1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Ελλάδα: Αυξημένα τα τροχαία ατυχήματα – Παθογένειες στο οδικό δίκτυο

Ελλάδα: Αυξημένα τα τροχαία ατυχήματα – Παθογένειες στο οδικό δίκτυο

Ελλάδα: Αυξημένα τα τροχαία ατυχήματα – Παθογένειες στο οδικό δίκτυο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) αυξημένα παρουσιάζονται τα τροχαία ατυχήματα τον Δεκέμβριου του 2023. 

Ειδικότερα, τα Οδικά Τροχαία Ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη την Ελλάδα και προκάλεσαν τοv θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, αυξήθηκαν κατά 0,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 (873 τον Δεκέμβριο του 2023, έναντι 867 τον Δεκέμβριο του 2022).

Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφηκαν 55 νεκροί, 47 βαριά τραυματίες και 984 ελαφρά τραυματίες, έναντι 54 νεκρών, 66 βαριά τραυματιών και 982 ελαφρά τραυματιών τον Δεκέμβριο του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,9% σε νεκρούς και κατά 0,2% σε ελαφρά τραυματίες και μείωση κατά 28,8% σε βαριά τραυματίες.

Από την σύγκριση των αποτελεσμάτων με τα δεδομένα του μήνα Δεκεμβρίου για τα έτη 2021, 2022, 2023 αλλά και συνολικά για το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου των τριών αυτών ετών, προκύπτει μία ελαφριά αλλά παρόλα αυτά αυξητική τάση, αποδεικνύοντας πως οι παθογένειες στο ελληνικό οδικό σύστημα συνεχίζουν να υφίστανται.

Όσον αφορά τον Δεκέμβρη του 2023, οι περισσότερες περιπτώσεις τροχαίων καταγράφονται στην Αττική σε ποσοστό 57,2% ενώ την δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Κεντρική Μακεδονία με ποσοστό 19,5% και πιο συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να χρησιμοποιείς σωστά το GPS στο αυτοκίνητο

Στην Ελλάδα διαχρονικά έχουν σημειωθεί πλήθος τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται σε βασικές ελλείψεις στους δρόμους όπως σήμανση, φωτεινοί σηματοδότες, ειδικές μπάρες κ.α. Καθώς η κατάσταση παραμένει στην καλύτερη στάσιμη, ήρθε η ώρα οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα να μελετήσουν με ποιον τρόπο μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.