1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Διεύρυνση συνεργασία Ελλάδας -Κύπρου στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και την επιχειρηματικότητα

Διεύρυνση συνεργασία Ελλάδας -Κύπρου στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και την επιχειρηματικότητα

Διεύρυνση συνεργασία Ελλάδας -Κύπρου στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και την επιχειρηματικότητα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με σταθερά βήματα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ενισχύει τις σχέσεις με την αγορά της Κύπρου ανοίγοντας νέες προοπτικές στην συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών τόσο σε επίπεδο ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και εργασιών στην ιδιωτική ασφάλιση όσο και ευρύτερα σε επίπεδο επιχειρηματικότητας.

Μια ακόμη εποικοδομητική προσπάθεια έγινε με την επίσημη συμμετοχή του προέδρου του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και του Γενικού Γραμματέα και προέδρου της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτρη Γαβαλάκη στο 7ο  Συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ΠΣΕΑΔ το οποίο είχε ως θέμα: “Διασφαλίζοντας το Μέλλον”.

Οπως τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στο συνέδριο: “Η παρουσία μας εδώ ως εκπροσώπους του ΕΕΑ αποτελεί ένα σαφές δείγμα της προσπάθειας που ξεκινήσαμε πριν  από λίγο καιρό και αποβλέπει  στην διεύρυνση της ασφαλιστικής Ελλαδικής και Κυπριακής αγοράς με εκατέρωθεν οφέλη για τον κλάδο, τους επαγγελματίες και φυσικά τις χώρες μας. Οι διμερείς σχέσεις των χωρών μας γνωστές. Εκτείνονται σε επίπεδο πολιτικής, κοινωνίας, αλλά και επιχειρηματικότητας.

Η παρουσία, λειτουργία και δραστηριότητα εταιρειών με κοινά συμφέροντα ή συνεργασίες στην Ελλάδα και την Κύπρο πολλές. Οι δεσμοί αίματος, η κοινή γλώσσα, και μετέπειτα οι διαδραστικές μας ενέργειες και πρωτοβουλίες αποτελούν το εχέγγυο, το υπόβαθρο, την σιγουριά για την μεταξύ μας κοινή πορεία.  Υπάρχει υποδομή και παρακαταθήκη. Υπάρχει διάθεση και ενθουσιασμός. Υπάρχει προοπτική. Κατά την προηγούμενη επίσκεψη στην Κύπρο είχαμε προσδιορίσει το ενδιαφέρον αλλά και την σημασία της περαιτέρω σύσφιξης των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Είναι γνωστό και βεβαιωμένο ότι ενδιαφέρει ουσιαστικά και τις δύο πλευρές η ενίσχυση και η διεύρυνση της συνεργασίας των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών. Και επειδή δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια καλούμαστε να προχωρήσουμε σε πράξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΠΣΕΑΔ: Έτοιμος να αναλάβει την εποπτεία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Σε επίπεδο ιδιωτικής ασφάλισης θέλουμε να δημιουργήσουμε ακόμα πιο ισχυρές, σχέσεις με αναπτυξιακό πρόσημο και με προοπτικές και πρακτικές κάτι μόνον που εμείς οι συντελεστές της ιδιωτικής ασφάλισης οι επαγγελματίες του κλάδου μπορούμε να πετύχουμε. Θέλουμε να μεταφέρουμε στην Κυπριακή αγορά όλα όσα έχουμε δημιουργήσει στην ελληνική αγορά και νομοθετικά προσδιορίσει.

Η τήρηση του Μητρώου στα Επιμελητήρια με το ΕΕΑ να βρίσκεται στην κορυφή της ηλεκτρονικοποίησης. Έχουμε εισάγει αυτοματισμούς στην καθημερινότητα που διευκολύνουν το επάγγελμα και τους επαγγελματίες. Τα δικαιώματα των προμηθειών  που στην Ελλάδα τα έχουμε τακτοποιήσει και προσδιορίσει νομοθετικά. Και να λάβουμε από εσάς μεταξύ άλλων και τις πρακτικές που αφορούν την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης, τα φορολογικά κίνητρα που υπάρχουν. Την οργάνωσή σας, την δομή λειτουργία της αγοράς. Τον ρόλο της κεντρικής εποπτείας”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΒΑΛΑΚΗΣ

Σε πιο ειδικά θέματα για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης τοποθετήθηκε συμμετέχοντας στις θεματικές εργασίες του συνεδρίου ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ κ.Δ. Γαβαλάκης. Αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ασφαλιστικής συνείδησης και πως αυτή μπορεί να ενισχυθεί μέσα από ενέργειες ατομικές καθώς και συλλογικές των συντελεστών της ιδιωτικής ασφάλισης και της πολιτείας.

Ο κ. Γαβαλάκης επισήμανε πώς το ζήτημα απασχολεί και τον ασφαλιστικό κλάδο στην Ελλάδα, και γίνονται ενέργειες ενώ ανέδειξε ότι τα επαγγελματικά σωματεία οι εταιρείες και οι διαμεσολαβητές εστιάζουν μέσα από τις προωθητικές τους ενέργειες , τόσο στην ανάδειξη του επαγγέλματος όσο και της αξίας της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Αναφέρθηκε και ειδικά σε όσα ο κλάδος στην Ελλάδα και το Επιμελητήριο Αθηνών τοποθετείται σε αυτό το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο σεμινάριο ΠΣΕΑΔ: Ανάλυση Ασφαλιστικών Αναγκών για επιχειρήσεις

Επίσης μια ακόμη θεματική του συνεδρίου στην οποία ζητήθηκε η τοποθέτηση του κ. Γαβαλάκης ήταν και η Κοινωνική και Περιβαλλοντική ευθύνη, και το πως η ασφαλιστική
βιομηχανία μπορεί να συμβάλει σε αυτή τη κατεύθυνση. Ο ΓΓ του ΕΕΑ μίλησε για το παγκόσμιο δεδομένο, την θέση και στάση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς καθώς επίσης και την τάση που επικρατεί τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις επιλογές τους προς αυτή την κατεύθυνση. Ανέλυσε ακροθιγώς το πώς οι εταιρείες έχουν εντάξει τα περιβαλλοντολογικά κριτήρια στην ανάληψη κινδύνων και στις σχετικές επενδύσεις τους. Ακόμη τοποθετήθηκε ευρύτερα και για τις μελλοντικές επιδράσεις των εξελίξεων που αφορούν το περιβάλλον στον ασφαλιστικό τομέα.

Πηγή: insurance-eea.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.