1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Uncategorized
  6. »
  7. Anytime Blog: Χρησιμοποιείς σωστά το φλας;

Anytime Blog: Χρησιμοποιείς σωστά το φλας;

Anytime Blog: Χρησιμοποιείς σωστά το φλας;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι δείκτες πορείας ή αλλιώς φλας είναι από τα σημαντικότερα… αξεσουάρ του αυτοκινήτου μας, καθώς αποτελούν ουσιαστικά το βασικότερο μέσο επικοινωνίας μας με τους άλλους οδηγούς, το μέσο για να ειδοποιήσουμε για τις προθέσεις μας στον δρόμο.

Παρά το γεγονός ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι σαφέστατος, πολλοί είναι οι οδηγοί που κάνουν κακή χρήση τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα, προστριβές ή ακόμα και ατυχήματα.

Ας ξαναθυμηθούμε, λοιπόν, πότε και πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε τους δείκτες πορείας.

Πριν από κάθε αλλαγή πορείας:

Όταν θέλουμε να αλλάξουμε λωρίδα ή κατεύθυνση, είναι απαραίτητο να ανάβουμε το φλας αλλά την κατάλληλη στιγμή. Αν για παράδειγμα θέλουμε να στρίψουμε τρία στενά μετά, ενεργοποιούμε το φλας λίγο πριν φτάσουμε στο τρίτο στενό και όχι νωρίτερα. Αλλαγή πορείας θεωρείται φυσικά και η είσοδος ή έξοδος από αυτοκινητόδρομο, όπως και η έξοδος από κυκλικό κόμβο, επομένως πρέπει να ειδοποιήσουμε ανάβοντας το φλας στον σωστό χρόνο και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πριν ή μετά από στάση ή στάθμευση:

Ένα από τα συχνότερα λάθη των οδηγών είναι ότι για να δηλώσουν ότι πρόκειται να παρκάρουν, ανάβουν τα alarm και όχι το φλας, όπως είναι το σωστό, το οποίο πρέπει να δείχνει προς την πλευρά που θέλουμε να σταθμεύσουμε. Αντιστοίχως, όταν ξεκινάμε από στάση υποχρεούμαστε να δείξουμε την πρόθεσή μας να βγούμε στον δρόμο ανάβοντας και πάλι το φλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημαντικότητα της κάμερας οπισθοπορείας

Κατά την προσπέραση:

Είτε θέλουμε να προσπεράσουμε ένα άλλο όχημα είτε κάποιο εμπόδιο ή πεζό που βρέθηκε στον δρόμο μας, είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργοποιήσουμε το φλας για να ειδοποιήσουμε τους υπόλοιπους οδηγούς.

Σημαντικές συμβουλές:

  • Το γεγονός ότι ανάβουμε το φλας δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αυτόματα αποκτούμε προτεραιότητα, απλώς ότι δείχνουμε τις προθέσεις μας στους άλλους οδηγούς.
  • Το φλας πρέπει να παραμένει αναμμένο καθ’ όλη τη διάρκεια του ελιγμού μας, όχι μόνο βγαίνοντας από τη λωρίδα μας αλλά και όταν επιστρέφουμε σε αυτήν.
  • Όταν υπάρχει σήμανση στον δρόμο που δείχνει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι ανώφελο να ανάψουμε το φλας, εκτός και αν υπάρχει βέλος δύο κατευθύνσεων, οπότε πρέπει να δείξουμε ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουμε.

Τηρώντας τα παραπάνω και αποφεύγοντας τα λάθη που επισημάναμε, η κυκλοφορία θα γίνει πιο ομαλή και θα αποφευχθούν εκνευρισμοί και άλλα κυκλοφοριακά προβλήματα που μόνο ταλαιπωρία μπορεί να φέρουν!

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.