1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. DAT Hellas: Η τηλεματική αποτελεί το μέλλον τόσο για την αυτοκίνηση,...

DAT Hellas: Η τηλεματική αποτελεί το μέλλον τόσο για την αυτοκίνηση, όσο και για τον ασφαλιστικό κλάδο

DAT Hellas: Η τηλεματική αποτελεί το μέλλον τόσο για την αυτοκίνηση, όσο και για τον ασφαλιστικό κλάδο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η DAT Hellas φροντίζει τα τελευταία χρόνια να προσφέρει εξαιρετικά εργαλεία στις ασφαλιστικές εταιρείες, εργαλεία που βασίζονται στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, κάνοντας πράξη το slogan της: Η γνώση του αυτοκινήτου ξεκινάει από εμάς! Κάτι που οι επικεφαλής της κ. Σάββας Σιδηρόπουλος και κ. Δημήτρης Βαλαβάνης, φροντίζουν να το αποδεικνύουν σε κάθε περίπτωση με τις νέες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η εταιρεία, ενώ το προσεχές μέλλον να αναμένεται ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Κύριε Σιδηρόπουλε, κύριε Βαλαβάνη, πώς μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να επωφεληθεί από τα δεδομένα της τηλεματικής;

Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, είναι πως η τηλεματική είναι το μέλλον τόσο της αυτοκίνησης, όσο και του ασφαλιστικού κλάδου. Για να είμαστε πιο ακριβείς, αυτή τη στιγμή αλλάζουν τα πάντα σε ό,τι αφορά ένα μεγάλο ατύχημα. Η τηλεματική βοηθάει τον αναλυτή του ατυχήματος να γνωρίζει τη τελική θέση, τη ταχύτητα του οχήματος, τη συμπεριφορά του οδηγού πριν το ατύχημα, τη μηχανολογική του κατάσταση, ακόμα και το πόσες φορές έχει μπει σε λειτουργία ο κινητήρας του. Στοιχεία που οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο, για τη ταχύτερη και σωστή αποζημίωση των εμπλεκόμενων.

Επίσης με τη τηλεματική ένα ακόμα service που παρέχουμε είναι το First Notice of Loss (FNOL). Χάρη σε αυτή την εφαρμογή, με το που γίνει το ατύχημα μπορούμε να έχουμε αναγγελία της ζημιάς στην ασφαλιστική ή στην εταιρεία Leasing. Στη συνεχεία, με το SilverDAT FastTrackAI® και τη λήψη των φωτογραφιών ακόμα και από τον οδηγό του οχήματος, μπορούμε να έχουμε και την εκτίμηση ζημιάς του οχήματος, που σε αρκετές περιπτώσεις θα μπορούσε να είναι και το τελικό κόστος. Επομένως, επισπεύδονται οι ενέργειες επισκευής. Ενδεικτικό για το πόσο πιστεύει ο όμιλος στη τεχνολογία της τηλεματικής, που είναι το μέλλον, προσφάτως η DAT εξαγόρασε την start up εταιρεία High Mobility. Έτσι ως DAT έχουμε τη δική μας λύση εφαρμογής τηλεματικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Ποιες είναι οι λύσεις που φέρει στο προσκήνιο για τον κλάδο ζημιών η τεχνητή νοημοσύνη;

Ξεκινώντας με την εφαρμογή SilverDAT FastTrackAI® στο κλάδο ζημιών, τα οφέλη για την ασφαλιστική εταιρεία είναι τεράστια. Δηλαδή το λογισμικό με την εισαγωγή λίγων φωτογραφιών, εντοπίζει την ζημιά και την κοστολογεί σε ελάχιστο χρόνο!

Επιπρόσθετα η τεχνητή νοημοσύνη δίνει τη δυνατότητα στην ασφαλιστική εταιρεία να διαχειριστεί τεράστιο όγκο εργασιών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι εξυπηρετούνται περισσότερες υποθέσεις, εξαλείφοντας δραστικά τα παράπονα των πελατών σχετικά με την καθυστέρηση επίλυσης της υπόθεσής τους. Όλα τα παραπάνω η DAT Hellas έχει τη δυνατότητα να τα προσφέρει στις ασφαλιστικές εταιρείες μέσα από το πλήθος εφαρμογών που έχει, όπως το Silver DAT 3, το You Cit και πολλά ακόμα.

Ποια είναι τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης για τους οδηγούς;

Η τεχνητή νοημοσύνη και κατ΄επέκταση η αυτονομία κατά την οδήγηση αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια. Μην ξεχνάμε πως πάνω από το 90% όλων των ατυχημάτων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος, όπως κακή πρόβλεψη, λανθασμένη αντίδραση σε κίνδυνο ή παραβίαση της νομοθεσίας για την οδική κυκλοφορία. Με τη χρήση των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού που ενσωματώνουν στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης, γίνεται παρακολούθηση, ανάλυση και αναγνώριση μιας δυνητικά μη ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς, την οποία το σύστημα καταστέλλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Εκτός από τη βελτίωση της ασφάλειας, η εφαρμογή λύσεων τεχνητής νοημοσύνης προσφέρει καλύτερη συνολική οδηγική εμπειρία.

Επίσης, ο τομέας στον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει τη διαφορά στα επιβατικά αυτοκίνητα σχετίζεται με την προληπτική και την τακτική συντήρηση.

Σε ενδοεταιρικό επίπεδο, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του κέρδους των ασφαλιστικών επιχειρήσεων;

Όπως προαναφέραμε, το κέρδος για τις ασφαλιστικές εταιρείες από την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης είναι τεράστιο. Αρχικά μειώνει σημαντικά το χρόνο αναγγελίας μιας ζημιάς και παράλληλα το χρόνο αποζημίωσης, στοιχείο που καθιστά ευχαριστημένο τον πελάτη, αφού η υπόθεσή του επιλύεται ταχύτατα. Μην ξεχνάμε πως ο χρόνος είναι μείζονος σημασίας, μιας και οι ασφαλιστικές αξιολογούνται με την ταχύτητα αποζημίωσης και εξυπηρέτησης του πελάτη τους. Ένα όμως εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη και που τα προγράμματα της DAT Hellas ενσωματώνουν, είναι η καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει η DAT Hellas και πώς συμβάλλουν στην ριζική αναδιαμόρφωση του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων;

Το πακέτο υπηρεσιών κι εφαρμογών που προσφέρει η DAT Hellas είναι πραγματικά τεράστιο και καλύπτει όλες τις ανάγκες του κλάδου ασφάλισης και αποζημίωσης αυτοκινήτων.

Το Silver DAT 3 είναι η ναυαρχίδα μας και τα τελευταία χρόνια η γκάμα υπηρεσιών της DAT εμπλουτίζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως με την τεχνητή νοημοσύνη SilverDAT FastTrackAI®, αλλά και το video streaming με το πρόγραμμα You Cit. Η τελευταία υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης επικοινωνίας των συμβαλλόμενων σε σχέση με τη ζημιά. Αυτό σημαίνει πως ο χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με τον επισκευαστή, με τον ιδιοκτήτη και υποψήφιο πελάτη για προ-ασφαλιστικό έλεγχο, απλά με ένα link που θα σταλεί στο κινητό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Το εξαιρετικά σημαντικό και στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι πως το Silver DAT 3 έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στην πολιτική της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρείας, προσφέροντας περισσότερα εργαλεία για την ορθολογική διαχείριση του φακέλου ζημιάς, βοηθώντας τη σημαντικά να μειώσει το χρόνο και το κόστος για τη διαχείριση της! Εξίσου σημαντική βοήθεια παρέχεται με την ιστορικότητα όλων των προγραμμάτων, διερευνώντας κατάλληλα την κάθε προσπάθεια απάτης! Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα και για αυτό άλλωστε μας έχουν επιλέξει από τις 30 ασφαλιστικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, οι 25!

Ενδεικτικό της επιτυχίας μας στον τομέα των νέων τεχνολογιών είναι πως το DAT Group έχει ορίσει την DAT Hellas ως Competence Center Ανατολικής Ευρώπης. Αυτό σημαίνει πως τα υποκαταστήματα της DAT στην Ανατολική Ευρώπη επικοινωνούν με την DAT Hellas για ό,τι χρειάζονται για τους τομείς της τηλεματικής, της Τεχνητής Νοημοσύνης και όλων των νέων τεχνολογιών.

Κλείνοντας και σε αυτό που πρέπει να σταθούμε είναι πως η DAT Hellas κατάφερε να προσαρμόσει την τεχνητή νοημοσύνη στα δεδομένα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς!

Αναδημοσίευση από το ένατο τεύχος του περιοδικού “The Insurer

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.