1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Βρετανία: Ασφαλιστικές εταιρείες διατάχθηκαν να καταγγείλουν υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης

Βρετανία: Ασφαλιστικές εταιρείες διατάχθηκαν να καταγγείλουν υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης

Βρετανία: Ασφαλιστικές εταιρείες διατάχθηκαν να καταγγείλουν υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η εποπτική αρχή των αγορών της Βρετανίας διέταξε περισσότερες από 1.000 τράπεζες, ασφαλιστές και χρηματιστηριακές εταιρείες να αναφέρουν πόσες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, διακρίσεων και άλλων μη οικονομικών παραπτωμάτων έχουν καταγράψει από το 2021 και πώς τις έχουν αντιμετωπίσει.

Η Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς υποσχέθηκε στους νομοθέτες τον Ιανουάριο ότι θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών αντιμετωπίζουν τέτοια παραπτώματα εν μέσω καταγγελιών από θύματα ότι συχνά φιμώνονται ή αναγκάζονται να παραιτηθούν.

Η άποψη ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας του Λονδίνου παραμένει ένα «old boys club» στο οποίο οι δράστες κακοποίησης λειτουργούν με προφανή ατιμωρησία έγινε πιο διαδεδομένη μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον του ιδρυτή hedge fund Crispin Odey και αξιωματούχων της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών πέρυσι.

Ο κ. Odey αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα, αλλά το hedge fund του έκλεισε. Η CBI δήλωσε ότι είχε απολύσει έναν μικρό αριθμό υπαλλήλων που δεν πληρούσαν «υψηλά πρότυπα συμπεριφοράς».

Η FCA δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε στείλει ειδοποιήσεις σύμφωνα με το άρθρο 165 – σύμφωνα με τις οποίες έχει την εξουσία να υποχρεώσει τις εταιρείες να δώσουν πληροφορίες – σε 184 επενδυτικές τράπεζες, 217 ασφαλιστικές εταιρείες, 349 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και 288 μεσίτες.

Η μη ανταπόκριση θα μπορούσε να οδηγήσει σε δημόσια μομφή αυτών, πρόστιμο ή έρευνα υποθέσων. Η ανακοίνωση σημαίνει επίσης ότι οι εταιρείες μπορούν να συμμορφωθούν ακόμη και αν έχουν υπογράψει συμφωνίες εμπιστευτικότητας, σημείωσε ένας δικηγόρος.

Η FCA θέλει δεδομένα υψηλού επιπέδου για τον αριθμό των περιστατικών μη χρηματοοικονομικής ανάρμοστης συμπεριφοράς από το 2021, τον τρόπο με τον οποίο εντοπίστηκαν και τα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων τυχόν NDA και ακροάσεων εργατικών δικαστηρίων, ώστε να έχει καλύτερη εικόνα του προβλήματος.

Ζητά επίσης τον αριθμό των περιπτώσεων που αφορούν ανώτερα διευθυντικά στελέχη και που συνέβησαν περιστατικά: στο γραφείο, εργασία από το σπίτι, εργασία εκτός χώρου ή σε κοινωνικές καταστάσεις που σχετίζονται με την εργασία.

Στην ανακοίνωση προς τους Lloyd’s του Λονδίνου, τους ασφαλιστικούς διαχειριστές και τους διαμεσολαβητές της, η FCA ανέφερε ότι η ασφαλιστική αγορά είχε «πολύ δρόμο να διανύσει για να έχει μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς» και ζήτησε απάντηση μέχρι τις 5 Μαρτίου.

Η Lloyd’s, η οποία ρυθμίζει τα μη οικονομικά παραπτώματα στις τάξεις της, έχει αναγνωρίσει στο παρελθόν προβλήματα με τη σεξουαλική παρενόχληση και την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της ημέρας εν ώρα εργασίας, η οποία απασχολεί σχεδόν 50.000 άτομα.

«Η Lloyd’s συνεργάζεται με την FCA για να υποστηρίξει την έρευνα και τις απαντήσεις της αγοράς μας», δήλωσε εκπρόσωπος.

Οι νομοθέτες δήλωσαν συγκλονισμένοι από την κλίμακα του προβλήματος, αφού 40 γυναίκες από 30 χρηματοπιστωτικές εταιρείες τους είπαν ανώνυμα για το πώς τα θύματα συνήθως αναγκάζονται να να φύγουν ή να φιμωθούν και να μην αποκαλύψουν την αλήθεια.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.