1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Υγεία
  6. »
  7. Από 25 Σεπτεμβρίου στο ΓεΣΥ η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ!

Από 25 Σεπτεμβρίου στο ΓεΣΥ η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ!

Από 25 Σεπτεμβρίου στο ΓεΣΥ η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Για τις 25 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η ένταξη της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ στο ΓεΣΥ. Ήδη αρκετοί γιατροί οι οποίοι εργάζονται στην Πολυκλινική έχουν αιτηθεί όπως ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Πέραν όμως από την ενδονοσοκομειακή φροντίδα, στο ΓεΣΥ αναμένεται να ενταχθεί και το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ.

Η ένταξή της, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από τους γιατρούς οι οποίοι δεν είναι ενταγμένοι στο Σύστημα, οι οποίοι ζητούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα ως διορία για να βρουν νέα επαγγελματική στέγη, αφού όπως υποστηρίζουν, θα μείνουν «ξεκρέμαστοι, άστεγοι και άνεργοι».

Πυρετώδεις εργασίες στο Απολλώνειο

Από την 1η Ιουλίου το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Απολλώνειου Νοσοκομείου παραμένει κλειστό, αφού πραγματοποιούνται όλες οι αναγκαίες κτιριακές αλλαγές και προσθήκες στους χώρους, για να μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα λειτουργίας του Τμήματος.

Η ένταξη του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών στο ΓεΣΥ ήταν προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο, ωστόσο όπως μας λέχθηκε από πλευράς ΟΑΥ, θα υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση λόγω των εργασιών. Συγκεκριμένα, από 1η Οκτωβρίου θα ενταχθούν και οι Πρώτες Βοήθειες στο ΓεΣΥ χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η ένταξή του να παραταθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. 

Τι έπεται στη συνέχεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σαν την υγεία εν έσσιει! Ασφάλιση Υγείας: Ένα σχέδιο ασφάλισης που προσφέρει σιγουριά και αξιοπρέπεια

Από εκεί και πέρα, την ένταξή τους στο ΓεΣΥ μέχρι το τέλος του 2023 προγραμματίζουν άλλα δύο νοσηλευτήρια. Συγκεκριμένα πρόκειται για το El Greco και τη γυναικολογική κλινική Λήδρα στη Λευκωσία.

Στόχος του ΟΑΥ είναι η ένταξη περισσότερων Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών στο ΓεΣΥ κάτι το οποίο βάσει και των εκτιμήσεων, θα αποσυμφορήσει αρκετά τα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων και η εξυπηρέτηση των ασθενών θα γίνεται πιο γρήγορα. 

Γι’αυτό και ο Οργανισμός έχει ξεκινήσει ήδη διαβουλεύσεις με το ιδιωτικό νοσηλευτήριο Ευαγγελισμός στην Πάφο για ένταξη και των Πρώτων Βοηθειών του στο ΓεΣΥ. Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις και με το ιδιωτικό νοσηλευτήριο Άγιος Ραφαήλ στη Λάρνακα για το ένταξη του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών.

Ψηλά στις προτεραιότητες του Οργανισμού είναι και η πλήρης ένταξη των υπηρεσιών αποκατάστασης και η ενίσχυση της ανακουφιστικής φροντίδας. Υπενθυμίζεται πως η ένταξη των υπηρεσιών αποκατάστασης στο ΓεΣΥ θα γίνει σε τρεις φάσεις. Κατά την πρώτη φάση, τα κέντρα αποκατάστασης παρέχουν υπηρεσίες μόνο για νευρολογικές παθήσεις και μετατραυματική αποκατάσταση. Στις επόμενες φάσεις, θα προστεθούν και οι υπηρεσίες οι οποίες θα αφορούν περιστατικά μετά από μεγάλα χειρουργεία ορθοπεδικής φύσεως, αλλά και καρδιοθωρακοχειρουργικές επεμβάσεις.

Πηγή: offsite.com.cy

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.