1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Απαιτείται ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές

Απαιτείται ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές

Απαιτείται ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Philippe Brahin, Head Americas for Public Sector Solutions της Swiss Re, υπογραμμίζει την ανάγκη για μια ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση των αυξανόμενων κινδύνων φυσικών καταστροφών, προκειμένου να ενισχυθεί η προσβασιμότητα και η προσιτότητα της ασφάλισης.

Η τελευταία έκθεση του Ινστιτούτου Swiss Re υπογραμμίζει ότι οι φυσικές καταστροφές το 2023 προκάλεσαν οικονομικές απώλειες ύψους 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τις ασφαλισμένες απώλειες να αντιπροσωπεύουν το 40%. Το ποσό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από τον προηγούμενο μέσο όρο των 10 ετών που ήταν 89 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ζήτηση για αντασφάλιση/ασφάλιση από φυσικές καταστροφές έχει ξεπεράσει την προσφορά, δημιουργώντας ένα κενό προστασίας που εγείρει κοινωνικές και οικονομικές ανησυχίες σχετικά με την ασφαλιστική ικανότητα και την προσιτή τιμή της ασφάλισης για τα άτομα και τις κοινότητες.

O Brahin τάσσεται υπέρ μιας ολιστικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, η οποία θα ενσωματώνει τη μοντελοποίηση κινδύνων, τη μεταφορά κινδύνων και την κατανόηση των κινδύνων. Δηλώνει: “Με τις συμπράξεις δημόσιου, ιδιωτικού τομέα, στο επίκεντρό τους, μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη ασφαλιστική ικανότητα μέσω της ενεργητικής προσαρμογής και της διαχείρισης κινδύνων”.

Προσθέτει ακόμη: “Ο κλάδος πρέπει επίσης να συνεχίσει να καινοτομεί προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ολοένα και πιο σύνθετες ανάγκες. Οι παραδοσιακές λύσεις ασφάλισης με βάση την αποζημίωση δεν παρέχουν πάντα το εύρος της οικονομικής προστασίας και την ταχύτητα της οικονομικής υποστήριξης που απαιτείται από τα κράτη, τους δήμους ή τους κυβερνητικούς οργανισμούς. Γι’ αυτό χαίρομαι που έχουμε δει ευπρόσδεκτη πρόοδο, ιδίως με τους εταίρους μας του δημόσιου τομέα, στον τομέα της παραμετρικής ασφαλιστικής κάλυψης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σε ανάκαμψη οι ασφαλιστικές ζωής στην Ιαπωνία σε αντίθεση με την Κίνα

Για παράδειγμα, η Swiss Re συνεργάστηκε πρόσφατα με την πόλη της Νέας Υόρκης, την ICEYE και την Guy Carpenter για να προσφέρει παραμετρική κάλυψη για υπερβολική βροχόπτωση και περιστατικά καταιγίδας που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές πλημμύρες. Μετά από ένα τέτοιο συμβάν, το Κέντρο της Νέας Υόρκης λαμβάνει μια παραμετρική πληρωμή για την παροχή έκτακτων χρηματικών επιχορηγήσεων σε δικαιούχους Νεοϋορκέζους.

Ο Brahin καταλήγει: “Ελπίζουμε να το αναπαράγουμε αυτό για πληθυσμούς και για χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης που διαφορετικά δεν θα ήταν διαθέσιμη”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.