1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς ο Γ. Χατζηθεοδοσίου – Πρόεδρος του...

Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς ο Γ. Χατζηθεοδοσίου – Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς ο Γ. Χατζηθεοδοσίου – Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Λιτή, όπως αρμόζει στην περίσταση, αλλά άκρως συγκινητική ήταν η Τελετή Αναγόρευσης του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022.

Η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ήταν κατάμεστη από πολιτικούς, μέλη της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, προέδρους φορέων και Επιμελητηρίων, επιχειρηματίες, στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς, συνεργάτες και φίλους του κ. Χατζηθεοδοσίου, τιμώντας τον με την παρουσία τους «στην κορυφαία στιγμή της μέχρι τώρα πορείας μου», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην ομιλία του εξήρε το ρόλο της Παιδείας και των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη της χώρας, αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού ώστε να μη χρειάζεται να αναζητεί εκτός συνόρων ένα καλύτερο μέλλον ενώ απευθυνόμενος στους φοιτητές έστειλε το προσωπικό του μήνυμα για τη σύνδεση των νέων με την πορεία του επιχειρείν:

«Χρειαζόμαστε αποφοίτους, που θα δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά όχι από ανάγκη και έλλειψη άλλων εναλλακτικών. Αλλά από επιλογή. Θα στραφούν στην επιχειρηματικότητα που διαβλέπει και αξιοποιεί ευκαιρίες, για να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο: Μεθοδολογία Ψηφιακής Στρατηγικής για Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα

Χρειαζόμαστε αποφοίτους που θα στελεχώσουν νέες και παλιές επιχειρήσεις. Και θα τις δυναμώσουν με νέες ιδέες, με νέα γνώση. Θα αναλάβουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν νέες στρατηγικές, για την εξωστρέφεια, για την ψηφιακή μετάβαση, για τη βιωσιμότητα.

Χρειαζόμαστε μια νέα γενιά επιχειρηματιών και στελεχών, που πέρα από τις δεξιότητες, θα διαθέτουν ενσυναίσθηση, όραμα και αξίες.

Χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν κι εσάς».

Επίσης εστίασε στα διδάγματα που έλαβε από τους αείμνηστους γονείς του, Αναστάσιο και Κυριακή, έκανε αναδρομή στα χρόνια που φοιτούσε στα έδρανα του ίδιου Πανεπιστημίου, τόνισε την καθοριστική συμβολή της οικογένειας του, της συζύγου του Χρύσας και των παιδιών του Τάσου και Ιωάννας και μίλησε για την επαγγελματική του εξέλιξη αλλά και την ενασχόληση του με τα κοινά και το έργο του. Από τα χρόνια που ήταν ο νεότερος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, και τη θητεία του ως Διοικητής Νοσοκομείου –και πάλι ο νεότερος στα 30 του χρόνια- στο πρώην Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας, μέχρι την ενασχόληση του με τον Επιμελητηριακό θεσμό ως Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το τελετουργικό ξεκίνησε με τις προσφωνήσεις από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητή Άγγελο Κότιο, από τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Καθηγητή Γρηγόριο Χονδροκούκη, ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του Τιμώμενου (Laudatio) από τον Πρόεδρο του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας Καθηγητή Βασίλειο Δεδούση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο: Μεθοδολογία Ψηφιακής Στρατηγικής για Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα

Μετά την αναγόρευση του Τιμώμενου, ακολούθησαν η ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος της Σχολής, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος, η περιένδυση του κ. Χατζηθεοδοσίου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου, η επίδοση του Διπλώματος, των κειμένων του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης και η τελετή έκλεισε με την ομιλία του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παραβρέθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ μεταξύ των πολιτικών ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος και η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ και Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Παρέστησαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ: Γιώργος Βλάχος, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Καραμανλή, Περικλής Μαντάς, Νίκος Μανωλάκος, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Σάββας Χιονίδης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Γιώργος Βαρεμένος, Δημήτρης Βίτσας, Θεόδωρος Δρίτσας, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Μπαλάφας, Θάνος Μωραΐτης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Τσίπρας, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης και οι βουλευτές του κόμματος: Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης, και ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής και εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης.

Από τον χώρο της πολιτικής ακόμη έδωσαν το «παρών» η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Γιάννης Διαμαντίδης και η Μιλένα Αποστολάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο: Μεθοδολογία Ψηφιακής Στρατηγικής για Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα

Παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, πολλοί ακόμη Δήμαρχοι από Δήμους της Αττικής και δεκάδες Πρόεδροι και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων. Ηχηρό ήταν το “παρών” και από επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.