1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ελληνική Τράπεζα: Μείωση καθαρών εσόδων από ασφαλιστικές εργασίες λόγο αντασφάλισης το...

Ελληνική Τράπεζα: Μείωση καθαρών εσόδων από ασφαλιστικές εργασίες λόγο αντασφάλισης το 2023

Ελληνική Τράπεζα: Μείωση καθαρών εσόδων από ασφαλιστικές εργασίες λόγο αντασφάλισης το 2023
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα Προκαταρκτικά οικονομικά του αποτελέσματα για το 2023 ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα, τα οποία περιλαμβάνουν και τα δεδομένα των Ασφαλιστικών Εταιρειών του ομίλου, Hellenic Life και Παγκυπριακή Ασφαλιστική.

Η Ελληνική Τράπεζα, κατέγραψε κέρδη ύψους €365 εκ. για το 2023 κυρίως λόγω των αυξημένων εσόδων από τόκους που προέρχονται από καταθέσεις και χρεόγραφα στην Κεντρική Τράπεζα, καθώς και λόγω των μειωμένων εξόδων μετά το Σχέδιο Εθελούσιας Πρόωρης Αποχώρησης (ΣΕΠΑ) του 2022.

Όσον αφορά τα καθαρά έσοδα του συγκροτήματος από ασφαλιστικές εργασίας αυτά ανήλθαν στα €14,3 εκατ. μειωμένα κατά 23% σε ετήσια βάση σε σύγκριση με τα €18,6 εκατ. του 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού η μείωση ύψους 23% σε ετήσια βάση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καθαρών εξόδων από συμβόλαια αντασφάλισης που κατέχονται κυρίως λόγω των χαμηλότερων κερδών από προμήθειες από αντασφαλιστές και χαμηλότερων εισπράξιμων αποζημιώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, αντισταθμίστηκε εν μέρει από τα υψηλότερα έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες.

Η μείωση αυτή επηρεάστηκε αρνητικά από την αύξηση των εξόδων από ασφαλιστικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2023, ως αποτέλεσμα των μεταβολών των επιτοκίων και των καμπύλων απόδοσης, παρά τη υψηλότερη απόδοση των περιουσιακών στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολύ κοντά στην απόκτηση των εργασιών της CNP βρίσκεται η Ελληνική Τράπεζα

Αναφορικά με τα συνολικά έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες για το συγκρότημα της Ελληνικής Τράπεζας το 2023 έφτασαν τα 63,8 εκατομμύρια σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τα 61 εκατομμύρια της προηγούμενης χρονιάς.

Όσον αφορά το 4ο τρίμηνο του έτους, τα καθαρά έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες ανήλθαν σε €1,3 εκατ. σε σύγκριση με €3,7 εκατ. την 3η τριμηνία του 2023. Η μείωση σε τριμηνιαία βάση κατά 65% οφείλεται κυρίως στη μείωση στα καθαρά αποτελέσματα των ασφαλιστικών υπηρεσιών λόγω των υψηλότερων απαιτήσεων από τον κλάδο ασφάλισης ζημιών και στα αυξημένα καθαρά έξοδα από τα συμβόλαια αντασφάλισης που κατέχονται τόσο στον κλάδο ασφάλισης Ζωής όσο και στον κλάδο ασφάλισης ζημιών.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.