1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλιση Κατοικίας 2022
  6. »
  7. Διασφαλίστε το σπίτι σας σήμερα – Τι να προσέξετε για να...

Διασφαλίστε το σπίτι σας σήμερα – Τι να προσέξετε για να ασφαλίσετε σωστά την κατοικία σας

Διασφαλίστε το σπίτι σας σήμερα – Τι να προσέξετε για να ασφαλίσετε σωστά την κατοικία σας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα φυσικά φαινόμενα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά ή καταστροφή στο σπίτι σας δεν έχουν ούτε μέρα, ούτε ώρα! Πρόκειται δηλαδή για γεγονότα που θα συμβούν εντελώς απρόοπτα και θα προκαλέσουν ζημιές που θα απαιτούν άμεσες, τις περισσότερες φορές, επιδιορθώσεις. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να αφήνετε τίποτα στην τύχη.

Η ασφάλεια κατοικίας είναι ο μοναδικός τρόπος να διασφαλίσετε το σπίτι σας!

Το σημαντικότερο κομμάτι όταν αποφασίζουμε να ασφαλίσουμε το σπίτι μας είναι η συνομιλία μας με τον ασφαλιστικό μας διαμεσολαβητή, αφού αποτελεί το πιο κατάλληλο άτομο να αναλύσει τις ασφαλιστικές μας ανάγκες που έχουν να κάνουν με την περιουσία μας και να μας προτείνει εκείνο το ασφαλιστικό προϊόν που θα εξυπηρετεί ακριβώς αυτές τις ανάγκες.

Η σωστή συλλογή πληροφοριών από τον ασφαλιστικό μας διαμεσολαβητή αλλά και η σωστή ενημέρωση μας από εκείνον είναι ύψιστης σημασίας. Είναι εδώ που πρέπει να δώσετε όλες τις πραγματικές συνθήκες που αφορούν την κατοικία σας, γιατί είναι αυτές που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε περίπτωση ζημιάς, για την οποία θα χρειαστεί υποβάλετε απαίτηση από την ασφαλιστική σας εταιρεία.  

Από την άλλη, ο ασφαλιστικός μας διαμεσολαβητής οφείλει πάντα να μας παρουσιάζει με ακρίβεια και λεπτομέρεια τις καλύψεις μας, τα ωφελήματα του συμβολαίου μας αλλά και τις εξαιρέσεις και τους περιορισμούς του. Θα πρέπει πάντα να διαβάζουμε προσεκτικά την πρόταση προς ασφάλιση για να βεβαιωθούμε ότι όσα λέει είναι αληθή, αφού σε αυτά βασίζεται η απόφαση της ασφαλιστικής εταιρείας να μας ασφαλίσει αλλά είναι και τα στοιχεία που διαδραμάτισαν ρόλο στην τιμή που πληρώσαμε. Ακόμη ζητούμε από τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο να μας παρουσιάζει το έγγραφο πληροφοριών IPID, όπως προνοεί και η Ευρωπαϊκή Οδηγία Διανομής Ασφαλιστικών Προϊόντων, στο οποίο αναγράφονται όλα τα πιο πάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ideal Insurance Blog: Η προστασία της οικογένειας

Επιπρόσθετες Συμβουλές

Η σωστή ασφάλιση του κτιρίου κατοχυρώνει τη διασφάλιση αποζημίωσης στη σωστή αξία, για αυτό θα πρέπει πάντα να ασφαλίζετε στην αξία επαναοικοδόμησης του για να εξαλείψουμε τον κίνδυνο της υποασφάλισης.

Υποασφάλιση υπάρχει όταν το καλυπτόμενο ασφαλισμένο κεφάλαιο είναι μικρότερο από την πραγματική αξία της περιουσίας που ασφαλίζεται. Αν υπάρξει υποασφάλιση, τότε σε περίπτωση ζημίας, η αποζημίωση είναι ανάλογη με τη σχέση της πραγματικής αξίας και του ασφαλισμένου ποσού.

Δηλαδή εάν η αξία του σπιτιού μας είναι 200,000 και το ασφαλίσουμε για €100,000, σε περίπτωση ζημιάς που θα έχει κόστος €10,000, η ασφαλιστική μας εταιρεία θα καλύψει μόνο τις €5,000 και τα υπόλοιπα θα χρειαστεί να τα πληρώσουμε εμείς.

Ακόμα ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ο πληθωρισμός. Σήμερα βλέπουμε αύξηση του πληθωρισμού, και ειδικότερα αύξηση των πρώτων υλών της οικοδομικής βιομηχανίας λόγο του πολέμου και της πανδημίας. Η επαναξιολόγηση ετησίως των δεδομένων και αναβάθμιση της κάλυψης είναι απαραίτητη.

Τέλος υπάρχει και η επιλογή συμβολαίου «All Risk», το οποίο καλύπτει τυχαία απώλεια ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία, εκτός από τις βασικές  εξαιρέσεις του ασφαλιστηρίου, και αποτελεί την ευρύτερη μορφή κάλυψης που προσφέρεται συνήθως για πολύτιμα αντικείμενα όπως κοσμήματα, πολύτιμες πέτρες, ρολόγια, έργα τέχνης κ.α.

ideal-insuranc

Γιατί Ideal Insurance

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ideal Insurance Blog: Τι ισχύει για την ασφάλιση κοινόκτητων οικοδομών;

Με μια πορεία πέραν των 15 χρόνων, η Ideal Insurance είναι σε θέση να σας προσφέρει την «ιδανική ασφάλιση», δηλαδή εκείνη ακριβώς που θα ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες και θα διασφαλίζει το μέλλον της κατοικίας σας.

Με το σλόγκαν «διασφαλίστε το μέλλον σας σήμερα» να αποτελεί την αποστολή της εταιρείας μας, διασφαλίζουμε ότι το σπίτι σας θα είναι προστατευμένο από όλους τους κινδύνους που το απειλούν και ότι το συμβόλαιο που έχετε επιλέξει ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες.

Με κύριο στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους πελάτες μας χρησιμοποιούμε μία επιστημονική προσέγγιση για την ανάλυση γενικότερα των χρηματοασφαλιστικών σας αναγκών, ενώ στόχος μας είναι η δημιουργία μίας αγαστής και μακροχρόνιας σχέσης με τους πελάτες μας. 

Η συνεργασία μας με μεγάλο αριθμό ασφαλιστικών εταιρειών και μεσιτών, έχει σκοπό να προσφέρει πάντα λύσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών μας.

Είμαστε ένα ασφαλιστικό γραφείο με πολλές διακρίσεις τόσο σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Πιο πρόσφατες η βράβευση από το «World Business Outlook Awards 2022» στη Σιγκαπούρη με 2 βραβεία αλλά και η βράβευσή μας τον περασμένο χρόνο από το «International Business Magazine» του Ντουμπάι. Ακόμη ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Πάνος Τσιολής, είναι μέλος του Million Dollar Round Table (M.D.R.T) και των επίλεκτων ασφαλιστών τόσο της Metlife (Elite Agents) όσο και της Υδρογείου Ασφαλιστικής (Zeus Club).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ideal Insurance: Συμμετείχε στην Έκθεση Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Όλα αυτά αποτελούν εχέγγυο για την άριστη εξυπηρέτηση που θα λάβετε εάν συνεργαστείτε μαζί μας. Στόχος μας να αποτελούμε τον «φύλακα άγγελό» σας, στα απρόοπτα που μπορεί να συμβούν σε εσάς και την περιουσία σας.

Η Ideal Insurance είναι ένα σύγχρονο ασφαλιστικό γραφείο, το οποίο εκμεταλλεύεται την τεχνολογία είτε έχοντας δικά της συστήματα όπως το CRM που χρησιμοποιείται για να διαχειρίζεται πιο αποδοτικά τη σχέση με τους πελάτες είτε άλλες πλατφόρμες όπως των ασφαλιστικών εταιρειών που συνεργάζεται.

Όλες οι Υπηρεσίες της Εταιρείας μας

  • Ασφάλεια Ζωής (Αποταμιευτικές, Επενδυτικές, Συνταξιοδοτικές, Σπουδαστικές)
  • Ασφάλεια Επιχειρήσεων – Business Solution
  • Ασφάλεια Περιουσίας – Οικίας
  • Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης
  • Ασφάλεια Κυβερνοχώρου
  • Ασφάλεια Υγείας
  • Ασφάλεια Οχημάτων
  • Και όλοι οι λοιποί κλάδοι

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 99354057

Email[email protected]

Ιστοσελίδα: http://www.insuranceideal.com.cy/

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ακροπόλεως 61, 2012, Στρόβολος

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.