1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Αυτοί είναι οι λόγοι που μας αποσπούν την προσοχή στην οδήγηση!

Αυτοί είναι οι λόγοι που μας αποσπούν την προσοχή στην οδήγηση!

Αυτοί είναι οι λόγοι που μας αποσπούν την προσοχή στην οδήγηση!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μία νέα έρευνα που έγινε στην Αμερική από την ασφαλιστική εταιρεία Travelers, δείχνει τις κυριότερες αιτίες που μας αποσπούν την προσοχή κατά την οδήγηση.

 Η έρευνα με τίτλο «2023 Travelers Risk Index» εξετάζει τις επικίνδυνες συμπεριφορές που συμβαίνουν στους δρόμους των Η.Π.Α, με την τεχνολογία να βρίσκεται στην κορυφή των λόγων που αποσπούν την προσοχή των οδηγών ενώ ακολουθούν η υπνηλία, τα έντονα συναισθήματα (πχ θυμός) και το άγχος που σχετίζεται με την εργασία.

Σύμφωνα με την έρευνα, 70% των συμμετεχόντων πιστεύουν ότι η απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση είναι μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα απ’ ότι στο παρελθόν .

Τεχνολογία

Οι ηλεκτρονικές συσκευές ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους λόγους που αποσπούν την προσοχή, σύμφωνα με την έρευνα. Οι πιο κάτω δραστηριότητες περιλαμβάνονται σε όσα οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι κάνουν ενόσω οδηγούν:

  • Κάνουν και δέχονται κλήσεις (80%)
  • Χρησιμοποιούν συσκευές χειρός (57%)
  • Κάνουν αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (28%)
  • Βγάζουν φωτογραφίες ή βίντεο (27%)

Οι εργοδότες υπέδειξαν με τη σειρά τους, τη χρήση της τεχνολογίας κατά την οδήγηση ως ένα σημαντικό πρόβλημα με άνω του 30% να δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι τους έχουν εμπλακεί σε οδικές συγκρούσεις λόγο χρήσης των φορητών συσκευών τους κατά την οδήγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  «Μεθυσμένος» οδηγός στο Βέλγιο αθωώθηκε επειδή απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Υπνηλία, έντονα συναισθήματα και εργασιακό άγχος

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι η συναισθηματική απόσπαση της προσοχής, η υπνηλία και το εργασιακό άγχος ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες που συμβάλουν στην μη ασφαλή οδήγηση. Πάνω από 75% των συμμετεχόντων είπαν ότι είχαν εμπειρία άγχους ή έντονων συναισθημάτων κατά την οδήγηση ενώ το 62% παραδέχτηκαν φαινόμενα υπνηλίας.

Ακόμη, 37% των εργαζομένων είπαν ότι δέχονται κλήσεις, μηνύματα και emails σχετικά με την εργασία τους ενόσω οδηγούν. Όταν ερωτήθηκαν τον λόγο, 44% είπαν ότι μπορεί να ήταν κάτι επείγων σχετικά με την δουλειά και το 43% ότι ένιωθαν υποχρεωμένοι να είναι διαθέσιμοι.

Μέτρα ασφαλείας

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατέδειξαν αρκετές στρατηγικές που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να παραμένουν εστιασμένοι κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Μερικές από αυτές ήταν:

  • Ένας επιβάτης να ζητήσει από τον οδηγό να μην χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του (84%)
  • Μία χρηματική επιβράβευση για τη μη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση (83%)
  • Μία έκπτωση στην ασφάλεια αυτοκινήτου τους (82%)
  • Αυξημένες χρηματικές ποινές (81%)

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.