1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Δείτε πως το iPhone 14 σας σώζει σε τρακάρισμα (video)

Δείτε πως το iPhone 14 σας σώζει σε τρακάρισμα (video)

Δείτε πως το iPhone 14 σας σώζει σε τρακάρισμα (video)
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το νέο iPhone 14 υποστηρίζει ότι μπορεί να αντιληφθεί αν έχετε τρακάρει με το αυτοκίνητό σας. Λειτουργεί όμως στην πράξη;

Για τους φανατικούς φίλους του iPhone η νέα γενιά έχει πολλά highlights για να συζητήσουν ή να τους κάνει να το αγοράσουν. Από την κάμερα μέχρι το νέο επεξεργαστή και την αναβαθμισμένη οθόνη, το iPhone 14 παραμένει ένα από τα πιο επιθυμητά gadgets του πλανήτη.

Η νέα αυτή γενιά έχει επίσης και ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο. Μπορεί να διαπιστώσει αν έχετε εμπλακεί σε ατύχημα και αν δεν είστε σε θέση να ειδοποιήσετε εσείς τις αρμόδιες αρχές αναλαμβάνει το ίδιο να το κάνει από μόνο του.

Το σύστημα λειτουργεί με ένα επιταχυνσιόμετρο το οποίο όταν αντιληφθεί στιγμιαία επιβράδυνση υψηλών G, τότε αυτόματα αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ατύχημα.

Από εκεί και πέρα περιμένει για 20 δευτερόλεπτα σε περίπτωση που ο οδηγός ή οι επιβάτες έχουν τις αισθήσεις τους, και στην συνέχεια ξεκινά την διαδικασία για να ειδοποιήσει τις αρχές και τα σωστικά συνεργεία.

Μία παρέα φίλων σε ένα γνωστό κανάλι του Youtube με το όνομα TechRax αποφάσισαν να δοκιμάσουν αν το σύστημα λειτουργεί και στην πράξη.

Για να το κάνουν αυτό πήραν ένα παλιό αμερικάνικο αυτοκίνητο και πήγαν σε έναν εντελώς ανοιχτό χώρο όπου υπήρχαν παρατημένα κάποια τρακαρισμένα και καμένα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Με μία πολύπλοκη πατέντα κατάφεραν να έχουν τον έλεγχο του οχήματος εξ αποστάσεως και να έτσι να μπορούν να το οδηγήσουν με ορμή πάνω στο σωρό από τα ακίνητα κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Μετά από αρκετές δοκιμές κατάφεραν τελικά να ευθυγραμμίσουν το Mercury Grand Marquis και να επιτύχουν δύο συγκρούσεις, με την δεύτερη να είναι και η πιο έντονη.

Και στις δύο περιπτώσεις, το σύστημα αναγνώρισης ατυχήματος του iPhone 14 λειτούργησε όπως προβλεπόταν. Όπως βλέπουμε το τηλέφωνο περιμένει για λίγο ώστε να επιβεβαιωθεί ότι οι επιβάτες δεν έχουν τις αισθήσεις τους, και μετά με έναν δυνατό ήχο ξεκινά μία αντίστροφη μέτρηση μέχρι να ξεκινήσει την διαδικασία για την αυτόματη ειδοποίηση των σωστικών συνεργείων.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο iPhone συντηρεί τον μύθο του σε ότι αφορά τις δυνατότητές του ως το κορυφαίο smartphone της αγοράς, ενώ λειτουργίες όπως αυτή με το τρακάρισμα προσθέτουν μία νέα διάσταση που μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.