1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Ελλάδα: Έκλεισε deal για την πώληση της Υδρόγειος Ασφαλιστικής;

Ελλάδα: Έκλεισε deal για την πώληση της Υδρόγειος Ασφαλιστικής;

Ελλάδα: Έκλεισε deal για την πώληση της Υδρόγειος Ασφαλιστικής;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ένα θέμα για το οποίο εδώ και καιρό ακούγονται πολλά. Σίγουρα η εξαγορά της “Υδρόγειος Ασφαλιστικής” έχει ολίγον τι αναστατώσει, με πολλές φήμες και “λογάκια” να ακούγονται δεξιά αριστερά. Ωστόσο, για να είμαστε ξεκάθαροι, επίσημη ανακοίνωση ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί.

Εδώ στο insuranceforum.gr είχαμε ασχοληθεί ξανά με αυτό το θέμα ενώ μάλιστα, σύμφωνα με βάσιμες αποκλειστικές πληροφορίες, η εξαγορά έγινε ήδη και οι υπογραφές έχουν “πέσει” στο διάστημα των τελευταίων 3ων μηνών από την ιταλική ασφαλιστική εταιρεία, Reale Mutua.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία ενασχολείται με τον κλάδο ζωής αλλά και την γενικές ασφαλίσεις, η οποία χάρη στην εξαγορά της Υδρογείου, εισέρχεται δυναμικά στην ελληνική ασφαλιστική αγορά!

Σύμφωνα με το newMoney, οι απαιτήσεις του πωλητή ήταν αρκετές έτσι ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον των κορυφαίων στελεχών. Ακόμα, μέσα στις επόμενες μέρες ο γείτονας ασφαλιστής και η Υδρόγειος θα υποβάλλουν «Αίτημα Απόκτησης Ειδικής Συμμετοχής» στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το deal θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά θα μεταβιβαστεί το 75% των μετοχών ενώ κατά τη δεύτερη φάση, η οποία προβλέπεται να συμβεί μέσα σε ένα διάστημα 3ων ετών, αναμένεται να μεταβιβαστεί και το υπόλοιπο 25%. 

Σημειώνεται πως η Υδρόγειoς Ασφαλιστική διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 1 εκατομμύριο συμβόλαια στην Ελλάδα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις ακόμα αναμένονται, ωστόσο η απόφαση έχει ήδη παρθεί και οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει…

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.