των πελατών είναι πολύ καλύτερη γιατί αν υπάρξει ατύχημα, δεν υπάρχουν διαφωνίες αφού θα  επισκευάσουμε το όχημα αμέσως.»

Προσθέτοντας ότι «σε αντιπαράθεση με τις διαφωνίες που μπορεί να έχει ένας πελάτης με μία ασφαλιστική εταιρεία, ή με ένα πραγματογνώμονα ή με ένα συνεργείο επιδιόρθωσης και που αποτελούν έναν εφιάλτη, εμείς προσπαθούμε να μετατρέψουμε αυτόν τον εφιάλτη σε όνειρο με την Tesla Insurance».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.