1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. 850 απολύσεις εργαζομένων στον ασφαλιστικό κολοσσό Liberty Mutual

850 απολύσεις εργαζομένων στον ασφαλιστικό κολοσσό Liberty Mutual

850 απολύσεις εργαζομένων στον ασφαλιστικό κολοσσό Liberty Mutual
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ασφαλιστική εταιρεία Liberty Mutual, παγκόσμιος ασφαλιστικός κολοσσός με έδρα τη Βοστώνη, επιβεβαίωσε ότι προχωρά σε απολύσεις περίπου 850 εργαζομένων, που αντιστοιχούν στο 2% του προσωπικού της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιο συγκεκριμένα, οι απολύσεις αυτές θα αφορούν διάφορα τμήματα της εταιρείας μέσα σε αυτόν τον μήνα ενώ οι περισσότερες από αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Αυτές οι 850 απολύσεις της Liberty Μutual προστίθενται σε περίπου 370 θέσεις εργασίας που χάθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα μιας αναδιάρθρωσης τον Αύγουστο.

Οι εργαζόμενοι συγκεκριμένα στις μονάδες Retail Markets και Global Risk Solutions της Liberty, καθώς και σε τεχνολογικά και άλλα εταιρικά τμήματα θα επηρεαστούν.

«Εκκινούμε μια πολυετή μετασχηματιστική διαδικασία για να διασφαλίσουμε ότι ο οργανισμός μας είναι καλά προετοιμασμένος για τη μελλοντική επιτυχία και για να αντιμετωπίσουμε την άνοδο των επερχόμενων κινδύνων», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Θα επανασχεδιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε με έμφαση στην αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα και θα θέσουμε ως προτεραιότητα τις προσπάθειές μας για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παρέχουμε τη μέγιστη αξία για τους πελάτες, τους ασφαλιστικούς παράγοντες, τους μεσίτες και τους συνεργάτες μας.»

Σημειώνεται πως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Liberty Μutual κατέγραψε ζημίες $650 εκατ. σε σύγκριση με κέρδη $156 εκατ. κατά την ίδια περίοδο το 2022 και κέρδη περίπου $1,6 δισεκατομμυρίων κατά το πρώτο εξάμηνο το 2021.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.