1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. CNP Assurances και CNP Cyprus: Αποτελέσματα 2023 με στέρεες επιχειρηματικές επιδόσεις...

CNP Assurances και CNP Cyprus: Αποτελέσματα 2023 με στέρεες επιχειρηματικές επιδόσεις και επιτυχημένη ανάπτυξη

CNP Assurances και CNP Cyprus: Αποτελέσματα 2023 με στέρεες επιχειρηματικές επιδόσεις και επιτυχημένη ανάπτυξη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο γαλλικός πολυεθνικός ασφαλιστικός κολοσσός CNP ASSURANCES, μέτοχος κατά 100% του ηγετικού Ασφαλιστικού Ομίλου στην Κύπρο, CNP CYPRUS, ανακοίνωσε τα ετήσια αποτελέσματά του για το 2023. Αυτά περιλαμβάνουν οικονομικά και μη οικονομικά ποιοτικά στοιχεία, εκ των οποίων τα πιο σημαντικά είναι:

  • Καθαρά Κέρδη €1,55 δις με αύξηση 65% από το 2022
  • Κύκλος Εργασιών €35.6 δις με μείωση 4% από το 2022
  • Δείκτης Κάλυψης Φερεγγυότητας 253% με αύξηση 21 μονάδες από το 2022
  • Πράσινο Επενδυτικό Χαρτοφυλάκιο €27.2 δις με αύξηση 2 δις από το 2022

Τα θετικά μη οικονομικά αποτελέσματα της CNP ASSURANCES, αντανακλούν την εξελικτική πρόοδο επίτευξης συγκεκριμένων δεσμεύσεων βιώσιμης ανάπτυξης, ως προς του έξι (6) κύριους πυλώνες των ενδιαφερόμενων μερών  (stakeholders): εργαζόμενοι, πελάτες, συνεργάτες, μέτοχοι & επενδυτές, κοινωνία και ο πλανήτης.

Η κα Marie-Aude Thépaut, Διευθύνουσα Σύμβουλος της CNP ASSURANCES, δήλωσε:

«Η CNP ASSURANCES πέτυχε ραγδαία αύξηση στην κερδοφορία της, λόγω της ισχυρής απόδοσής μας στη Γαλλία και της διαφοροποίησης του επιχειρηματικού μας μοντέλου. Αυτό επιβεβαιώνει πώς η στιβαρή στρατηγική μας παρέχει την απαραίτητη ανθεκτικότητα απέναντι στις αλλαγές, μέσα σε ένα πολύπλοκο οικονομικό περιβάλλον. Σε αυτό, κάνουμε τις κατάλληλες προσαρμογές στις ανάγκες της αγοράς και διατηρούμε σταθερή την αναπτυξιακή μας στρατηγική. Επιβεβαιώνοντας το ρόλο μας ως υπεύθυνος ασφαλιστής που δεσμεύεται να εξυπηρετεί τα ενδιαφερόμενα μέρη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολύ καλό το πρώτο τρίμηνο του 2024 για την Generali

Σε τοπικό επίπεδο, ο Όμιλος CNP CYPRUS, με τις Εταιρείες του CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στην Κύπρο και CNP ΖΩΗΣ και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (Υποκατάστημα) στην Ελλάδα, κατά το έτος 2023, επιβεβαίωσε την ηγετική του θέση, επιτυγχάνοντας αύξηση στη συνολική παραγωγή του κατά 16%. Τα ετήσια ασφάλιστρα, για το 2023,  έφτασαν στα €236εκ., παρά το ευρύτερο διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας.

Σχετικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CNP CYPRUS, κ. Τάκης Φειδία, ανέφερε πως:

«Mε κοινή προσπάθεια καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους στόχους που είχαν τεθεί από τη Μητρική μας Εταιρεία CNP ASSURANCES. Με άξονα την υλοποίηση της στρατηγικής μας, για το 2024, προσβλέπουμε σε μια αντίστοιχα παραγωγική χρονιά και οι ενδείξεις μέχρι τώρα είναι πολύ ικανοποιητικές. Στον όμιλο είμαστε προσηλωμένοι στην αποστολή μας, να προσφέρουμε ασφάλεια και σιγουριά σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Οι στρατηγικοί μας στόχοι είναι η ανάπτυξη των εργασιών μας, η ενδυνάμωση της ψηφιακής μας τεχνολογίας και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών μας».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της CNP ASSURANCES βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.cnp.fr/en/the-cnp-assurances-group/investors/results/results-and-financial-data/2023-results

Σχετικά με την CNP ASSURANCES:

Η CNP ASSURANCES είναι κορυφαίος πάροχος προσωπικής ασφάλισης στη Γαλλία και δραστηριοποιείται σε 19 χώρες στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική. Στην Κύπρο έχει δυναμική παρουσία ως ο αποκλειστικός μέτοχος του Ομίλου CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS. Στον Όμιλο CNP CYPRUS ανήκουν οι ασφαλιστικές εταιρείες CNP CYPRIALIFE (στον κλάδο Ζωής και Υγείας) και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (στο Γενικό κλάδο), καθώς επίσης η CNP ΖΩΗΣ και η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (Υποκατάστημα) στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εξαιρετικά κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο του 2024 για τη Swiss Re

Η CNP ASSURANCES, ως ασφαλιστής, συνασφαλιστής και αντασφαλιστής, σχεδιάζει καινοτόμες λύσεις προσωπικού κινδύνου / προστασίας και αποταμίευσης / συνταξιοδότησης. Ο Όμιλος έχει παγκόσμια 36 εκατομμύρια πελάτες, οι οποίοι είναι κάτοχοι συμβολαίων προσωπικής ασφάλισης και 14 εκατομμύρια πελάτες που διατηρούν σχέδια αποταμίευσης και συνταξιοδότησης.

Ως υπεύθυνος ασφαλιστής και επενδυτής εργάζεται για να δημιουργήσει μια περιεκτική και βιώσιμη κοινωνία που τους περιλαμβάνει όλους και να προσφέρει προστασία σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.

Η CNP ASSURANCES είναι θυγατρική της La Banque Postale. Ο Όμιλος ανέφερε καθαρό κέρδος ύψους 1,550 εκατομμύρια ευρώ το 2023 (IFRS 17).

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.