1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Χρυσά μερίσματα για CVC από Εθνική Ασφαλιστική!

Χρυσά μερίσματα για CVC από Εθνική Ασφαλιστική!

Χρυσά μερίσματα για CVC από Εθνική Ασφαλιστική!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μέρισμα από κέρδη παρελθουσών χρήσεων και προαιρετικά αποθεματικά, ύψους 91,69 εκατ. ευρώ, εισπράττει από την Εθνική Ασφαλιστική η μοναδική της μέτοχος Ethniki Holdings S.a.r.l, η οποία ελέγχεται κατά 90,01% από το private equity fund CVC Capital Partners (σ.σ. το υπόλοιπο 9,99% ελέγχεται από την ΕΤΕ).

Η απόφαση για τη διανομή λήφθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Ασφαλιστικής στις 25 Νοεμβρίου και ενώ η τακτική γενική συνέλευση, που είχε προηγηθεί, αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος από τα κέρδη χρήσης 2021.

Η απόφαση επαναφέρει τα ερωτήματα που είχαν εγερθεί κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας πώλησης, όσον αφορά στην αναγκαιότητα έκδοσης ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (Tier II), ύψους 125 εκατ. ευρώ, ενώ η ασφαλιστική διέθετε επιλέξιμα ίδια κεφάλαια 646 εκατ. ευρώ.

Η αγορά είκαζε ότι η έκδοση Tier II 125 εκατ. ευρώ από την Εθνική Ασφαλιστική και η κάλυψή του από την Εθνική θα διευκολύνει μελλοντική επιστροφή κεφαλαίου ή διανομή αποθεματικών. Με καθυστέρηση διετίας επιβεβαιώθηκε.

Η έκδοση των Tier II αποφασίστηκε τον Απρίλιο του 2021 και η διανομή κερδών εις νέον στο τέλος του 2022. Θα πρέπει, βέβαια, να εγκριθεί και από τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πηγή: euro2day.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.