1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Chubb Insurance: Το σχέδιο του κολοσσού των ασφαλίσεων για την επένδυση...

Chubb Insurance: Το σχέδιο του κολοσσού των ασφαλίσεων για την επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Chubb Insurance: Το σχέδιο του κολοσσού των ασφαλίσεων για την επένδυση στη Θεσσαλονίκη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε που η Chubb Insurance, ένας από τους παγκόσμιους κολοσσούς στον χώρο των ασφαλίσεων με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 83 δισ. δολάρια και ρίζες που φτάνουν στην πρώτη, ιδρυθείσα το 1792, ασφαλιστική εταιρεία των ΗΠΑ (σ.σ.: Insurance Company of North America – INA), είχε αρχίσει να διερευνά την προοπτική δημιουργίας μιας δομής ανάπτυξης τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη που θα είχε καίριο ρόλο στον ψηφιακό της μετασχηματισμό.

Πλέον η πολυεθνική, που σημειωτέον δεν έχει εμπορική παρουσία στη χώρα μας, έχει βάλει στο full τις μηχανές για μια ζωτική, όπως φαίνεται, επένδυση για την ίδια και το μέλλον των ασφαλίσεων, όπως το οραματίζεται. Μία επένδυση που, όπως αποκαλύπτει στο «business stories» ο επικεφαλής της Chubb Business Services EMEA, έτσι ονομάζεται η εταιρική οντότητα που συγκροτήθηκε για το τεχνολογικό hub, Γιώργος Νικολάου, σε βάθος τριετίας θα φτάσει τα 500 άτομα προσωπικό.

Το γεγονός αυτό αυτομάτως την κατατάσσει μεταξύ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων επενδύσεων του είδους που έχουν γίνει από πολυεθνική στη χώρα, ιδίως από τη στιγμή που η λειτουργία της νέας δομής αποτελεί κρίκο της παγκόσμιας αλυσίδας ανάπτυξης νέων τεχνολογιών της εταιρείας. Ως εκ τούτου ενισχύει και το προφίλ που αποκτά η πόλη της Θεσσαλονίκης, έπειτα από ένα μπαράζ παρόμοιων επενδύσεων (Pfizer, Cisco, Deutsche Telekom κ.ο.κ.), ως ένα Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το στοίχημα είναι μεγάλο και για τον κ. Νικολάου, ο οποίος τέθηκε και επισήμως επικεφαλής της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει η Chubb Insurance στη Θεσσαλονίκη. Με σπουδές και καριέρα στις ΗΠΑ αλλά και με θητεία σε κάποιες γνωστές ελληνικές εταιρείες, κρίθηκε ως ο κατάλληλος άνθρωπος γι’ αυτή τη θέση από τη μητρική.

«Το νέο κέντρο στη Θεσσαλονίκη είναι το πρώτο τεχνολογικό κέντρο στην Ευρώπη για την Chubb Insurance, που θα υποστηρίξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας και τη λειτουργία της ανά τον κόσμο», απαντά όταν του ζητάμε να προσδιορίσει τον σκοπό αυτής της επένδυσης. «Είναι ένα από τα πέντε κέντρα τεχνολογίας της εταιρείας και προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα κέντρα ανάπτυξης τεχνολογίας της Chubb σε ΗΠΑ, Ινδία και Μεξικό. Θα προωθήσει πρωτοβουλίες σε τομείς όπως η Εξυπνη Αυτοματοποίηση Διαδικασιών (Intelligent Process Automation), η Τεχνητή Νοημοσύνη, το υπολογιστικό νέφος, η ανάλυση δεδομένων (Data Analytics), η ασφάλεια του κυβερνοχώρου και ο εκμοντερνισμός των πληροφοριακών υποδομών», προσθέτει.

Τι σημαίνει με απλά λόγια αυτό; Οτι το hub της Θεσσαλονίκης θα είναι στον πυρήνα αλλά και στην αιχμή δημιουργίας νέων εφαρμογών και τεχνολογίας για όλο τον όμιλο. «Δεν είμαστε απλά ένα υποστηρικτικό κέντρο. Αυτή τη στιγμή εφαρμογές της εταιρείας φεύγουν από την ευθύνη τοπικών ομάδων και έρχονται στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό θα μεγαλώνει όσο μεγαλώνει και η ομάδα μας.

Το κέντρο θα υποστηρίζει την Chubb σε παγκόσμια βάση, αλλά και ειδικότερα στην Ευρώπη. Αυτό θα γίνει με την ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών στις επιστήμες δεδομένων (data sciences) και Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence/Machine Learning). Ως επόμενο βήμα θα ήθελα να δω αν μπορούμε να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη νέων ασφαλιστικών προϊόντων χρησιμοποιώντας τις μοναδικές γνώσεις και εμπειρίες εδώ στην Ελλάδα», λέει ο κ. Νικολάου.

Πηγή: cybernews.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.